Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-19

• 70 854
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Не знам дали има тук адвокат по недвижима собственост, за да се изкаже най точно, обаче тези наследства и то на апетитен имот, никога не са лесен случай. Ако братовчедката е единствен наследник на баща си (починалия куку, вуйчо на Красе), и реши че иска да си получи половината му от имота, кой ще я спре?

# 601
  • Варна
Лъки, как кой? Баща ми, направо мога пуканки да си взема. Той е уникален противник, не й завиждам.

# 602
Лъки, как кой? Баща ми, направо мога пуканки да си взема. Той е уникален противник, не й завиждам.
Аз пак ти казвам, срещу някой лев ще се навие и ще отстъпи, не я оставяйте да ви влачи по съдилища, 2 поста по нагоре е написано защо.

# 603
Майка ми е собственик на 5/6 от апартамента на баба ми, а братовчедка ми съответно на 1/6.
Майка ми е собственик на 1/6 по наследство+4/6 по дарение, а братовчедка ми съответно 1/6.
Искат да купят частта на братовчедка му, а тя ги мотае.
Щом бяга по тъча, а тя може да го прави с години, ако държите са си оправите имота, защото тези съсобствености са много неприятни, стъпките са ти адвокат, нотариална покана, дело и тогава се плаща по оценка.
Тези 4/6 като дарение подлежат на оспорване.
Бабата като почине братовчеТката има запазена част от тях-2/6.
полезно за четене:
http://irinakonstantinova.com/2014/06/kakvi_sa_neudobstvata_na_darenieto/

# 604
2/6 е имал баща й, но тя го е преживяла, надледнок на бабата в момента е майката на Красе, и без да ги е дарила, пак тя ще ги вземе

# 605
2/6 е имал баща й, но тя го е преживяла, надледнок на бабата в момента е майката на Красе, и без да ги е дарила, пак тя ще ги вземе
Починалия няма право на наследство така ли?

# 606
  • София
Починалия няма право на наследство така ли?

Мисля, че има. Въпросът тук е апаратаментът дали е изцяло на бабата, или на бабата и дядото. Дали е придобит по време на бракът им и т.н..... за въпросните части.

# 607
  • Варна
Да, да, всичко попивам аз и следя.
Обаче как така девойката не е наследник на баба ми, а само майка ми?
Обща семейна собственост на баба ми и дядо ми, който почина преди 10г.

# 608

Мисля, че има. Въпросът тук е апаратаментът дали е изцяло на бабата, или на бабата и дядото. Дали е придобит по време на бракът им и т.н..... за въпросните части.
Дядо няма, починал е. Само баба, която е преписала нейния дял на дъщеря, неясно как дали с дарение или продажба...и жива наследница на другото дете на бабата- братовчедката, която не знаем дали не се чувства "прекарана" с наследството.

# 609
Тя е наследник на баща си.
Който пък има дял от своя си баща-дядото.
Бабата, т.е. майка му, го е лишила от наследство, обаче баща му, не го е лишил.
И аз затова мисля, че е 1/8 не 1/6 делът?

# 610
Значи, когато дядото умира, неговата половина остава за бабата и двете деца.Сещаш се, половина делено на 3 е 1/6-та.
Така бабата има половина(нейната си ) + 1/6-та(наследена от умрелия си мъж), и съответно "преписва" на майката на Красе, което означава, 5/6 са на майката на Красе...

# 611
Значи, когато дядото умира, неговата половина остава за бабата и двете деца.Сещаш се, половина делено на 3 е 1/6-та.
Така бабата има половина(нейната си ) + 1/6-та(наследена от умрелия си мъж), и съответно "преписва" на майката на Красе, което означава, 5/6 са на майката на Красе...
Ами той дядото не е ли умрял след вуйчото? Т.е бащата спрямо синът- как?

Редакция: май-май си права...

# 612
Ами той дядото не е ли умрял след вуйчото? Т.е бащата спрямо синът- как?
Това не променя факта, че вуйчото има 1/6 от имота.

# 613
  • Варна
Починали са в следният ред: дядо ми, след 10г вуйчо ми, баба ми си е жива с инсулт, преписала с дарение с гледане на майка ми. Направо е латино всичко при нас.. кавги, заплахи, полиции..сега делби

# 614
Точно така, вуйчото има 1/6, която наследява дъщеря му. В случая тя чака да умре бабата , за да оспори дарението на бабата. Затова е по-добре още сега да я убедите за покупко-продажба. Другият вариант е дарение чрез гледане или завещание , по-трудни са за оспорване.

Общи условия

Активация на акаунт