Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява декларирането на данъци в Германия и как се извършва?
Какви са впечатленията от работата с немските щоербератер в Германия?
Какви са разликите между пътните знаци в България и Германия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява декларирането на данъци в Германия и как се извършва?
Декларирането на данъци в Германия, известно още като "Щоерберклерунг", е процес на съобщаване на данъчните задължения. Това включва подаване на данъчна декларация. В случай че съпругът е данъчно задължен в България, може да се наложи да представи бележка за доходите си, тъй като тя ще бъде в лева, а не в евро. Важно е да се консултирате с компетентен щоербетьор, който разбира международните споразумения за избягване на двойното данъчно облагане.
-
Какви са впечатленията от работата с немските щоербератер в Германия?
Впечатленията от работата с немските щоербератер в Германия са разнообразни. Има положителни примери, където те се справиха отлично със сложни данъчни декларации. Въпреки това, има и отрицателни преживявания, като случаи на непрофесионализъм и недоволство от изчисленията. Важно е да изберете компетентен и надежден щоербератер, който да предостави качествено обслужване.
-
Какви са разликите между пътните знаци в България и Германия?
Въпреки че има някои прилики, има и разлики между пътните знаци в България и Германия. Например, когато се включвате в кръгово движение в Германия, не е необходимо да мигате, но трябва да го направите при излизане. Освен това сливането на две ленти в една лента в Германия не изисква изчакване; вместо това скоростта се регулира, което е различно от практиката в България.
-
Какви са впечатленията от използването на ученически раници в Германия?
-
Какви са впечатленията от почивката в България?
). На мен вече ми се наложи да ходя до спешното един път, на мъжа ми също, покрай празниците пак двамата ходихме по лекари, после детето изпищя посред нощ, че го боли ухото, та викахме и лекар да дойде, ще го платим, аз от една седмица съм с някаква унг инфекция, та и сега се занимавам с лекари. Изобщо за 2 месеца много неща ни се случиха, неприятни за съжаление. Мнение конкретно нямам засега, т.е. хем съм доволна, че се лекувахме, хем нещо не ми беше съвсем супер. Обаче ние сме със много добри впечатления от лекарите в Б-я, с 1-2 изключения и сравненията ще са неуместни.
се чувствам по-спокойна тук. Имаме опит с български пациенти, които идват в Германия след негативен опит по български болници да се долекуват тук(става дума за тежки заболявания) и съм се наслушала на разкази за половинчато лечение, често остарели терапевтични методи, неорганизирана система м/у отделни болници и пръскане на сума пари за нищо. Със сигурност има и доволни пациенти в Бг, не всичко е лошо, но е от сорта "клан-недоклан", с това впечатление съм останала.
оставиха ме 7м с мигрена преди това, защото било "нормално" и отказваха да ми направят ЯМР, а бях вече с мигренни кризи два месеца, през които нито сън, нито храна, нито шум, нито светлина можех да понасям. 2016 ме оставиха с адските болки в корема, бръкнаха ми къде ли и ми казаха да си ходя, тогава се върнах в БГ и бях 3м на антибиотици заради инфекция на яйчници, матка и тръби
Лекуват се симптомите. Точка. Повечето пациенти така или иначе точно това очакват.
На мен ми е известно точно обратното.