Трудната страна на майчинството

• 56 431
  • 1 317
  •   1
Отговори
# 255
Аз пък бях много доволна от частната кухня на каката и я намирам за страхотно улеснение на майчинството. Ако трябва да сме по темата, все пак... Simple Smile Много ми липсваше въпросната кухня, когато малката беше на подходящата възраст. И всички майки, на които разказвах за тази екстра в България - ми завиждаха и цъкаха с език.

# 256
  • София
Аз пък бях много доволна от частната кухня на каката и я намирам за страхотно улеснение на майчинството. Ако трябва да сме по темата, все пак... Simple Smile Много ми липсваше въпросната кухня, когато малката беше на подходящата възраст. И всички майки, на които разказвах за тази екстра в България - ми завиждаха и цъкаха с език.
Да разбирам ли, че в чужбина, или там, където сте, няма такова улеснение за майките???

# 257
Да разбирам ли, че в чужбина, или там, където сте, няма такова улеснение за майките???
Не. Поне в моите две чужбини.
Всички си готвят на децата.

# 258
Да де.
И затова не прескачаш досадните постове, а държиш да си кажеш.

Прескочих ги 5 пъти, но на 6 път не се сдържах. Човещинка. А на теб какво ти е извинението?

Спасик, не искам да се дъвча с теб, разбирам те напълно. Не си случила и толкова, дано детето е добре в новата градина. Просто мисля, че подобни обобщения не са удачни. Няма как частните градини (кухни) да са по-зле като цяло, хората които си дават парите д ане пасат трева. Храна, база, отношение, извеждане - това всичко е много по-добре в нашата семпла градинка, а представям си какво е в тези, с такса хилядарка и нагоре. В държавните има едно голямо предимство - цената, за друго лично аз не съм чувала. Иначе свестни хора има навсякъде, както и опаки.

# 259
Момичета,
Мисля, че изместихме фокуса на темата върху въпроси, които нямат еднозначен отговор, всеки е открил своята си истина. Аз още не съм проучвала въпроса с кухните, защото бебето ми е твърде малко, но прочетох полезни мнения в темата, които ще имат предвид като почна да проучвам.
Иначе, за да се върнем към същината, включвам се с похвала и оплакване. Хваля се, че снощи бабите гледаха детето и се справиха чудесно, приспали са я за 5 минути. Оплаквам се, че днес на обяд я приспивах час и половина без успех.
Така е, в природата трябва да има баланс. Вчера прекалено много си починах. Grinning

# 260
  • София
Вие продължавайте да я дъвчете темата, аз ще си замълча. Simple Smile Но го подчертавам, да не стане, като миналия път.

Likeadream, браво за помощта! Аз вече не мога да се похваля с подобно нещо. Сама се оправям с детето. Майка ми е много зле, не може елементарни неща да свърши без да се преумори. Бях намислила да го взима от градината, защото трябва да минавам половин София в час пик в ужасно задръстване, но май аз ще си го взимам. Sad Чудя се кога ще й се нормализира състояноето. И аз съм с Хашимото, но чак толкова зле съм била само 2 пъти за по 2-3 дни.

# 261
  • София
Забравих, за приспиването: Аз правех същите грешки. Станало 2 часа - детето ТРЯБВА да спи, а не може и се мъчим по час и половина. Ами в един момент го оставих. Като не иска -няма. То е такава мъка, че не си струва. Те сами си определят режима. Моят пак си спи следобяд, просто понякога не му се спи и вече не го мъча на всяка цена да заспива.

# 262
Не. Поне в моите две чужбини.
Всички си готвят на децата.
...когато не ги хранят с Go-Gurt, джънк, Макдоналдс и други...просто си представям как точно "готвят".

Гледам Family Fun Pack. Ами...не готвят точно. Понякога ги хранят с бургери.

# 263
Сирен, говорим за бебета на ДК. Какви бургери и Макеонълдс?!

# 264
Детската кухня започва от 10 мес. Нищо не пречи до годинката да са на пюрета от бурканчета, а след това доколкото чета американски форуми, бързичко минават на джънк.

# 265
  • София
Скрит текст:
Да де.
И затова не прескачаш досадните постове, а държиш да си кажеш.

Прескочих ги 5 пъти, но на 6 път не се сдържах. Човещинка. А на теб какво ти е извинението?

Спасик, не искам да се дъвча с теб, разбирам те напълно. Не си случила и толкова, дано детето е добре в новата градина. Просто мисля, че подобни обобщения не са удачни. Няма как частните градини (кухни) да са по-зле като цяло, хората които си дават парите д ане пасат трева. Храна, база, отношение, извеждане - това всичко е много по-добре в нашата семпла градинка, а представям си какво е в тези, с такса хилядарка и нагоре. В държавните има едно голямо предимство - цената, за друго лично аз не съм чувала. Иначе свестни хора има навсякъде, както и опаки.
Аз щях да си замълча, но продължава упорито да се дъвче темата, която се опитвам да избегна, затова ще отговоря:
Не говоря само от свое име, а и от името на доста мои познати преминали през частни градини. Ти също си правиш обобщения, защо само моите да не са удачни? Хубаво, случили сте на градинка, но не навсякъде е така. Иначе директорките на някои от държавните градини нямаше да са толкова корумпирани, ако беше толкова зле там. За сведение - мизата в градината до нас е между 5 и 10 бона и то само чрез много вътрешен човек. И не, хората не пасат трева, като дават пари за частни. Една голяма част нямат избор, защото местата в държавните градини са ограничени. Аз мисля, че ако сложим нещата на кантар, много трудно ще определим накъде ще наклонят везните. Чувала съм както за много хубави градини, така и ужасни места и от двата сектора. Аз за себе си съм преценила.

# 266
  • Истински се вижда само със сърцето.
Сирен не си права много Simple Smile аз също живея в чужбина и местните майки с които контактувам хранят децата си съвсем нормално без джънк фуд.
Като всяка държава има и прослойки и хора, които не го правят, но нима в БГ всички са на чия и киноа Simple Smile

# 267
  • някъде в орбита...
И аз не съм с впечатление около мен да се хранят децата с Макдоналдс или друг боклук.

# 268
  • София
Аз пък съм била свидетел в България, как майката си кърми детето ( около 2-годишно) в заведение на съседната маса. И после му поръчва порция пържени картофи обилно заляти с кетчуп. Ама как не, нали го кърми -дава му най-доброто Simple Smile

# 269
  • Бургас
Не усещам майчинството като цяло като тежест. Имах уникално спокойно бебе- мечта. След 2 години подивя малко, но като цяло е много чакано бебе и имах време да се настроя колкото си щете пъти и да се подготвя. Има моменти в които ми е тежко, но мъжът се грижи наравно с мен за нея и ми е по-лесно. Никога не съм я усещала като трудност,никога! Гледам да не залитам в крайности много много. Макдоналдс никога няма да дам, но яде шоколад и подобни. До 2 годишна беше основно на био и ултра здравословна храна, никога не е била на кухня, гледаме си я абсолютно сами, защото няма кой друг.....сега поема и "прегрешения", гледам да са основно домашни и рядкост, това е. Никога не съм била с настройката, че ще е трудно и винаги съм била много уверена майка, грам съмнения не съм имала за себе си или за детето, това може би е разковничето....както и фактора баща, полагащ грижи с мен.

Сега пак ни отнема време и за второто....Пак съм убедена и в себе си и в това, че няма да ми е трудно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт