Детската градина - всичко, което ни вълнува 19

• 33 142
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
Тете,ние нищо не плащаме.Дори и храноден.Само допълнителните занимания заплащаме.

Дани, знам за Шумен и ви завиждам и ви се кефя по-точно.
Вашата наредба е била атакувана по съдебен ред и са отпаднали текстовете, където е било предвидено да се плаща за ПГ.

# 616
# 617
  • Варна
Съни,
да не обърка темите, бе, душа Hug
Аз пък продължавам да се чудя защо всяка една общинска наредба трябва да се атакува поотделно, това е такава загуба на време и ресурс, просто е тъпо, дай във всяка община да водим дела. Това решение не трябва ли да се приложи за всички аналогични наредби, да му се не види?

# 618
Щот луковите глави във всеки общински съвет са различни, за това...и раждат различни бисери.
Не може общо, тези наредби са т.нар нормативни актове с район на действие съответната община. Важат само за този район и се прилагат само там. Не са за цялата страна.
Решението на Върховен административен съд в насока да отмени текстовете в Шумен е добре, защото така се създава съдебна практика, която ще се ползва и евентуално ще окаже влияние при последващо обжалване на такива наредби на други общини. Макар и това да е относително, защото нашата съдебна система не почива на прецедента, както англо-саксонската, а е съвсем друг тип - всеки съдия/съдебен състав решава на база законите и своето вътрешно убеждение. Което значи, че всеки съдия тълкува закона по свой си начин. И за това по сходни и идентични казуси има и решения в противоположни насоки.

Но аз съм убедена, че ако и другите наредби се атакуват по съдебен ред, част от таксите поне ще отпаднат, ако не и целите такси....

# 619
  • София
И ние такса не плащаме. Само храноден. Бистрено е напоително това.
Вижте си наредбата за местните такси, там е уредено за вашите си градини в общината...
Че колко е този храноден? Таксата и без това, като я разделиш на броя работни дни става по около 3 лв на ден.

# 620
  • shumen
При нас до миналата година беше по 2 лева.За целия месец плащахме по 45 лева.

# 621
1.70 лв. Ако не ходи цял месец...нищо не плаща.

# 622
  • София
Леле, какви невероятни неща пишете. Ние плащаме 60 лв. на месец. Минимумът е 30 лв., дори детето да е отсъствало цял месец.

# 623
  • shumen
Във Търново също беше така.За цял месец плащахме 60 лева.

# 624
Еха, браво на шуменци.  Simple Smile
Ние плащаме само храноден, което е по 1,80 лв на ден, както и допълнителните занятия, които са по 2лв на урок. Peace

# 625
  • shumen
Допълнителните занимания и при нас се заплащат по 2 лв.на час.

# 626
Ние плащаме 10 лв. месечна такса + 1.50 лв. храноден.
Допълнителните занимания са по 1.80 лв. на урок.

# 627
  • Варна
Бре, при нас са 3,50 ooooh!

# 628
А при нас има по 2, 3 и 4 лв за занимание от 30 мин. Зависи какво точно избере родителят.

# 629
При нас (Варна) са 4 лева-английски и 4.50 лв.- танци народни или модерни. Това е за 30 мин. Много ми се вижда и още се чудя на какво да го запиша.

Общи условия

Активация на акаунт