Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-19

• 70 929
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас
Красе, защо взе на 5 без асансьор? Трудно се отдава имот без асансьор, пада му цената...
Аз отдавам на 5ти етаж без асансьор, но и наема е съобразен, тоест символичен е.
Намери се наемателка, която е привърженик на здравословния начин на живот, казва дори и да работеше, нямаше да го ползвам. Laughing Хубавото е че има всички необходимо, само пари няма да го пуснат, в нова сграда е и няма да е проблем при продажба. Проблем ще е последния етаж, но аз за сега не продавам така че, това ще мисля някой друг път.

И аз купих без асансьор, но на трети етаж. Бях го обявила по едно време за продан, липсата на асансьор отказа някои хора да го гледат. Особено млади семейства  - как щели да мъкнат колички и тротинетки... После решихме да не го продаваме.

# 496
На третия бива, но по-нагоре, не бих искала и аз.

# 497
Аз бих купила, ако мястото е добро - Център, Лозенец, Докторска градина. Но само ако разпределението, покрива и всичко останало е ОК. И цената, разбира се. За семейства с малки деца и възрастни/неподвижни хора, естествено по-добре нисък етаж. Аз като цяло си предпочитам ниските етажи,де, но да кажем бих избрала 5-ти последен в тухлена кооперация, отколкото 3-ти среден в ЕПК или панел или друг вид блок с асансьор, но много етажи и съответно много съседи.
Така де, София е достатъчно натоварваща, колкото по-малко съседи, толкова по-добре Simple Smile

# 498
  • In transit
Обявите на тази "агенция" не ви ли се струват малко съмнителни?  https://www.olx.bg/ads/user/k9Xg/
Всички апартаменти изглеждат като от журнал. Цените не са ниски, да кажем прилични за районите. Но все си мисля, че може някоя софийска съфорумка да си познае имота...т.е да не са изобщо снимките на апартаменти във Варна. Питам се какво печелят такива обяви...сещам се единствено да е импулсен телефона на г-н Шопов.

# 499
Ама то, ако имаш намерение някога да живееш в едно жилище, да го даваш под наем няма никакъв смисъл. Особено ако нямаш възможност да следиш изкъсо какво става с него. Общо взето каквито нетни приходи изкараш от наема, после трябва да ги вложиш обратно за да стане за живеене. И за какво? Точно затова хора, които не са решили какво точно ще правят, си го държат без да го пипат.
За това вече има фирми за управление на имота.
В най честия случай 10 % от наема е таксата

# 500
  • София
Обявите на тази "агенция" не ви ли се струват малко съмнителни?  https://www.olx.bg/ads/user/k9Xg/
Всички апартаменти изглеждат като от журнал. Цените не са ниски, да кажем прилични за районите. Но все си мисля, че може някоя софийска съфорумка да си познае имота...т.е да не са изобщо снимките на апартаменти във Варна. Питам се какво печелят такива обяви...сещам се единствено да е импулсен телефона на г-н Шопов.

Хаха - вторият е наистина в Центъра, но в София, доколкото си спомням, на ъгъла на "Славянска" и "Шишман". Запомнила съм го, защото ми хареса как са го направили. Мисля, че се даваше под наем.

# 501
Първи или втори жилищен без асансьор става или до 3-и старо не би трябвало да е драма. Ако забравиш да купиш нещо и трябва да слизаш от 5-я етаж си е тегаво. Пък и всичко става, крака ако си навехна умирам прав ако нямам асансьор. Това със слагането на асансьор е пълна дивотия според мен. Не е сложено при строежа та от после.

Ето един пример за имот непродаден  / може би / през 2013 г.
сега сме края на 2017.
Просто се прави нов опит. ако минИ
5 етаж без асансьор.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c150571308846577

# 502
Нахалство от класа. Кой нормален човек ще даде 200 000 лв?

# 503
Твърде висока цена...ако го продават от толкова време, ще склонят и за по-малко?
Но пак...

# 504
Някой да знае дали на мястото на бившата автокъща А2 на Симеоновско шосе се започва строеж на жилищна сграда или пак ще е шоу рум? Вчера като видях какви огромни дупки са изкопали и на каква огромна площ се работи, ми се струва че ще е огромна сграда.
Та щом строителството кипи,  значи има и търсене, независимо от 1200К+ на кв. М.
Аз пак да питам за строежа на Симеоновско, на информационната табела пише многофункционална сграда, значи няма да са апартаменти. Като се има предвид и трафопоста в терена, на метри от огромния строеж, предполагам, че няма да е нещо високо. И все пак, къде мога да проверя височината на бъдещата сграда?

Последна редакция: сб, 30 сеп 2017, 10:57 от maq-mi

# 505
Многофункционална мисля че може да означава-бизнес+живеене.
Sofia-agk.com
Плановете за града

# 506
Апартаментът от втората страница с цена 132996 лв. се намира в София, кв. Манастирски ливади, ето обявата https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b14981159117021 … k=33x17h&f1=2
Снимките са обърнати, но апартаментът е същият. Много лъжат тези брокери.

# 507
  • Варна
Купих го, защото е на перфектното място, защото е подобен на този, в който живеем, пак наш. Имотите са на 10 мин пеша един отдруг. Блокът е на кръстовището на Бенковска със Сливница, г- образния на ъгъла. Стар и чуден, запазен е без проблеми по фасадата дори.
Както съм писала, няма да живея в него, а някога едно от децата. За дърти години си имаме на втори етаж с асансьор, на ФК Wink
Този може и да си остане инвестиционен само. А на това място винаги ще имам наематели поне за 400лв. Сега си имам един дядо на тавана (6 етаж) и е щастлив.
Ако търсех жилище семейството си, нямаше да е това, защото спалните са малки.
Така, че аз съм си направила сметката, мислихме, бързо решихме. Но за 60800, ми кажете дали не си беше сделка?!

# 508
  • София
Някой да знае дали на мястото на бившата автокъща А2 на Симеоновско шосе се започва строеж на жилищна сграда или пак ще е шоу рум? Вчера като видях какви огромни дупки са изкопали и на каква огромна площ се работи, ми се струва че ще е огромна сграда.
Та щом строителството кипи,  значи има и търсене, независимо от 1200К+ на кв. М.
Аз пак да питам за строежа на Симеоновско, на информационната табела пише многофункционална сграда, значи няма да са апартаменти. Като се има предвид и трафопоста в терена, на метри от огромния строеж, предполагам, че няма да е нещо високо. И все пак, къде мога да проверя височината на бъдещата сграда?

Ако знаете адреса и строителя (инвеститора), тук е регистърът на разрешенията за строеж - http://rs.gis-sofia.bg/

# 509
Красе ,сделка си е! Успех!

Общи условия

Активация на акаунт