Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 64

• 102 735
  • 733
  •   1
Отговори
# 30
Никол, не се шашкай, само слушай доктора и изпълнявай каквото ти каже. Като дойде момента за пункцията- гладна и жадна трябва да си в клинката към 7-7:15ч. Под кратка упойка за 5-10 мин аспирират фуликулите, после ти пускат система и си тръгваш към обяд. При кой доктор си ?

# 31
  • Sofia
Никол, не се шашкай, само слушай доктора и изпълнявай каквото ти каже. Като дойде момента за пункцията- гладна и жадна трябва да си в клинката към 7-7:15ч. Под кратка упойка за 5-10 мин аспирират фуликулите, после ти пускат система и си тръгваш към обяд. При кой доктор си ?

Благодаря Ина. При Тихомирова съм.
Миже ли да попитам- казаха ми ме в Петък ще ми взимат кръв, но може да дъм пила и яла? Торст би следвало да не е тогава пункцията? Защо се прави това в петък? А в понеделник евентуално ще е пункцията? Тъй като в четв е послдната инжекция..

И благодаря за вниманието! 🙂🙂🙂

# 32
  • София
Няма да е в нито в петък, нито в понеделник пункцията. Просто те викат на прегледи и според ехографската находка и нивата на хормоните ще назначават лекарствата за следващите 1-2 дни.
36 часа преди пункцията ще имаш мускулна инжекция вечерта (22-23ч), с която ще приключи стимулацията ти.
Няма как 5-6 дни след започване на стимулацията да имаш пункция, стимулацията продължава около 10 дни.

# 33
  • Sofia
Сега вече е по-ясно. Това не го бях разбрала! Благодаря! А по принцип в събота работят ли?

# 34
Работят в събота. Ако я няма Тихомирова ще има др.дежурен доктор. Успех!

# 35
Здравейте, момичета,

пациент съм на д-р Персенска. Следващия месец пристъпваме към цветна снимка, вероятно с упойка. Честно казано, скована съм от ужас - от болката, от упойката, от кървенето след това... По-лошото е, че пропуснах да споделя с д-р Персенска, че имам аритмия на сърцето - 13 000 екстрасистоли на денонощие. Не знам при това положение добре ли е да ми се слага упойка. Посъветвах се с близък лекар, според когото непосредствено преди анестезията трябва да ме прегледа кардиолог и да даде заключение. Някоя от Вас имала ли е сходен проблем? Дали, ако звънна на телефоните на болницата, ще могат да ми дадат компетентно мнение?

П.С. Сетих се и още нещо, не сме правили изследвания като микробиология, хламидии и др. Необходими ли са преди цветна снимка?

Последна редакция: вт, 12 сеп 2017, 09:52 от C0ll3t

# 36
От самата цветна снимка няма от какво да се притесняваш. Момичета с по- висок праг на болка я правят и без упойка. Пък и до колкото съм чувала болка има само ако имаш проблем( запушване) с тръбите, което само по себи не означава че болката е задължително придружаваща снимката. Моята снимка я правих с упойка, няма от какво да те притеснява, след събуждането не се усеща нищо. Кървене не съм имала.
Относно сърцето - нямам никаква идея и е хубаво да се консултираш с Персенска и тя да те насочи ако е необходимо към кардиолог.
Относно микробиологията- не само преди ЦС, а за целия период на прегледи и стимулация микробиология не ми е правена.
Успех!

# 37
  • Sofia
Няма да е в нито в петък, нито в понеделник пункцията. Просто те викат на прегледи и според ехографската находка и нивата на хормоните ще назначават лекарствата за следващите 1-2 дни.
36 часа преди пункцията ще имаш мускулна инжекция вечерта (22-23ч), с която ще приключи стимулацията ти.
Няма как 5-6 дни след започване на стимулацията да имаш пункция, стимулацията продължава около 10 дни.

А при това положение самата пункция кога се очаква да е? В смисъл следващара седмица по някое време? Или след 2 ? Малко ми е неясен целия поход/ стъпки?

# 38
  • София

А при това положение самата пункция кога се очаква да е? В смисъл следващара седмица по някое време? Или след 2 ? Малко ми е неясен целия поход/ стъпки?
Най-вероятно към края на следващата седмица. Но зависи как растат фоликулите.

# 39
Тара, благодаря за новата тема!

Нандин, честито! Лека и безпроблемна бременност!

# 40
  • София
Здравейте, момичета,

пациент съм на д-р Персенска. Следващия месец пристъпваме към цветна снимка, вероятно с упойка. Честно казано, скована съм от ужас - от болката, от упойката, от кървенето след това... По-лошото е, че пропуснах да споделя с д-р Персенска, че имам аритмия на сърцето - 13 000 екстрасистоли на денонощие. Не знам при това положение добре ли е да ми се слага упойка. Посъветвах се с близък лекар, според когото непосредствено преди анестезията трябва да ме прегледа кардиолог и да даде заключение. Някоя от Вас имала ли е сходен проблем? Дали, ако звънна на телефоните на болницата, ще могат да ми дадат компетентно мнение?

П.С. Сетих се и още нещо, не сме правили изследвания като микробиология, хламидии и др. Необходими ли са преди цветна снимка?

Здравей, аз бях с 10 000 екстрасистоли и имам сигурно над 20 упойки, така че това не трябва да те притеснява.

Относно микробиологията и хламидиите не съм много сигурна дали се правят преди цветна снимка, но лично за мен много се неглижират като цяло. Ако имаш достатъчно време по- добре си пусни.

# 41
  • София
Нова тема-нов късмет!

# 42
Момичета, имам питане относно гестационния диабет. Др Хидър ми препоръча да си направя изследване за гестационен диабет. Ходих днес до лабораторията до нас да попитам как протича самото изследване и лаборантката много сопнато ми каза " кажете ми точно какво искате да изследваме и какво са ви казали". Явно гестационен диабет има друго наименование за лаборантите , защото тя ми каза че ще ми пусне кръвна захар. Обясних че не искам кръвна захар, а че знам само че се взима кръв през 1 час няколко пъти, и тя ми каза че може би е изследване за усвояване на глюкоза, но все пак да попитам лекаря си.
Някоя от вас ако е наясно дали гестационен диабет и усвояване на глюкоза са едно и също, моля да сподели.

# 43
  • София
за гд се взема кръв на съвсем гладно и жадно, например в 8, изпива се една глюкоза, после в 9 и 10 пак се взема кръв.
изследва се кз и в трите случая.
като между 8 и 10 сядаш пред лабораторията и не се разхождаш насам натам, не се яде нищо друго , а вода се пие по съвсем малко.
така изследваха в мд.

# 44
  • София
Изследването се казва ОГТТ (Орален ГлюкозоТолерантен Тест)

Общи условия

Активация на акаунт