Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-19

• 70 997
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Мики, има военни на 3 етажа зад пазара, отсреща зад цветята има едни, там апартаментите са с много малки стаи. Предлагаха ми 4стаен за 56к, ама 60 м2. Смях се с глас. Влизала съм в един, детето ходеше на англ, страшно тясно е всичко. Пък и е старо, старо. Аз съм блока на Елитис, едната спалня е малка, кухнята е коридор, но иначе ок. Аз избих половината стена и отворих кухнята към хола. Но май рядко излиза нещо в тия блокове

# 166
  • In transit
Има в него блок един, само, че от другия край на 6-тия етаж. Мисля, че е последен. Този: https://novdom1.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=22&id=a13165114181 … p;f16=&f20=1. В тези триетажните над пазара дето са са големи апартаментите, те са по два апартамента на етаж.
Лъкито ми пусна един, дето се оказа в нашия блок. Сега остава да издиря соственика и да се разберем нещо. Стискайте палци!

# 167
  • Варна
Мики, не ми излиза имота. Стискам палци за другия!

# 168
  • In transit
Мики, не ми излиза имота. Стискам палци за другия!
хм, при мен се отваря линка. Я пробвай така: https://novdom1.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=22&id=a13165114181 … p;f16=&f20=1.

# 169
Това с ипотеката не е нещо необичайно или странно в наши дни.
Историята накратко е: В петък предварителен оглед и оферта. Купувача и брокера с мен и никой не обелва и дума, че има ипотека. В понеделник първо говорим за капаро в една банка, а ипотеката е към друга. Откриваме, че има ипотека. Първо ми казват, че е около 50 х. лева. Вчера се оказва, че е 95х. Аз да съм преведял цената която сме се уговорили, а продавача щял да намери останалите. Ами ако не ги намери? Смятам, че ако ипотеката е по-малка от продажната цена нещата са нормални. Варианта в случая ми се струва малко рисков. Бъдете внимателни.
А този за 43,5х евро е със статут на ателие и си чисто последен. Спалнята си е част от сградата, а дневния тракт е изграден върху тераса която е отстъп. Сградата е от типа средновековен замък.
Струва ми се, че цените пак дерзаят нагоре. Миналата година като гледах в интернет изглеждаха по-ниски.
Доколкото намерих в интернет КТБ и ниските лихви са причината.

# 170
Има в него блок един, само, че от другия край на 6-тия етаж. Мисля, че е последен. Този: https://novdom1.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=22&id=a13165114181 … p;f16=&f20=1. В тези триетажните над пазара дето са са големи апартаментите, те са по два апартамента на етаж.
Лъкито ми пусна един, дето се оказа в нашия блок. Сега остава да издиря соственика и да се разберем нещо. Стискайте палци!
Мики , ама този е 82000 и  е за тотал ремонт. Tired

# 171
  • София, Bulgaria
Пазарът на недвижими имоти в България вече трупа история, все повече имоти са с няколко пъти смяна на собствеността и съответно с натрупани грешки. Още повече, че голяма част от сделките са ставали във времена, през които закони са се променяли, административните системи също, в някой райони тепърва влиза кадастърът и идентификаторите на имотите....което води до натрупване на грешки..грешки... Преди 20г. е било възможно да се изповядват сделки по начин, недопустим днес... Това и още доста обстоятелства, като история и развитие на кредитирането прави покупката на имот все по-сложно. Казвам това по повод на предните коментари за предлагането на имот с задължение към банка по-голямо от продажната цена... да, сложна сделка, но не и невъзможна. Имайте предвид, че вече няма лесни сделки и ако купувачът няма до себе си човек, които да го преведе през процеса... човек, който да е знае, кое, как се прави, какви са механизмите и как да използва закона в своя защита по-скоро би се отказал и от най-прекрасния имот/ щото са много/, но няма да влезе в сделка....Или пък ще влезе, защото не оценява ситуацията и рисковете...
С една дума, няма лесни сделки.... има по-малко "омазани" и много " омазани" Blush

# 172
Здравейте момичета,
Влизам тук пак с молба за съвет (крещяща нужда). Малко съм встрани от директната тема, но смятам, че тук имате много повече и разнообразен опит от мен самата. Накратко: ние с ММ живеем в негова рождена къща в София, той е собственик на 2я етаж, а на първия е леля му. От тази година живее братовчедка му под нас и имаме доста проблеми свързани с общата собственост. Стигнали сме до идея за продажба и тук вече идва чудежа. Дали да пускаме сега етажа и прилежащите му общи части за продажба и съответно ще можем ли да вземем някакъв добър имот. Става въпрос за къща в Княжево, етаж 126кв.м. и двор около 300кв.м.
Уффф, извинявайте, ако не е за тук темата, но просто ми се ще мнение от друг ъгъл.
Благодаря ви предварително.

# 173
  • София, Bulgaria
Здравейте момичета,
Влизам тук пак с молба за съвет (крещяща нужда). Малко съм встрани от директната тема, но смятам, че тук имате много повече и разнообразен опит от мен самата. Накратко: ние с ММ живеем в негова рождена къща в София, той е собственик на 2я етаж, а на първия е леля му. От тази година живее братовчедка му под нас и имаме доста проблеми свързани с общата собственост. Стигнали сме до идея за продажба и тук вече идва чудежа. Дали да пускаме сега етажа и прилежащите му общи части за продажба и съответно ще можем ли да вземем някакъв добър имот. Става въпрос за къща в Княжево, етаж 126кв.м. и двор около 300кв.м.
Уффф, извинявайте, ако не е за тук темата, но просто ми се ще мнение от друг ъгъл.
Благодаря ви предварително.

Когато продавате и купувате в един и същи момент би трябвало да вземете равностоен имот, но много често продавачите поставят по-високи критерии за бъдещия си имот, като очакват да случат нещата в същия ценови диапазон. Другото, което трябва да се има предвид са придружаващите разноски по сделката.
Принципно първа стъпка е реална оценка на имота, които ще се продава. Втора стъпка е реален преглед на пазара, какво може да се купи с парите, които остават след първата сделка. Трета стъпка е вземане на решение дали да се прави цялото нелеко упражнение.

# 174
Благодаря за бързия отговор и съветите. Ние не се лакомим за нещо голямо и луксозно, основно желанието ни е да се отървем от орташката кобила, защото тя много ни тежи. Идеята ни е да вземем един по-голям за основно жилище и нещо малко, за детето по-натам. Имам и друг въпрос, може ли ако имаме собствен нотариален акт, да продаваме без да питаме роднините?

# 175
  • София
Здравейте,
Някой има ли опит с покупка на апартамент в Боровец? Насочила съм се към студио в Семирамида Гардън или Вила Парк до ски писта. Таксата за поддръжка е около 1000 лв/година. Мислим да го ползваме по-скоро за семейни ваканции. Не съм сигурна дали си заслужава да се отдава под наем newsm78

# 176
Може да не съм разбрала правилно желанието, обаче с продажба на етаж от къща в Княжево 126 квадрата, не мисля, че може да се купи едно голямо жилище и едно малко, освен ако не е нещо на зелено.. Ако къщата е минала делба и всеки си има нотариален акт за неговия си етаж не мисля, че трябва да питате роднините. Дворът вече не знам дали е делен, защото си има по-специални условия там, предполагам, че не е, а ако не е разделен въобще не знам как точно се прави продажбата.

# 177
300 квадрата двор са неделими
остават във владение с идеални части

# 178
Ами то не се разбира дали 300 кв е целия двор, или е разделен на 2 части и всяка е по 300 кв. Тъй като при наклонен терен мисля, че точно 300 са достатъчни.

# 179
Нещата вървят и към адвокат и към оценка на имота, ако изобщо при сегашните документи може да се продава. Предното поколение ни остави такава забатачена история, че не знаем откъде да я разплетем.

Общи условия

Активация на акаунт