Детската градина - всичко, което ни вълнува 19

• 33 132
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
Хм...сутринта казах,че ще го вземем на обяд...те го накарали да се съблече и да легне. И го вдигнали в 12.25ч..когато майка е отишла. Не разбирам...
На зъболекар го водих...пулпит се оказа счупеното зъбче...
Уж в 12 обядват,а в 12.25 всички са били по леглата, масите разчистени и изметени...да не ги слагат да обядват по-рано? При вас как е?

# 556
И при нас е по-рано. Не знам точно колко, но май по-скоро към 11.45 обядват.

# 557
Явно и при нас е така.

Но защо ми казаха да отида в 12.20ч.тогава...изрично попитах кога да сме там. Загубена работа...

# 558
  • София
Да, много рано ги слагат. Сякаш да си освободят повече време.

# 559
Добре де...ама те ги вдигат в 15.30ч. Не става ли много лежането...б@си, те са ПГ6...

# 560
  • Варна
Нашите лягат в 12.30 някъде, не по-рано. А при нас даваха лятото редовно диня, после праскови, кайсии и сливи. Не са само ябълки и банани.

# 561
  • shumen
При нас лягат към 12.30 също.А яденето е към 11.30-11.45 някъде.
Тете,може би са ти казали така,за да може да се наяде спокойно.

# 562
Да си освободим време за какво, извинявам се? Пффф....
На родителската среща не ви ли прочетоха дневния режим, който е стандартен?
Заповядай:
Скрит текст:
7.00 - 8.30 – Прием на децата и дейност по избор;утринна гимнастика, подготовка за закуска
8.30 - 9.00 – Закуска
9.00 - 10.00 – Педагогически ситуации / Обучаваща ситуация – ОС; Игрово-познавателна ситуация – ИПС; Практическа ситуация - ПС)
10.00 - 10.30 – Подкрепителна закуска, тоалет(Аз не спазвам това време за закуска от 10-10:30 и измислям нещо интересно за децата, свързано със ситуацията ни- игри и практика, използвам и това време за излизане навън до 11:20)
10.30 - 11.30 – Допълнителни дейности – регламентирани и нерегламентирани педагогическа ситуация, игри и разходки, дейност по избор
11.30- 11.45 - Подготовка за обяд
11.45 - 12.30 –Обяд
12.30 - 15.30 – Подготовка за сън, сън
15.30 – 15.50 - Тоалет и подвижни игри
15.50 - 16.30 – Подготовка за закуска и закуска
15.45 - 16.30 – Педагогически ситуации /нерегламентирани/(за по-голяма група, тъй като вече децата са станали и направили всички останали дейности доста по-рано)
16.30 - 18.30 – Игри и изпращане на децата

Има дневен режим, между 11:30 и 11:45 започва обядът- обяд, миене на ръце, ходене до тоалетна, преобличане, за да могат към 12:30 децата да легнат, към 13 да заспят. Децата се вдигат около 15:30- това са два часа и половина спане. Това е перфектното спазване на времето. Това са 30 деца, нищо никога не става бързо. А ако стане, значи са сравнително организирани.
Първа група не можеш и в 16 да ги събудиш, защото са си малки и им се спи, с качването на групата започват да спят по-малко и се вдигат по-рано.
Четвърта група се вдига доста по-рано, обикновено към 14:30, може и по-рано, ако има ДПУ в 15:00 часа, например.

Иначе децата са ставали от масата и в 12:30.
Сега, като има ДПУ футбол от 11:30, няма как в 12:30 да е готово детето.
Ако някой иска да си взима детето на обяд му казвам да го вземе към 12:30, защото още може да яде, но е по-вероятно да сме приключили вече.
Идеята е и в този час(от 12:30 до 13:30), в който се засичат учителките да могат да си предадат всичко,което се е случило през деня с децата, да донаправят украси, да напишат някоя и друга бумащина и като цяло да се засекат.

Последна редакция: чт, 12 окт 2017, 21:28 от Lolly13

# 563
HighSpeed, плодове се дават според сезона.
Есен-круши, ябълки, грозде, банани...
Зима- мандарини, портокали, киви, банани...
Пролет- череши, ябълки, банани...
Лято- пъпеш, диня, праскови, кайсии, сливи, банани..
Понякога се появява някой плод,който е извън сезона и винаги има банани.

# 564
  • Варна
Да, при нас има разнообразие, това ми харесва. Аз от градината разбрах, че дъщеря ми харесва някои плодове.

# 565
  • София
Лоли, очевидно не сме в твоята детска градина, така че не става дума за теб и по-спокойно с емоциите.
При нас майката на едно от децата, които са почасово е ходила да го взима в 11.45 и децата вече са били по масите за обяд. Друг път е закъсняла малко и 12.30 са били в леглата. Така че, колко се спазва този режим, не знам. На мен това не ми е проблем, важното е да са щастливи децата.

# 566
  • София
Едва ли може едновременно да се разсипе и раздаде обяд за цялата градина. Може би почват в някакъв час и някоя група е малко по-напред, друга - малко по-назад в графика.
Моите зайци в 3 и 4 група имат по програма плод и мляко като учениците. Ден през ден носят у дома, защото явно не всички деца си ги изяждат и остатъците раздават на който иска...

# 567
За заинтересованите от развитието на Музейко- не се получиха нещата.
Събрахме се с родителите, говорихме, хем искат да дойдат някои, хем да не гледат други деца, дори и на хартия.
В Музейко искат един възрастен на пет деца.
Едни искат по време на седмицата, други искат събота или неделя.
За мен нямаше значение.
Всички се скараха и накрая решиха, че сами ще си ги водят, някой ден, евентуално.

Въпросът ми към вас, като майки и най-вече хора, живеещи в България е, имате някакви идеи как български празници(говорим без Баба Марта и 8-ми Марти интернационални тип Коледа, Нова Година) могат да се отпразнуват с децата? Ние имаме някакви идеи...
От две-три години насам ми прави впечатлетние, че българските празници са по-скоро уважителни, отколкото за празнуване...

За Деня на Народните Будители
Скрит текст:
За сметка на това намерихме ексукурзия до Копривщица. Мисля, че е добре да се отиде, сега идва и 1-ви Ноември.
(Децата географско не могат да осъзнаят къде и как живеят, какво е това София, България... но все пак, ще се опитаме да им покажем неща, които да ги впечатлят и да са свърани с народните будители, отделно ще отидем да направят хляб в Хлебната къща.)

За Хелоуин
Скрит текст:
На 31-ви ще си направим отново Хелоуин. Маскарад, има награди за костюми, участието е по желание. Има игри и танци. Има конкурс с тикви- децата и родителите ги изработват, пак е по желание.
Toва е от миналата година.

Последна редакция: пт, 13 окт 2017, 10:41 от Lolly13

# 568
  • shumen
Лоли,не всяка майка ще си пусне детето извън града и да пътува с автобус.Аз моето само не бих го пуснала също,защото като знам какви катастрофи стават ме е страх малко.

# 569
Дъщеря ми е 2ра група и следващата седмица ще ходят в Копривщица. Първоначално не мислех да я пускам, но другия ден като отидох да я взимам се беше записала почти цялата група. Е как да не я пусна. Много ми е притеснено. Ако не се бяха записали всичките и приятелчета нямаше да я пусна.

Общи условия

Активация на акаунт