Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-19

• 70 880
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Разбирам и съм била в такава ситуация.
За вас може да е лош човек, но нали апартамента не идва от бабата, а от роднина по-назад. За своите си родители (баща, дядо, и т.н, не знам от кого наследява точно) си е дете и едва ли биха я лишили от наследство, независимо от отношенията й с братовчедката Wink  За съжаление такива са отношенията между наследници понякога и лично съм го изпитала. Съветвам ви да не си гледате в паничките кой какво получил, откъде и как, много е грозно. Оправете си имотите, нищо да не ви свързва и кой откъде е.

# 571
И аз това казах - че често са алчни. Имаме познати, които доста зор видяха. Не бяха виждали човекът от 30 г., но в един момент той се появи и предяви претенции като за световно. Не беше полагал никакви никакви усилия за имота, и за близките си. Но като дойде думата за вземане - пръв сред равни. Ай ся ...

# 572
  • Варна
И аз това казах - че често са алчни. Имаме познати, които доста зор видяха. Не бяха виждали човекът от 30 г., но в един момент той се появи и предяви претенции като за световно. Не беше полагал никакви никакви усилия за имота, и за близките си. Но като дойде думата за вземане - пръв сред равни. Ай ся ...
Тя си е внучка на баба ми, ама се мразят двете откак се помня. Ние си я гледаме баба ми, все е над 90г, все ще сме я гледали добре. А братовчедката, нали знаете грозен развод на майка й баща й, и ние роднините да мрем.
Но мисълта ми беше, че не виждам как ще я ощетим, щом търсим как да й платим пазарна цена на 1/6 на жилище, което дори е в друг град.
Нека плати тя тогава и да си го ползва със здраве, въпреки волята на баба ми, която е жива и в тежко състояние. Много е приятно да прослушват всяка вечер дали е умряла най-сетне. Даже не знам какви идеи, всички имотни въпроси са решени.

# 573
Тя си е внучка на баба ми, ама се мразят двете откак се помня. Ние си я гледаме баба ми, все е над 90г, все ще сме я гледали добре. А братовчедката, нали знаете грозен развод на майка й баща й, и ние роднините да мрем.
Но мисълта ми беше, че не виждам как ще я ощетим, щом търсим как да й платим пазарна цена на 1/6 на жилище, което дори е в друг град.
Нека плати тя тогава и да си го ползва със здраве, въпреки волята на баба ми, която е жива и в тежко състояние. Много е приятно да прослушват всяка вечер дали е умряла най-сетне. Даже не знам какви идеи, всички имотни въпроси са решени.
При жива баба е безсмислено да се занимавате. Като си отиде жената, ще предложите една сума...тя с нейната 1/6 нищо не може да направи, така или иначе за някой лев ще клекне. Спокойно, не го мислете.

# 574
При жива баба е безсмислено да се занимавате. Като си отиде жената, ще предложите една сума...тя с нейната 1/6 нищо не може да направи, така или иначе за някой лев ще клекне. Спокойно, не го мислете.

Може - да изпрати нотариална покана да й се плаща наем за полагащата част; да обяви баснословна цена или да дари (естествено срещу заплащане, но за да се избегне първо продажбата на съсобственика използват дарение) на фирма, която се занимава със съсобствени имоти и която ще ви вгорчи живота; да поиска съдебна делба, която трае с години и е безмислена, защото съдът най-вероятно ще реши,че жилището е неделимо и ще го пусне на продан, където или вие ще си закупите 1/6 след 5 години съдилища и такси на безценица, или някой ще се появи и ще купи целият имот на безценица.
Ех, с такива роднини врагове не ми трябват Simple Smile

# 575
Може да иска наем единствено, ако жилището е обитаемо.

# 576
  • София
Майко мила, бабата още жива, вие разделихте имота  Shocked
Като е наследничка на 1/6 ще си има права. Не виждам тук някакъв повод да се плюе и то във форум пред непознати. Затова с ММ сме се разбрали че ще разделим всичко на децата преди да се гътва който и да е.  Shocked

# 577
Именно за това писах, че при жива баба няма смисъл от полемика. Имам приятелка, която е единствен наследник и чака от 20 години да наследи, да, ама бабет навърши 99г, и няма намерение никъде да ходи за сега...та понякога старите надживяват кандидат наследниците си.

# 578
  • Варна
Хора, баба ми лежи с тежък инсулт сега, преди време си е преписала всичко. Колкото и да живее, ще си живее при майка ми. Парализира се частично. Жилището стои празно, съседите искат ремонт да правим.
То излезе, че крада роднини и броя дните на баба си.
Майка ми е собственик на 5/6, какво общо има баба ми?! Гледа си я моята майка нали й е дъщеря!
Аз поисках съвет как да постъпим честно с девойката, баба ми й е дала предостатъчно.

# 579
Хора, баба ми лежи с тежък инсулт сега, преди време си е преписала всичко. Колкото и да живее, ще си живее при майка ми. Парализира се частично. Жилището стои празно, съседите искат ремонт да правим.
То излезе, че крада роднини и броя дните на баба си.
Майка ми е собственик на 5/6, какво общо има баба ми?! Гледа си я моята майка нали й е дъщеря!
Аз поисках съвет как да постъпим честно с девойката, баба ми й е дала предостатъчно.
Съседите ще чакат,
Платете си Вашата 5/6 част от припадаемата част от имота за ремонт.
Другите пари да ги търсят от  съсобственичката.
Ако не ги съберат, да търсят начин за събиране.
Ако не се съберат парите за ремонт - да ги върнат.
И всичко с документи - извлечение от банкови сметки.

Така внучката на бабата ще разбере, че освен приходи, трябва да прави и разходи.

Да е жива и здрава предимно бабата, но потърсете в гугъл съвпадения за Жана Луиза Калман

https://ru.wikipedia.org/wiki/Кальман,_Жанна

Примерно това

# 580
Красе , не обръщай внимание на някои хапливи коментари. Имахме подобна ситуация , свеки и сестра и наследиха по 1/6 от къщата след като почина баща им, а майка им останалото. Майка им отиде да живее при сестрата на свеки и даде дела си на нея, като направиха покупко продажба и наплатиха на свеки нейния дял.

# 581
Майка ми е собственик на 5/6, какво общо има баба ми?!
Нали баба Ви е приписала някакви части на нея.
Как ги е приписвала (дарение, продажба, издръжка и гледане).
Няма значение дали се мразят с внучката, която е останала с 1/6.
След като почине баба Ви могат да се оспорват тези сделки.
Да, тя сега не иска да и платите тези 1/6.
Получи ли сума, означава, че е съгласна с тази 1/6 част.

# 582
  • Варна
Така за последно, дядо ми почина 2007, вуйчо ми (освидетелстван луд, с желание за саморазправа), майка ми и баба ми, наследяват дялове от 1/2 на дядо ми. Вуйчо ми почина юли, баба ми викна веднага всичко да се приписва на майка, щом оня няма да ни заколи (пазят се записи на заплахи, изведен от жилището на баба ми по закона за домашно насилие), приписа всичко, което имаше и беше супердоволна и щастлива. А братовчедка ми си наследи имотите на вуйчо ми, които пак са изцяло от баба ми и дядо ми, ни преписани поне 12г преди това. И сега просто искаме да приключим с общото като културни хора. Какво лошо има в това? Гледаме си баба ми, помагахме на девойката с пари да погребе баща си. Баща ми й помогна с институции, с труд и прочее. Идея си нямате какви ужаси сме изживели ит вуйчо ми. Мен е налитал да ме бие докато държа бебе и какво ли не. И пак не сме се държали лошо с дъщеря му, 2 пъти за 20г е идвала да види баща си.както ида е.
Ако това ни прави някакви изкукали алчни гадове, не знам тия дето лъжат и крадат какви са?!

# 583
Тази баба е роднина по пряка линия (майка, баба) на девойката, нали?
Пав даде много хубава причина да не иска да преговаря сега - може да мисли да оспорва дарението след време. Затова чака смъртта на бабата. Може да се оспорва до 5г след това.

# 584
Какъв е редът за да оправя тавана, за под наем?
1. Искам да спретна баня на етажа
2. Като си оправя тавана, да взема наемател.
Комшиите имат ли право да протестират?
Сори за глупавите въпроси, нашите комшии половината са тъпи.

Нямат за какво да протестират. Един приятел направи същото. Направи го да изглежда добре, може и с евтини материали важното е да изглежда ново и свежо. После хвани някой алчен брокер и може да му вземеш много сериозен наем. Мога да ти препоръчам брокер, много голям схемаджия който ще ти намери наемател за колкото пари искаш.

Лошото е, че такъв наемател трудно ще се задържи дълго. Ако го пуснеш на добра цена ще намериш по-дългосрочен човек, да не ти създава работа.

Общи условия

Активация на акаунт