DOLUNAY - ПЪЛНОЛУНИЕ- С участието на Йозге Гюрел и Джан Яман.ТЕМА 3

• 71 168
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
  • Под звездите
Добро утро! "Ще се избавим от тайните" е превода. Може ли да означава да се разкрият тайните. Не е да "забравим тайните".

Здравейте момичета. Фрага наистина е интересен и обещаващ. Миналата седмица рейтинга беше доста добър. Ще видим тази. Страхувам се, че Дениз може да разкрие тайната пред Ферит.
А сега по отношение на превода нещо да поясня. Епизодите се превеждат от strawberry team. Фрагове, откъси също. Понеже не бяха, качили в групата фрага и видях, че има руски превод, реших да  праведа и направя субтитрите, специално за нашата тема в бг. мама. Да кажа, че нищо не разбирам от турския език. С руския се справям значително добре, но все пак не е майчиният ми език. Така, че възможно е и някъде да са допуснати грешки. Но доколкото мога да чета, във преведеният от мен фраг, последните реплики са" Ще се избавим от тайните" А не," Ще забравим тайните"
И сега имам една молба: Вижда се, че в групата има много хора, които знаят турски. Много ви моля, ще можете ли да ми правите превод на фрагманите, а аз да качвам субтитрите. Защото, групата, която прави преводите е затрупана с работа, а  аз трябва да чакам руския превод. Така, че ако има някой желаеш, моля нека помогне.

# 436
Здравейте, момичета и от мен!
Честит празник на всички, които по някакъв начин са свързани с образователната ни система! bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet
От вчера ви чета, но не можех да пиша. Сега правя опит и може да си прекъсна поста незавършен и на никъде...

Ферит реши да стане съдружник с Назлъ поне по две причини - първата - влюбен е и това е начина да я вижда. А другата - беше провокиран от действията на Денис вечерта, в която изпя песента за Назлъ. Според мен Ферит усети, че може да я "изтърве" и Денис да застане прекалено близко до нея, ако той й стане съдружник.
По въпроса за парите на богатите... Ферит не искаше да се изтъква пред когото и да е било с богатството си. Той й даваше съвети за ресторанта, а тя се пънеше като магаренце на мост... Тя няма понятие от бизнес и преди всичко от подводните камъни, които може да срещне... Просто искаше да я защити и като един много влюбен мъж искаше да я предпази от евентуални проблеми...
Достатъчно е внимателен и търпелив, и ще й остави степени на свобода, тя да си води нещата. Хареса ми като й каза, че тя трябва да се заеме с това, в което е силна - кухнята, а да остави на професионалисти интериора и т.н.
И за да не бяга Назлъ от него, а да преодолее причините, които я карат да прави това / а той не знае точно причината/, й заяви, че няма да й задава въпроси, на които тя не иска да отговори.
При разговора им при дядо Кемал в ресторанта й показа, че няма да се откаже да търси отговора.
Дали Денис ще замълчи и няма да изкаже тайната на Назлъ.... Тези мъжки сълзи не са ми по вкуса...
А и Денис е много импулсивен и може да се очаква много от него... По-скоро Алия е тази, която ще се озлоби по отношение на Назлъ, нещо каза тя в края на серията, което ме наведе на тази мисъл...
А колкото до романтиката - чакам тази сцена с прегръдката да продължи и по нататък..
и денис да види повече...
Рускините са постнали една снимка, за която гадаят какво ще се случва...

# 437
  • Плевен / София
Здравейте, момичета и от мен!
Честит празник на всички, които по някакъв начин са свързани с образователната ни система! bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet
От вчера ви чета, но не можех да пиша. Сега правя опит и може да си прекъсна поста незавършен и на никъде...

Ферит реши да стане съдружник с Назлъ поне по две причини - първата - влюбен е и това е начина да я вижда. А другата - беше провокиран от действията на Денис вечерта, в която изпя песента за Назлъ. Според мен Ферит усети, че може да я "изтърве" и Денис да застане прекалено близко до нея, ако той й стане съдружник.
По въпроса за парите на богатите... Ферит не искаше да се изтъква пред когото и да е било с богатството си. Той й даваше съвети за ресторанта, а тя се пънеше като магаренце на мост... Тя няма понятие от бизнес и преди всичко от подводните камъни, които може да срещне... Просто искаше да я защити и като един много влюбен мъж искаше да я предпази от евентуални проблеми...
Достатъчно е внимателен и търпелив, и ще й остави степени на свобода, тя да си води нещата. Хареса ми като й каза, че тя трябва да се заеме с това, в което е силна - кухнята, а да остави на професионалисти интериора и т.н.
И за да не бяга Назлъ от него, а да преодолее причините, които я карат да прави това / а той не знае точно причината/, й заяви, че няма да й задава въпроси, на които тя не иска да отговори.
При разговора им при дядо Кемал в ресторанта й показа, че няма да се откаже да търси отговора.
Дали Денис ще замълчи и няма да изкаже тайната на Назлъ.... Тези мъжки сълзи не са ми по вкуса...
А и Денис е много импулсивен и може да се очаква много от него...
По-скоро Алия е тази, която ще се озлоби по отношение на Назлъ, нещо каза тя в края на серията, което ме наведе на тази мисъл...
А колкото до романтиката - чакам тази сцена с прегръдката да продължи и по нататък..
и денис да види повече...
Рускините са постнали една снимка, за която гадаят какво ще се случва...

+1
 Деси напълно съм съгласна със споделеното....И аз си мисля, че Дениз може и да поеме по пътя на кака си Демет...въпреки, че с Назлъ не са били гаджета, сгодени .....но мъжкото его няма граници....а не вярвам той да "преглътне" безропотно провала си в полза на Ферит...

# 438
Въпреки че аз споделих идеята Дениз да замълчи, не вярвам изобщо в нея, споделям просто всякакви сценарии, които се сетя. За мен още от самото начало той си е безкрайно импулсивен и безразсъден младеж, на моменти ми прилича на дори на дете. Свикнал е да се носи по течението и да прави каквото му душа иска, без да го терзаят душевно морални ценности - лесно отблъсна любовта на Алия, лесно гласува против Ферит. Затова си мисля, че ако Назлъ го отблъсне, това ще е първия път, в който течението ще бушува срещу него, а няма да го "носи" и това хич няма да му хареса.
Относно Ферит бей и ресторанта, мисля, като вас, че е най-добре той да е близо до Назлъ, не одобрявам това, че не я предупреди - можеше да ѝ каже: "Няма да избягаш от мен, ще купя другата част", но пък от друга страна и тя не го предупреди, че открива ресторант, така че с нейните камъни по нейната глава...

# 439
Здравейте!

Аз още не съм намерила време да изгледам цялата серия с превод, но това не ми пречи да се вълнувам за следващата.

Благодаря за превода на фрага и за интересните коментари по него!
Направо нямате изчитане, което е супер.

Цитат
Искам за финал да ѝ прасне един целуфан пред очите на Дениз, че да му се изясни ситуацията веднъж завинаги.
missence, много добра идея.
То на него ситуацията му е ясна, ама е влюбен човека. Малко ми дожаля снощи за него като видях сълзите в очите му. И той се озова в ситуацията на Алиа да тича след някой, който обича друг. Не знам защо аз не вярвам, че той дори и от яд и безсилие като види, че няма шанс при Назлъ ще мине в другия лагер. Вярвам, че е добър човек и няма до такава степен да избяга от собствената си същност. Да, в момента се чувства притиснат от всички страни, неразбран и върши глупости, но не мисля че умишлено би навредил на Назлъ, Ферит или малкото Булутче. Но сигурно ще станем свидетели на още някоя необмислена и емоционална издънка от негова страна, няма начин.

Цитат
Ферит казва "тази вечер всичко оставяме назад, избавяме се от тайните си." Според мен иска да каже тази вечер да не говорят за нещата, които карат Назлъ да бяга. Затова казва, че няма да задава въпроси, на които няма да получи отговор. Просто временно примирие, според мен.
Дани, и аз мисля така.
Няма да я притиска Ферит и ще си изживеят романтичната вечер, но ние знем, че той винаги има план „Б“ и няма да си остави магарето в калта. Рано или късно ще разплете загадката защо му се дърпа Назлъ.. С това премерено поведение и това спокойствие , което той демонстрира ще я накара да се влюби още по-безнадеждно в него. Ама нека й е зле.
Като споменах план „Б“ се сетих, че Ферит спомена веднъж, че има такъв и относно Булут. Дано има някакво развитие по тази сюжетна линия, че Хакан нещо взе да се привързва към малкия, чак Демет се изненада.

И аз се радвам, че точно Ферит ще бъде партньор на Назлъ. Независимо от процентите, които притежава от фирмата, той никога не би си позволил да напарави нещо, което да накара Назлъ да се почувства зависима от него. Не се съмнявам, че ще й е от помощ в новото начинание, както и че намеренията му са благородни. А и така няма начин тя да стои далече от него, нали…

В лицето на Дениз аз също не виждам стабилен партньор не за друго, а защото него бизнеса просто не го влече. И неговото заведение засега върви до голяма степен благодарение на усилията на Алия.

Цитат
Момичета, имам един въпрос - мислите ли, че Дениз би си замълчал в името на щастието на Ферит? Вярно, че е наранен и изживява несподелена любов, но все пак Ферит не е виновен, че Назлъ се е влюбила в него. Сърцето не пита. Дали Дениз е склонен на такъв огромен жест, как мислите?
Самби, аз все още вярвам в добротата му и смятам, че е способен да постъпи благородно. Дано не ме разочарова. Не искам да очернят този образ, защото въпреки грешките, които допусна, Дениз ми е много симпатичен.

Леле, колко много постове сте написали докато се натуткам. Отивам да чета.

Хубав ден!

# 440
Демет не знае за това, че Хакан издаде Асуман, нали? Значи , ако стигне до Ферит, оттам до Асуман, то тогава и аборта до Хакан. Защото Асуман ще се ядоса, а пък Демет не е в течение на Хакановия план.

# 441
  • Бургас
Демет не знае за това, че Хакан издаде Асуман, нали? Значи , ако стигне до Ферит, оттам до Асуман, то тогава и аборта до Хакан. Защото Асуман ще се ядоса, а пък Демет не е в течение на Хакановия план.
Това ми хареса!

# 442
Здравейте, момичета!
Честита нова учебна година на децата ви и на всички свързани с образованието!
По въпроса за Дениз, не вярвам да си замълчи, защото е много добричък. Напротив той каза, че ако се налага да воюва, ще воюва за любовта си. По -скоро си мисля, че може да говори с Демет и тя, тъй като се страхува Асуман да не я издаде за аборта, по някакъв начин да накара Дениз да си замълчи. Почти съм убедена, че всички останали във филма, дори и "глухия султан" ще научат тайната и чак тогава, последен, ще я научи Ферит.
Иначе много нежност и любов има в тази прегръдка на Ферит и Назлъ, дано ни изненадат с още романтични моменти във вторник.

# 443
така и не мога да си изгледам 10 епизод с бг суб. :/ някой да го качи в youtube защото в askim-bg пак немога да го гледам въпреки че направих регистрация ..благодаря предварително

# 444
Не мога да отваря сайта където е качен 10 еп на Пълнолуние.Имам питане ще се качи ли на друго място?

# 445
  • София
Скрит текст:
Здравейте,

хубав фраг. Дано ни дадат няколко серии, в които да се насладим на Ф. и Н. заедно, защото после нещата ще се объркат.
Не ми е жал за Дениз, защото той няма да пожали Ф. и Н. В това съм почти сигурна.

Някой беше писал за парите на богатите. Парите на Назлъ + парите на съдружничката + парите на бащата на Н. не стигат, за да осъществи тя мечтата си. Търси се още един инвеститор и дали това ще е Ферит, Мехмед или друг, все ще има чужд човек. За Н. по-добре ще е, ако този човек е именно Ф., но тя ще го осъзнае с времето. В негово лице ще намира подкрепа, която на този етап ѝ е важна. Peace Да не говорим, че вероятно ще ѝ помогне в учението и в някакъв момент ще се наложи да ѝ помага по отношение на сем-то ѝ (Асуман, баща и др.).
Наистина най-добрият вариант е Ферит бей да е съдружник!Защото , ако беше Дениз първо той не е стабилен като партньор, откъдето и да се погледне, на него му дай да дрънка с китарата.Другото е, че  ще се намъкнат и ония навлеци Демет и Хакан.
Не само това. Самият Ф. е бизнесмен. Едно е да имаш зад гърба си човек, който е врял и кипял, друго е да имаш човек, който още не е стъпвал в "семейната" фирма, а какво остава да има акции в две фирми. Аз не виждам Дениз да проявява някакъв интерес към фирмата на брат си. Отиде два пъти да гласува на събрание и то под влияние на емоциите. Той изобщо не може да разграничи личното от професионалното, което е основно правило на успелите хора. В този ред на мисли не очаквам да пощади Назлъ и Ф., даже напротив. Нищо чудно в изблик на емоции и от егоистична гледна точка да съобщи на Ф. истината.

# 446
  • Варна
Ако СЦ следват линията на образа, който изграждат с Дениз, би трябвало той първо да отиде при Назлъ и да я пита нея за ситуацията и да чуе нейното обяснение. Да не забравяме , че въпреки държането на Алия - той се погрижи за нея. И някакси не го виждам да се втурне през глава към Ферит, защото ще нарани много Назлъ и ще я постави в много неприятна ситуация, а ако наистина обичаш някой няма да постъпиш така с него. 

# 447
  • София
Според мен той натам е тръгнал, но е възпрепятстван от картината, която заварва в ресторанта. Естествено ще изръси истината в неподходящ момент и пред неподходящ човек, ако изобщо той каже на Ф. Много са възможните вестоносци: Алия, Асуман, Фатош, Демет, Хакан, Дениз. Оказва се, че това е обществена тайна. Laughing

# 448
Не знам защо, но аз продължавам упорито да предчувствам, че тази, която ще каже истината е Демет - Дениз е влюбен до уши, има причина да запази тайната, за да не нарани Назлъ, но Демет я намрази много преди Ферит да се влюби в нея.

# 449

Общи условия

Активация на акаунт