Детската градина - всичко, което ни вълнува 19

• 33 136
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
  • shumen
Ария,моя е 3 група,но пак не бих го пуснала без мен.Ако ще и всички да се запишат,а само той не.Не ме интересуват хората,а моето дете.

# 571
А като те пита защо не го пускаш? Дъщеря ми пита постоянно защо еди какво си. Понякога се тръшка за разни неща. Не съм от позволяващите всичко, но някои неща незнам как да откажа. Обещала съм и вече няма как да се отметна, но ще съм на тръни.
Мен ме пуснаха на море за една седмица когато бях на 5. Вярно учителката беше най добрата приятелка на майка ми, но все пак.

# 572
  • shumen
Ще му кажа защо.Той много добре знае,че не разрешавам всичко,а и знам ли какво може да стане.

# 573
Ооо, ще има деца, които няма да бъдат пуснати. Не се притеснявайте.
Казвате, че не може и толкова. Това е. Обяснявате, без да ги наплашвате от пътуване и така, след два дни ще са го забравили. Няма как едно не ходене от детската градина някъде да ги остави травмирани.  
Цялата първа група няма да ходи, със сигурност. Голяма част от втора група. Третите групи ще бъдат смесени, защото ще бъдат пуснати, според мен, половината. Четвъртите ще останат доста по-малко деца в градината.
Затова ще ходя и аз, и лелята, и другите две учителки на другата четвърта група(като гледам колко много деца са се записали).
А ако ги пуснете, пак добре, ще е готино за тях. Ще си пътуват, после ще се поразходят, ще видят интересни неща и ще се приберат.

Не я организирам аз или колежките. Градините са задължени да имат ексукрзия, ски училище или морско - Директорката просто избира къде.
За вас е по желание, ако прецените се записвате.
На екскурзия е готино, много са организирани нещата, децата се забавляват и е един ден.

На ски училище не бих отишла- пет дни, през зимата, да карат ски, да я няма мама. Вярно, че на ски училище ходят 6-10 деца от 200 и наистина ти се падат да гледаш по 3 деца. Ако беше моето дете- ще ходим, ама на чуждите повече им треперя. Досега не съм чувала да стават инциденти, тоест, някое дете да се разболее или много да е плакало за мама. Интересно им е и имат много активности.
Същото важи за синьо училище.
Но, според мен, е много скъпо. Така или иначе в училище ще има такива неща.

Последна редакция: сб, 14 окт 2017, 07:48 от Lolly13

# 574
Аз честно казано предпочитам да я пусна отколкото наистина да я наплаша, че пътуването без мама и тати е нещо много страшно. Учителките и са много свестни и всички деца ги обичат.

# 575
  • Варна
Чак да го наплашвам няма, но силно се съмнявам моят да се навие да ходи някъде с преспиване без нас. На еднодневна екскурзия по-бива.

# 576
Леле, за по дълга не смея и да си помислям, не виждам в близките 10 години как бих я пуснала. Тази до Копривщица, за която писах е еднодневна. Тя е много развълнувана. Всички ще носят ранички, храна.

# 577
  • shumen
Лоли,чак да го наплашвам не,но и моя е този,който са лепнати за мен.
А и при нас не съм чула да има такива задължителни екскурзии.За три години до сега сме нямали такава.
А за реването на позната детенцето беше ученичка  и то в 3-4 клас и я изпратиха на лагер и на втория ден ходиха да си я приберат,че много плачела за тях.

# 578
  • Варна
Аз през лятото след 3-ти клас ходих на лагер уж за 2 седмици и ревах всеки ден Laughing Добре, че беше близо до Варна, нашите в края на първата седмица бяха дошли да ме видят и си ме прибраха Joy После в 5-ти клас ходих на зимен лагер, тогава вече ми хареса.

# 579
Аз ни един път не съм ревала. Много исках да съм голяма и самостоятелна. 😂😂 А когато ходех на село при баба даже не исках и да ми се обаждат. Дъщеря ми май е същата. Отиде ли за уикенда при някоя баба забравя, че ние съществуваме. Стане ли време за прибиране започват пазърлъците за оставане.

# 580
  • shumen
Те пазарлъците ги има,ама е при познати хора.

# 581
  • Варна
При баба е едно, с чужди хора на лагер съвсем друго.

# 582
Лоли, интересно ми е къде пише, че ДГ задължително трябва да имат екскурзии?

# 583
  • shumen
При нас такова нещо няма.Поне аз не съм чула да има.

# 584
  • гр.Пловдив
Още в комунизма си имаше такива мероприятия-излети,екскурзии,кино,театър,разходка с образователна цел,аз много добре си спомням и сме ходили на всичко под строй без проблеми .

Общи условия

Активация на акаунт