Детската градина - всичко, което ни вълнува 19

• 33 092
  • 766
  •   1
Отговори
# 45
В нашата ДГ разрешават, но трябва да се предупреди сутринта, за да не го слагат да легне. Между 12,30 и 13 ч. трябва да се вземе, иначе се пречи на другите деца.
Вземала съм го няколко пъти така, не е имало проблем.

# 46
  • Варна
Инцидентно да, но няма практика за "привикване", пускане първо за час, после за два, после за половин ден и чак тогава да тръгне цял ден, както е в яслата. Практиката е от ден първи децата да са целодневно там. Почасова и полудневна форма не коментирам, говоря за стандартния случай - целодневна форма. Естествено ако детето се къса от рев с часове ще повикат родителя, но по собствените им думи подобни случаи са изключение.

# 47
Веднъж го взех в 15ч. Бяха го събудили, той се облякъл тихичко и ходеше даже на пръсти, като отидох....
Предупреждавам, разбира се. Извинявам се за неудобството и така. Не са ми отказали. Нямат и право, мен ако питате...но аз все с добрата и под формата на молба съм подхождала.

# 48
  • София
Мисия невъзможна е да позволят родител да остане за малко първите дни в градина.Те в ясла не пускат, пък градина.Оставяш детето и разчиташ на провидението. В нашата ясла и прозорците към помещенията бяха залепени с фолио, да не би да видиш нещо.
На мен ми казаха да нося пантофи, пижама, резервни дрехи и това е. Щели да ми кажат за следващите дни какво се носи.
Аз не мисля да го оставям цял ден първите дни, той е на ново място, не е ходил на ясла от 3 месеца. Та ще ги предупредя, че първите дни ще хо взимам на обяд.Той обикновено остава без мен без драми, но това е различно и ми се иска по-леко да се случи.
В яслата започна да спи там в края на третия месец.

# 49
  • Варна
Мен ако питаш изчакай реакцията на детето и не си навивай предварително, че ще има драми и ще ходиш да го вземаш. По възможност не ходи, лично мнение. Моят син ревеше до последно в яслата, след прекъсване от месец и половина през лятото тръгна на градина в нова сграда, нови деца и нови госпожи и от ден първи тръгна с желание и без абсолютно никакъв намек за ревове и подобни.

# 50
  • София
На нас ни казаха, че няма практика да се взима детето по-рано с цел свикване. Казаха, че не е желателно, и че се адаптират по-лесно (доказано с практиката им) ако още от началото започне на пълен режим и спазване на правилата. Това ни го казаха при записването. Иначе и аз питах за това.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2017, 13:43 от silver birch

# 51
  • Варна
Точно така е.

# 52
На нас ни казаха, че няма практика да се взима детето по рано с цел свикване. Казаха, че не е желателно, и че се адаптират по-лесно (доказано с практиката им) ако още от началото започне на пълен режим и спазване на правилата. Това ни го казаха при записването. Иначе и аз питах за това.

На Запад е точно обратното. Абсолютни лъжи, мен ако питаш.

# 53
  • Варна
Аз си мисля, че ако наистина беше в плюс вземането рано и т.н. щяха сами да го предложат, а не да си утежняват живота с недопускане на подобно нещо. На запад системата е съвсем различна, там допускат родителите в стаята и т.н., а тук не.

# 54
Ми да я направят и тук различна.
Особено за първи път на ясла-хвърляш го в дълбокото и неизвестното, много яко, няма що  Stop
Много мога да говоря по темата, но няма смисъл. Ще кажа само, че правят всичко в тяхна полза, но не и в интерес на детето и родителите.

# 55
  • София
Ами, не че не го допускат. Казват, че са против и не считат, че е полезно за детето в дългосрочен план. Приучаване към спазване на правила и режим.
Има логика в което, макар и да е трудно и за двете страни (нас и детето).
А иначе, системата е шантава и нелогична за много неща. Но то е за цялостната система. Особено в частта с държането на родителите в такова неведение и изолация. Това е напрягащо и не мисля, че е полезно за когото и да е (освен за самата система на детската).
Моля се да има късмет само. Да попадне на свестни учители и деца. За съжаление, нищо друго не ми остава, а и няма как да предвидя или разбера особено.. много деликатен момент е откъсването от семейната среда. Много.

# 56
  • Варна
Особено за първи път на ясла-хвърляш го в дълбокото и неизвестното, много яко, няма що  Stop

Това е отвратително, факт. Обаче то само това да беше кусурът на яслите...

# 57
Добре де, а аз няма ли да видя в коя стая ще е детето ми? С учителките няма ли да се запозная? Нещо за него няма ли да им кажа?

# 58
  • Варна
Ами нямам идея как е при вас, при нас имаше родителска среща още през лятото, на която видяхме стаите, обясниха ни това-онова, учителките обаче ги видяхме, когато отидохме с детето за първи път и тогава се запознахме. Ако има нещо специфично, което трябва да им кажеш за него предполагам, че няма да има проблем да ги намериш предварително и да говориш с тях, така или иначе децата почват поетапно, поне в нашата градина, моят син почна на 14 септември, но групата се сформира още на 1-ви.

# 59
  • София
учителките приемат сутрин децата, вечер ги предават.
поне при нас не се е случвало да не ги срещам.
ама за разказване едва ли ще има време първия ден, децата усещат притесненията на родителите и се почва един рев.

Общи условия

Активация на акаунт