ВРАЦА 2

• 54 420
  • 282
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте,момичета!
 Извинявам се,че се намесвам във вашата тема,но имам въпрос,на който може би ще можете да ми отговорите.
 Попаднах на информация,че във Вашия град съществува и функционира кабинет за кърмене.Не ми стана много ясно обаче към АГ-отделението ли е,към многопрофилната болница или...?Ако някой може да ми отговори,ще съм благодарна.
 От друга страна знам,че към медицинския колеж във Враца се организират кърсове за консултанти по кърмене-за това някой може ли да даде подробности.
 Отново благодаря предварително!

# 121
  • Където ми покаже сърцето
За първи път чувам за кабинет за кърмене и на мен ще ми е интересно.На моята улица има 5 бебоци и аз съм единствената кърмачка.Не знам да има лекар който агитира за дълго кърмене и късно захранване,така че ще следя отговорите с интерес.

# 122
Калинка, има лекарка, която агитира за дългото кърмене и дори преди няколко месеца имаше семинар във Враца на тази тема. Врачанската болница е носител на приза "Приятел на бебето" именно заради подкрепата на кърменето, ранното закърмване, кърменето на поискване и т.н.Точно сега името и ми изкочи от акъла, но мисля че  беше една педиатърка, от която всички родилки реват, понеже непрекъснато открива проблеми на бебоците и не ги изписва навреме. Мисля, че Станчева беше. За кабинет за кърмене съм почти сигурна че няма. На семинара преди месеци се обсъждаше точно създаването му и започването на обучаване на групи за подпомагане, но силно се съмнявам това да е вече факт...Пък може и да е, знам ли newsm78 Тогава се обсъждаше това да бъде направено до 1 Юни, така че....възможно е. Имаше и други готини идеи.
Ще ми е интересно и на мен, ако някой има инфо по въпроса.

# 123
УТРЕ……1 ЮЛИ Протести за детските и майчинството в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Пазарджик
СОФИЯ - Начало 10.00 часа, фонтана пред Президенството, крайна точка Парламента - 12 часа. Молим присъстващите да носят снимки на децата си или собствени ако са бъдещи майки. Ще се направи постер с тези снимки и други качени в интернет. Постерът ще бъде оставен пред парламента.
ПЛОВДИВ - Начало 10:00 часа на пл."Съединение", шествието ще мине по Главната улица и ще завършим на пл. "Централен" в 12:00 часа.
ВАРНА - 10.00 часа, на Входа на Морската градина.
БУРГАС - 10.00 часа, Пантеона в Морската градина.
ПЛЕВЕН - 10.00 до 12.00 ч. Маршрут - театър "Иван Радоев" по Главната улица до трибуната пред мавзолея - костница "Св Георги Победоносец".
ПАЗАРДЖИК - 10.00 до 12.00 часа. Площад Константин Величков (Тортата)
Да се запознаем и да се поразходим заедно..Молим майките от всички градове и тези който не могат да присъстват на протеста в София за снимки на вашите деца. Изпращайте ги от ТУК >> http://www.visx-develop.info/first_july/ 
Благодарим за подкрепата !
Инициативен комитет на Настоящите и бъдещи български майки.

# 124
Момичета,благодаря ви за отговорите!Ето тук е информацията,която имам.Останах с впечатления,че нещата са вече задействани.Или на някой много му се иска да е така,или просто няма реклама и не става известно на широката общественост.

http://www.bebemamabg.com/index.php?option=com_content&task= … =45&Itemid=40

# 125
Нищо чудно и  да са задействани вече нещата, но както казваш - няма гласност. Точно тази д-р Жана Станева имах предвид и аз. Явно кабинета е вече факт наистина, има даже дадени телефони newsm78

# 126
  • Враца
Здравейте момичета!Ще ми извините ,че не се вписвах дълго време, но мамчетата  които влизат във  форума на деца с увреждания , са разбрали защо.Нещата се развиха много бързо и слава богу благоприятно за нас.Направиха ни кохлеарната имплантация,която чакахме с много надежда.Сега идва най-трудното....да се научим да чуваме...чака ни много работа....И на нас е Васка Борисова джипи.Много съм доволна от нея.Разбира си от работата.А за кабинета на Станева вчера дадоха по кабелната,училище за родители !Да се надяваме ,че вече ще имам повече време!   bouquet

# 127
  • с/у ОколоМръсТното
margo_vr - толкова се радвам за теб и Криско!  Party Браво на смелото момче и все така добре и занапрад да кара.  Peace

Поздрави сърдечни  Heart Eyes

# 128
Марго, загубихте  се вие, ама виж какви хубави новини ни носите сега Simple Smile Браво! Стискам палци и с най-трудното да се справите! Кураж Peace

# 129
  • Където ми покаже сърцето
 Hugмомичета,моля да ми дадете съвет ако сте имали подобен период.От около 2-3 седмици Марти отказа да яде на обяд.Давах зеленчуково дори започнах и месно зеленчуково и всичко беше ОК.В един момент отказа да ги яде.Мислех,че е от горещините и двата зъба които избиваха,ама не.Горещините отминаха,горните зъбчета избиха преди 2-3 дни,а той пак не иска да яде.Кърмим се като новородени.Само вечер яде каша с плодово.Той вече е на 8 месеца и има нужда и от друга храна,а и аз все още много неща не съм въвела.Не мога да разбера на какво се дължи.Моля,давайте съвети.

# 130
 Здравейте, момичета Simple Smile
 Мъжът ми е от Вършец и началото на другия месец ще сме там за една седмица със сина ни.
 Освен роднините му, нямам други познати там и много ще се радвам да се запозная и с други мами, с които да ходим заедно на разходки с децата
 До скоро

# 131
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН   Аби !

Желая ти много здраве, щастие и леки бременност и  раждане!

# 132
БЛАГОДАРЯ ТИ  РУБИ! Grinning

# 133
Здравейте момичета!

Как сте?

Ето нашите СНИМКИ от морето. Най-после ми остана време да ги кача. Wink

Поздрави на всички!  bouquet

# 134
Привет и от мен момичета  Hug И на нас ни свърши почивката  Sad а така ми се искаше още Mr. Green . Ходихме първо на Велинград там беше супер градът е чудесен , имаше много паркове за игра и пред всяко заведение люлка и пързалка  Laughing . С свеки мина много добре аз имах малко съмнения но всичко се нареди чудесно . После заминахме за морето и там  О ужас- дъжд , вятър , бурно море , няма плажове всички заляти  #Crazy . беше голямо разочарование , но поне малката видя голямата вода .  Simple Smile

Хриси снимките са чудесни , а Злати е много пораснал . Ще се видим тази седмица да чуя подробности от хубавото време на вашето море.

Hugмомичета,моля да ми дадете съвет ако сте имали подобен период.От около 2-3 седмици Марти отказа да яде на обяд.Давах зеленчуково дори започнах и месно зеленчуково и всичко беше ОК.В един момент отказа да ги яде.Мислех,че е от горещините и двата зъба които избиваха,ама не.Горещините отминаха,горните зъбчета избиха преди 2-3 дни,а той пак не иска да яде.Кърмим се като новородени.Само вечер яде каша с плодово.Той вече е на 8 месеца и има нужда и от друга храна,а и аз все още много неща не съм въвела.Не мога да разбера на какво се дължи.Моля,давайте съвети.

Калинка ние на вашата възраст вече ядехме готвени яденета , най вече супички без подправки . пробвай с нещо такова или си му прави сама пюрета . В началото аз давах само картоф сварен със  сол и малко пилешки булион . Но пък щом си имаш кърма да си го храниш невиждам нищо лошо в това. Една позната кърмреше щерката си до 1г и 3 м.
Успех  Peace

Поздрави на всички   bouquet  и целувки на малките човечета  love001

Общи условия

Активация на акаунт