Какво ви се работи?

• 97 717
  • 1 325
  •   1
Отговори
# 285
Наскоро имаше статия в Икономист, че хората, получаващи повече пари, имали много по-малко свободно време от ниско платените и се получава парадоксът, че вместо по-големите финансови възможности да дадат повече свободно време, става точно обратното.
..
С това съм съгласна донякъде.
Точно тази седмица все това коментираме, че освен работа и нямане на възможност да си вземем детето от спорт в 4, друго няма. ММ работи по 6 дни, че понякога и по 7 над 10 часа на ден, аз по 5 по 9.5 часа на ден и все няма време и сили за нещо странично като излизане от работа по-рано и гъвкавост при нужда. А парите както се изкарват така и потъват.

Опитахме с делегирането на част от работата на други хора за 15 месеца и не върви.
Повечето хора искат да вземат пари, да не работят и да почиват всяка седмица по няколко дни , освен уикендите, и реално пак ние си вършихме тяхната и нашата работа и не виждаме кой знае какъв смисъл.
Мислим и друго поприще пак и така..

# 286
  • София
То не е и много далновидно да се делегира своята работа на чужди хора, защото е класическа клопка за крадене на бизнеса. Имаше едно заглавие на филм "ръката, която люлее люлката", та и с бизнеса е същата работа.

# 287
Даже има и хора, които искат да работят Simple Smile.
ИТ е супер досадна работа, макар и динамично развиваща се. Единици са тези, които истински се кефят и правят неща. Останалите следват течението.

# 288
Мдааа, и трудовото ни законодателство е едно такова "гъвкаво", много ми е интересно, как, ако работиш 4 дена седмично, което е 16-18 дена месечно, ще бъдеш осигуряван за пенсия...ще ти се наложи да поработиш с 20% повече години, т.е. не 35 г., ами 42. Nice, a?
Предполагам, че 5-ят ден не е точно почивен, а home office. Тогава си е съвсем nice.

# 289
Наскоро имаше статия в Икономист, че хората, получаващи повече пари, имали много по-малко свободно време от ниско платените и се получава парадоксът, че вместо по-големите финансови възможности да дадат повече свободно време, става точно обратното.
..
С това съм съгласна донякъде.

Аз пък съм съгласна напълно! Затова съзнателно избягвам всякакво издигане, допълнителни работи и т.н. в България за такива длъжности и допълнителни занимания плащат толкова малко, че не си заслужава да си изям свободното време! Много важно като взимам с 100-200 лв. повече, те нито ще ми оправят живота, нито ще ми дадат стимул за работа.....само ще си остана без лично време!

# 290
Ако става дума за 100-200 лв. разлика и аз бих предпочела по-малкото натоварване, но ако разликата е 1000, ще се напъна.

# 291
Ако става дума за 100-200 лв. разлика и аз бих предпочела по-малкото натоварване, но ако разликата е 1000, ще се напъна.
За 1000 няма да се напъна, за две и повече ще помисля!  Joy

# 292
  • София
ще рече човек, че на месец вземаш поне 10, че да не ти дреме за хиляда.

# 293
Една позната дойде да работи при нас за 200 повече, отколкото получаваше преди.
Ей не спря да мрънка тая жена - как сме издържали, защо не правим нищо да си променим положението. Ми аз съм свикнала. Преди работех в една от четирите най-големи компании за одит в света - е там ми се разказа играта. Всичко друго ми се вижда сладка работа.
Та човек като сменя работата е добре да не гледа само парите.

# 294
ще рече човек, че на месец вземаш поне 10, че да не ти дреме за хиляда.
Естествено, че не взимам Simple Smile, но предпочитам да съм бедна и волна, вместо богата и живееща в офиса! Не казвам, че е правилно....но аз така го разбирам! Simple Smile

# 295
Мими ,  само криеш  Stuck Out Tongue Winking Eye Kissing Heart стабилен мъж зад гърба си, който те подкрепя  да проявяваш артистичния си дух и да бъдеш над материалното.

# 296
Това с повечето пари зависи от изходната позиция на работни часове и заплата.

# 297
Мими ,  само криеш  Stuck Out Tongue Winking Eye Kissing Heart стабилен мъж зад гърба си, който те подкрепя  да проявяваш артистичния си дух и да бъдеш над материалното.
Аз въобще нямам артистичен дух, да не мога да кажа, че треперя за 100 лв повече, но далеч и не живея охолно! Ако мога да си плащам сметките, да имам покрив над главата и храна, това ми е достатъчно! Развлечения сама ще си намеря....не ми трябват яхти, вили, лъскави коли!

# 298
Честно казано за още 1000 на месец не бих работила повече.
Само повече свободно време ме интересува.

# 299
Аз също предпочитам да си огранича харчовете и да не работя твърде много.

Общи условия

Активация на акаунт