Трудната страна на майчинството

• 55 995
  • 1 317
  •   1
Отговори
# 1 200
  • София - Варна
Днес се смях, след като учителката ми каза "невъзможно е в детската градина да хване въшки". Голям виц...невъзможно било...те винаги са от другаде...

Ха-ха, невероятно.

# 1 201
От космоса ги пускат ельоминатите.

# 1 202
Ау, това с въшките явно е голям проблем. Масово родителите се сърдят, ако им "обвинят" детето, че имало въшки. Какво пречи да се каже - сина ми/дъщеря ми въшляса, проверете си децата. Аз лично така бих направила.
Това все едно дъщеря ми като кара варицелата и като имаше всичко на всичко 10 пъпки да си бях замълчала. Те бяха на такива места, че нямаше кой да ги види в градината, не вдигаше Т и въобще нямаше вид на болно дете. Ама си занесох известието чинно.

# 1 203
Ами общо взето имаш правото да си вземеш детето и да си го проверяваш, но като че ли нямаш право да кажеш на другите родители, че най-вероятно и тяхното има въшки. А аз я проверявам и не откривам, което значи, че някой друг НЕ проверява.

Аз това направих, но направих грешка да спомена, че и преди съм срещала тоя проблем (то всъщност заради това улових нещата на ден втори, защото знам, че проблемът го има). Ако не знаех и се правех на ударена, щяхме да си живеем в щастливо неведение, че групата е чиста.

# 1 204
[Няма ли някакви  лосиони   за предпазване. Много неприятно е това с въшките. Години наред нямаше въшки и сега пак е бум. Моите са момчета късо подстригани, надявам се да не хванат въшки.

# 1 205
Има лосиони, но отзивите в темата за въшки е че не вършат работа. Аз се чудех как да предпазвам детето, но реално не е въшлясвал от тогава. За сметка на това аз си докарах пърхут, за пръв път в живота, от мазилата с които се плескотих.

# 1 206
Лосионът пази дотолкова, че ако има въшки, няма да я накацат 5-6, а само 1-2.

А има бум, защото се работи по друга наредба и както каза сестрата, проверяват на всеки 2 месеца и "не им е работа" да следят. Съответно няма как да се оплачеш, че развъждат въшки- в наредбата пише, че родителят следи и това е, те нямат отговорност, не образоват, не обясняват...и родителите къде чистят, къде не чистят без достатъчно информация- резултатът е налице.

Тоест натискът е именно натам- да се чисти тихомълком, да не се говори много, да не се повдига въпрос...

# 1 207
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
чувала съм, че се маже зад ушите с масло от чаено дърво. въшките не харесвали миризмата му, което е ужасна де, и не кацали...

аз съм мазала 1-2 пъти детето, когато бяха намерили въшки е ДГ.

# 1 208
Не действа. Мирише свежо, но не действа.

Това, което действа- да си стои у дома.

# 1 209
  • Варна
Хах, това като с хлебарките в нашия блок. У нас има, по стъбите има, в асансьора има, но нито един комшия няма у тях. И като им казвам "дайте да предприемем нещо", реакцията е " аааа, ам'чи то у нас няма. Ти като си мърла и си си ги завъдила в къщи, се оправяй."

# 1 210
  • София
Ох, свежо ... направо ужасно си мирише, моите не мога да ги накарам вече да се плескат. Зад ушите и по тила малко, да, сложила съм го на портмантото на излизане всеки да се плесне, ама вече ми дават отпор.
Опция стоене у дома, за жалост, няма при ученици.

# 1 211
Абе при учениците поне майките малко са попретръпнали, в градината са още на фаза "ценно златно яйце и аз- неговата защитничка", затова комуникацията покрай въшките е много затруднена. Една от най-трудните страни на майчинството са другите майки.

Или както е казал философът, адът- това са другите:)

# 1 212
  • София
Изобщо никаква комуникация даже няма в училище, всеки се спасява поединично Simple Smile

# 1 213
Сирен, те и да отричат, със сигурност се чистят. Аз как бях въшлясала, не искам да си припомням!!! То като не ми се е случвало от 25 години, кой да ти знае и изобщо да мисли в тази насока. Вече преглеждам редовно синковеца и ако още веднъж се случи - край с буйното кече!

# 1 214
Да де, аз това казвам, явно практиката е всеки да се чисти тихомълком и да си пуска децата, но явно неефективно изчистени. Най-големият проблем са нимфите, които са почти невидими за просто око, но все пак пълзят и се пренасят. Та явно има хора, които си знаят за проблема, но си мълчат и който се обади- излиза виновен.

Общи условия

Активация на акаунт