Трудната страна на майчинството

• 56 048
  • 1 317
  •   1
Отговори
# 1 185
Аз на 26 имах много енергия и точно затова раждането ме шокира- въобще не очаквах, че толкова разваля здравето, беше си бомба направо. Друго си е да си на 30, вече да имаш някоя и друга болежка. Но най-гадното е, че и на млада възраст скапва тялото. Направо се плашех, като виждах снимки на скоро родили приятелки- с кръговете под очите, състарени с 5-10 години буквално за дни...

# 1 186
Аз на 26 имах много енергия и точно затова раждането ме шокира- въобще не очаквах, че толкова разваля здравето, беше си бомба направо. Друго си е да си на 30, вече да имаш някоя и друга болежка. Но най-гадното е, че и на млада възраст скапва тялото. Направо се плашех, като виждах снимки на скоро родили приятелки- с кръговете под очите, състарени с 5-10 години буквално за дни...
Точно така го усетих и аз. Буквално имам чувството, че за месеци се състарих. Забременях на 28 и като гледам снимките преди бременност и раждане и сегашните, имам чувството, че изглеждам с едни пет години по- дърта.

# 1 187
И аз така усетих нещата, но след второто раждане. Само дето вече съм на 39 години и не е ясно дали е от него или от ЕГН-то...

# 1 188
След второто и третото вече беше все тая:) но преди първото бях пушка- бяхат по 5 км. на вечер, абе страшна работа. И изведнъж се усетих буквално като бабичка, чак след около 3г. си върнах формата.

# 1 189
Между другото, забелязвам го при повечето ми приятелки. Някак много видимо за година се превърнахме от момичета в лелки...

# 1 190
Likeadream, още ти е малко детето, ще видиш, че като поотрасне и се наспиш, ще си нов човек (включително и физически)!

# 1 191
Likeadream, още ти е малко детето, ще видиш, че като поотрасне и се наспиш, ще си нов човек (включително и физически)!
Лейди, благодаря!
Между другото, да се похваля, тука от няколко дни забелязвам, че по се заиграва сама. Примерно има едни 15-20 минути, в които си прави нещо и мога да измия едни чинии. До скоро беше мираж. Надявам се да отиват на добре нещата.
Нощем се буди често, но пък и бързо заспива. Ще видим при следващата зъбна драма как ще е положението.

# 1 192
Аз обаче да се оплача, че Бг Майките живеят в някаква паралелна реалност и конспирация.

Понеже скоро имахме приключение с въшки, си имаме програма, в която сутрин и вечер проверявам кичур по кичур с гребенче. Та записвам малката в нова градина, защото и в старата всеки твърдеше, че детето му ни-ко-га не е имало и няма да има въшки...

...и на втория ден от посещението веднага си хващам добре развита и охранена възрастна въшка.

Като добър гражданин веднага известих ФБ групата, където реагираха доста агресивно, че едва ли не аз съм донесла въшката, въпреки обясненията, че просто няма как при жизнения цикъл да НЕ съм забелязала възрастен екземпляр при ежедневно ресане.

Сега в момента има една група с 30 деца и 60 родителя, които са 100% убедени, че нямат въшки - и ще продължат да си ги въдят.

Та детска градина-Мамасита: 2:0, предавам се. Ще търсим други варианти. Защото ако не знаете, да си знаете- проблемът никога не е в градината. Там било невъзможно да се хващат въшки, винаги са "от другаде" и "от други деца". Мен ме изкараха луда и мърла, те са чисти като сълза и перфектни. Та ако се чудите защо е такова положението- ами затова.

Накараха ми се, че съм плашила ФБ групата...вместо да благодарят, защото иначе нали се сещате- има ги, чистят се тихомълком, пращат се пак на градина, най-вероятно недоизчистени. Ако исках и аз в тази схема, щях да си мълча и да я пращам.

# 1 193
  • София - Варна
Лелей!!! И абсолютно никоя друга майка ли не се оплака от завъждане на въшки?

# 1 194
Мълчат си, щото която каже- нейното дете е виновно. Или не забелязват и си мислят, че няма. То и аз ако не решех всяка вечер след градина, нямаше да забележа, защото и аз доскоро си мислех, че такъв проблем не може да ми се случи.

Но видях от първа ръка как се потулва положението и в момента аз излязох виновна. Сега детето си стои у дома и ще се обзаложа, че едва ли ще намеря още въшки- но в градината има, при това вече пораснали. Макар че всички са уверени, че няма- или знаят, че има, но си мълчат.

# 1 195
И ние имахме приключение с въшки, май пролетта беше. Аз лично информирах ръководството и ми беше казано, че знаят и щели да ни кажат. Та се взеха мерки и въшките се изчистиха. Аз бях ядосана, че е нямало бележка на таблото, според мен така е редно, но като гледам, май трябва да съм доволна от развитието на нещата.

# 1 196
Ми как да се вземат мерки, когато препоръките се приемат за лична обида...

# 1 197
Странно е много, все пак това са нормални неща и е редно поне учителките да не го приемат лично.

# 1 198
  • София - Варна
Ми как да се вземат мерки, когато препоръките се приемат за лична обида...
Да, определено е много странно това поведение, чак изумително...

# 1 199
Ами така стана, че буквално ме обвиниха, че аз съм донесла въшките. Сега, на мен не ми пука, щото имам възможност да им кажа чао. Обаче се чудя с какво точно им помага да обвинят мен и да си мислят, че са чисти, след като след 2 седмици ясно ще се види какво е положението.

Днес се смях, след като учителката ми каза "невъзможно е в детската градина да хване въшки". Голям виц...невъзможно било...те винаги са от другаде...

Общи условия

Активация на акаунт