Детската градина - всичко, което ни вълнува 19

• 33 137
  • 766
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Още в комунизма си имаше такива мероприятия-излети,екскурзии,кино,театър,разходка с образователна цел,аз много добре си спомням и сме ходили на всичко под строй без проблеми .
Включително и задължителното посещение в мавзолея на Георги Димитров в 1 клас. После не спах 3 месеца и само ми се привиждаха мумии.

# 586
  • shumen
При нас има само театри и то те ходят в градината при децата,а не да ги водят.

# 587
Нашите деца не са ходили досега на екскурзия, но доколкото разбрах им подготвят такава. Не знаех, че задължително се организират такива.  Peace Имат театър веднъж месечно, но те ходят при тях.
Дневният ни режим е както го е посочила Лоли. Винаги в 10 ч. имат плод и го ядат там (дават им по половин банан, ябълка, круша, изобщо плодът е съобразен със сезона, има голямо разнообразие). Десерт имат всеки ден на обяд, който е кисело мляко или плод, или крем. Грамажът на порциите е посочен на таблото със седмичното меню, както и алергените. На обяд често имат и салата. Дават им три пъти седмично пълнозърнест хляб на обяд. Сутрешната закуска е попара, топъл сандвич с кашкавал, сирене или кайма, корнфлейкс с прясно мляко, кус-кус, питка с овесени ядки и сирене, чай или топло мляко. След обед им дават филия с мед имасло, мляко с ориз, мляко с грис, крем , курабия. Аз съм доволна от менюто и порциите, виждала съм сутрешните и не са никак малки според мен. Риба им дават веднъж седмично. Ако супата е с месо, основното е постно и обратно. На нашите деца не им месни пастети, течен шоколад, пържени храни.

За празниците - миналата година посрещнахме с децата Баба Мрта. Една лелка се беше преоблякла като Баба Марта, децата пяха песнички, тя върза мартенички на всички. Ние вкъщи с малката правихме мартенички и ги подари на учителките. Сега е трета група и по учебен план вече трябва да знае повече неща за празниците. Хелуин не ми е по вкуса на мен, трябва детето да знае повече за кукерите, отколкото за вещиците.  Peace

Последна редакция: нд, 15 окт 2017, 08:49 от Fortuna

# 588
  • shumen
Фортуна,при нас един път супа от риба и един път основно риба.Плод в 10 часа има навсякъде.

# 589
  • София
Баба Марта идва още от яслата да връзва мартеници на децата при нас. Хелоуин не се отбелязва. За Народните будители редовно им говорят учителките.

С риск да изпоприпаднете, лятото след 2 група моят батко отиде на едноседмичен  лагер от градината в друг град. С басейн... Но момата още не е била на екскурзия извън града от градината (вече е 4-та група), защото избират все някакви идиотски места с много завои по пътя, а на нея й става лошо и много се мъчи...
Екскурзиите са платени и в този смисъл няма логика да са задължителни...

# 590
  • shumen
И при нас Баба Марта идва още от яслата.Хелоуин не празнуват.

# 591
Аз моят син го пуснах в Копривщица на екскурзия. Всякакви неща стават, да не дава Господ, ама и в градината може да стане. Има деца от групата, които ги пускат и на лагер и децата са щастливи и доволни. Моят не би отишъл никъде сам. Аз не бих го накарала.

# 592
При нас не съм чувала за лагери.  newsm78 Може би няма, но аз така или иначе няма да го пусна.  Mr. Green

Ще празнуват Хелоуйн, то кой знае какво няма да е, просто ще се облекат с костюми, за да им е весело и малко разнообразно.

# 593
  • Варна
И аз не съм чувала за лагери при нас. Но смятам, че е твърде малка още. Аз съм ходила самостоятелно на лагер, когато съм била ученичка вече и то не съвсем в началните класове.

# 594
В нашата д.г има организирани лагери за деца. Но още не ми се иска да ходи на детски лагери без нас. Ние сме в 1ва група. Ако ходи на лагер, сигурно и аз ще ходя след детето и ще остана в същия хотел...не знам дали ще позволят учителките Simple Smile

# 595
  • shumen
При нас лагери не съм чула да има.

# 596
  • София
При нас на лагер има примерно 5 деца за 1 учителка. Задължително ходят медицинската сестра на градината + Директорката. Батковците от футбола идват също. Има опция родителят да е в хотела на свои разноски, НО не знам колко добра идея е това. Децата се променят с родител И учител наоколо...

Последна редакция: ср, 18 окт 2017, 05:34 от зелено човече

# 597
Да, в нашата градина също на 5 деца има 1 учител, медицинската сестра и директорката. На снимките децата естествено изглеждат щастливи, родителите казаха, че са доволни от лагера.

# 598
  • shumen
На нас тази сутрин ни дадоха да подпишем декларация, че може да ги изкарват извън градината със обучителна цел.А да видим ще ги изведат ли някъде въобще.

# 599
То се обезсмисля ходенето на лагер и родителя в същия хотел. Принципно мога да го пусна на екскурзия за 1 ден, но на лагер за няколко дни според мен не е удачно. Сигурно вдигат хотела нагоре с краката... Mr. Green Whistling

Общи условия

Активация на акаунт