Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-19

• 70 919
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Офелия, да, първи братовчеди сме. Нямаме друг/а, затова искаме да запазим добри отношения. Но май няма да стане. Пада се внучка на баба ми. От това по-близки само брат и сестра.

# 586
Какъв е редът за да оправя тавана, за под наем?
1. Искам да спретна баня на етажа
2. Като си оправя тавана, да взема наемател.
Комшиите имат ли право да протестират?
Нямат за какво да протестират.
Таванът се води складово помещение.
Не може без одобрен проект, да се правят преустройства. Води се незаконен строеж.
Ако е над спалня или дневна не може да се разреши такова.
Цитирах съдебно решение, където се потвърждава заповедта за събарянето на баня в таванска стая.
Цитат
Кметът на Община Варна издал Заповед №777/06.03.2013г., с която на основание чл.225а, ал.1 от ЗУТ наредил на К. да премахне строежа: „Преустройството на таванско помещение №3 с изграждане на баня и тоалет“ в таванския етаж на четириетажна жилищна сграда с идентификатор 10135.1504.36.2, поради извършването му без необходимите строителни книжа, заради което го квалифицирал като незаконен по смисъла на чл.225 ал.2 т.2 от ЗУТ.
http://www.admcourt-varna.com/site/files/Postanoveni-zakonni-akt … d813/21960914.htm

, да, първи братовчеди сме. Нямаме друг/а, 
Пада се внучка на баба ми.
не иска да преговаря сега - може да мисли да оспорва дарението след време.
Затова чака смъртта на бабата. 
Да, и ще има не 1/6, а 1/2 части
Цитат
НАМАЛЯВА направеното с нот.акт нотариален акт №    дарение от ... в полза на ...,
с което му е дарена .... ид.ч. от апартамент, ... ДО РАЗМЕРА НА ЗАПАЗЕНИТЕ ЧАСТИ
http://www.justice-ruse.org/rcourt/2010/03/GR/02634509/27521510.htm

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 11:04 от Анонимен

# 587
, приписа всичко, което имаше и беше супердоволна и щастлива. А братовчедка ми си наследи имотите на вуйчо ми, които пак са изцяло от баба ми и дядо ми, ни преписани поне 12г преди това.!

"Приписа" не е ясно как. Ако е с дарение, братовчедка ти може да оспори и да си вземе полагаемото. С покупко-продажба е по трудно, но пак ако се заинати, може да докаже че "приписването" е фиктивно.  Peace

# 588
Особено ако няма доказателство за реално наплащане (например бележка за банков превод)

# 589
"Приписа" не е ясно как. Ако е с дарение, братовчедка ти може да оспори и да си вземе полагаемото. С покупко-продажба е по трудно, но пак ако се заинати, може да докаже че "приписването" е фиктивно.  Peace
Това исках да намекна и аз.
Това, че бащата(син на бабата и брат на майка Ви) на 1-та Ви братовчедка е имал здравословни проблеми,
не означава, че тя като наследник трябва да е ощетена.
Хората от Америка получават наследства без даже да познават n-я си роднина.

Предполагам, че този имот се обсъжда:
За дърти години си имаме на втори етаж с асансьор, на ФК Wink
Красе, консултирайте се с адвокат.

# 590
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Какъв е редът за да оправя тавана, за под наем?
1. Искам да спретна баня на етажа
2. Като си оправя тавана, да взема наемател.
Комшиите имат ли право да протестират?
Нямат за какво да протестират.
Таванът се води складово помещение.
Не може без одобрен проект, да се правят преустройства. Води се незаконен строеж.
Ако е над спалня или дневна не може да се разреши такова.
Цитирах съдебно решение, където се потвърждава заповедта за събарянето на баня в таванска стая.
Цитат
Кметът на Община Варна издал Заповед №777/06.03.2013г., с която на основание чл.225а, ал.1 от ЗУТ наредил на К. да премахне строежа: „Преустройството на таванско помещение №3 с изграждане на баня и тоалет“ в таванския етаж на четириетажна жилищна сграда с идентификатор 10135.1504.36.2, поради извършването му без необходимите строителни книжа, заради което го квалифицирал като незаконен по смисъла на чл.225 ал.2 т.2 от ЗУТ.
http://www.admcourt-varna.com/site/files/Postanoveni-zakonni-aktove/2014/09-
Скрит текст:
2014/0161d813/21960914.htm[/url]

, да, първи братовчеди сме. Нямаме друг/а, 
Пада се внучка на баба ми.
не иска да преговаря сега - може да мисли да оспорва дарението след време.
Затова чака смъртта на бабата. 
Да, и ще има не 1/6, а 1/2 части
Цитат
НАМАЛЯВА направеното с нот.акт нотариален акт №    дарение от ... в полза на ...,
с което му е дарена .... ид.ч. от апартамент, ... ДО РАЗМЕРА НА ЗАПАЗЕНИТЕ ЧАСТИ
[url=http://www.justice-ruse.org/rcourt/2010/03/GR/02634509/27521510.htm]http://www.justice-ruse.org/rcourt/2010/03/GR/02634509/27521510.htm[/url]

Много позезно инфо и линкове от потребителката PAV1, за което имате моите адмирации.
[/spoiler]

# 591
  • Варна
Това исках да намекна и аз.
Това, че бащата(син на бабата и брат на майка Ви) на 1-та Ви братовчедка е имал здравословни проблеми,
не означава, че тя като наследник трябва да е ощетена.
Хората от Америка получават наследства без даже да познават n-я си роднина.

Предполагам, че този имот се обсъжда:
За дърти години си имаме на втори етаж с асансьор, на ФК Wink
Красе, консултирайте се с адвокат.

р
Не Simple Smile Този е на ММ. Аз потенциални имоти не обсъждам. На баба ми първо ще мине през майка и баща ми, евентуално вече както виждам, те ще си го решават въпроса. Ако сте предположили така, това говори зле за мен. В случая разпитвам, защото ме помоли баща ми да ударя рамо в кашата им.

# 592
На баба ми първо ще мине през майка и баща ми, евентуално вече както виждам, те ще си го решават въпроса. Ако сте предположили така, това говори зле за мен. В случая разпитвам, защото ме помоли баща ми да ударя рамо в кашата им.
Ами проучи, защото така както мислите че бабата преписала, не се знае, дали брат'чедката няма да се заинати и да ви оспори преписаното. Де юре, тя може да претендира за половина апартамент на баба ти, а ти каза че е към 80к, така че като намериш време, посъветвай се с адвокат. Peace

# 593
Няма как да претендира за половината, защото вуйчото е изпреварил бабата

# 594
Няма как да претендира за половината, защото вуйчото е изпреварил бабата
Тоест баща и?

# 595
На баба ми първо ще мине през майка и баща ми, евентуално вече както виждам, те ще си го решават въпроса.
Красе, адвокатът ще ги консултира спрямо законите. Няма да влага емоции.
(на лични ще препоръчам такъв)
А относно емоциите, то братовчедката Ви не е била щастливка с баща.
Вие го описахте като насилник с психиатрично заболяване.
След кончината му неговата майка (Ваша баба) си е "отдъхнала" и е "заложила" на другото си дете-Вашата майка.
Според мен майка Ви не е трябвало да приема дарението.
Още тогава са се обтегнали отношенията в родата Ви.

Скрит текст:
Цитат
приписа всичко, което имаше и беше супердоволна и щастлива
Herzen,

https://
https://pravatami.bg/959

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 18:43 от Анонимен

# 596
Бащата на братовчедката

# 597
Така, пак сме изправени пред казус в нашето семейство.
Майка ми е собственик на 5/6 от апартамента на баба ми, а братовчедка ми съответно на 1/6. Баба ми е над 90 годишна, след тежък инсулт живее при майка от седмица. Искат да купят частта на братовчедка му, а тя ги мотае.
Как може да се получи пазарна оценка оценка на имота, за да се предложи съотвена цена? Имотът занемарен и мръсен, но е много добро място, голям и слънчев. Може и да гони 80к в това си състояние. Просто искаме независима оценка, за да влезем в преговори.

Оценка на този етап не ти трябва, измисляте някаква сума, около която преговаряте.
Щом бяга по тъча, а тя може да го прави с години, ако държите са си оправите имота, защото тези съсобствености са много неприятни, стъпките са ти адвокат, нотариална покана, дело и тогава се плаща по оценка.

# 598
  • Варна
Надявам се, да не досаждам на никого. Да не стане като реотана на печката в друга тема. Simple Smile)
Майка ми имаше брат, той почина. Разведен е, има една дъщеря. Това е девойката. Вуйчо ми изпревари баба ми, след неговата смърт баба веднага настоя да се препише всичко нейно на майка ми, която си я гледа вече над 10г. сама. Сега баба ми е с удар, адекватност горе долу добре. Девойката казала, че ще чака баба й да умре и тогава щяла да се изкаже.
Адвокат си имат майка ми, не вярвам да е добър, но тяхна си работа. Аз мога само да препредам инфото от форума. То що народ рева сълзи за тоя имот, аз се отказах да платя на всички и да го взема. Взех си мой и сега, всичко ще е само бонус някога и евентуално.
Щом казвате, че не може да иска половината, пак добре. То взе да ми изглежда като апокалипсис. Много тъпо така, гледал не гледал и айде чао, някой прибира без да е стъпвал.

# 599
Така наизуст никой не може да ти каже, трябва да се види по документи.
Бабата вече няма собственост по документи- имат майка ти и братовчедката.
Братовчедката може да спори евентуално за запазена част от имота, но там е хлъзгаво.И тогава пак няма да направи половината от имота.
Написах ти реда какъв е, Майка ти е силната страна с по-голямата част.
Когато си в съсобственост хем имаш нещо, хем нямаш нищо и проблема винаги идва когато някой иска нещо повече от колкото му се полага или някаква минимална част иска да я продаде като злато.
Била съм в тоя казус, искаха ми безумна цена- казах ок взимай мойта част-перфектно ме устройва тази сума, е  то не струва толкова пари, като не струва защо тогава ги искаш
4 години гонене по тъча, после 3 години дела и го купих другия дял на оценка малко над данъчната.

Общи условия

Активация на акаунт