Забременели след ин витро - Tема 39

• 55 247
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Хаха, надявам се с второто да е различно Joy Към 35та седмица се чудех газове ли са или бебе Mr. Green

# 601
Здравей Мишленце, през лятото една сенна хрема ми прерастна в синузит, не чакай да се стигне дотам и вземи мерки. Почиствай редовно със стеримар или друг вид стер. морска вода, на мен биозин мама ми подейства много добре. От бременността лигавиците се подуват нормално, липсата/нкските нива желязо също допринасят - пробвай с високи дози шуслерова сол  3 - примерно поне 5 дневно за усв. жел. и ш.с. 4 за лигавиците, ако си в/
минала 20 г.с. почни билкова кръв.
П.п. Сега видях, че си 32 г.с. и сигурно пиеш желязо. Как вървят близначетата? Колко тежат сега?

# 602
  • София
Билкова кръв пия от юли. Малко след това д-р Арабаджикова ми предписа и Сорбифер и млечен протеин. Въпреки това хемиглобинът ми е нисък - около 100.
Иначе мишлетата растат - на последната ФМ на  25.09. бяха по около 1800 гр., като госпожицата е малко по-фина Grinning
От ден на ден ми натежава все повече и повече, имам ужасни киселини, въпреки че допреди 2 м. не знаех що са киселини, а от една седмица страшно ме сърби цялото тяло. Не само корема и гърба, а от врата до стъпалата Sad Чудя се това нормално ли е, на някого случвало ли му се е?

# 603
Сърбежа не е нормален симптом. И при мен се появи в един момент. Беше кошмар - имах чувството, че съм крастава. Трябва да пуснеш АСАТ, АЛАТ, общ и незнам си какъв билирубин, все изследвания на черния дроб. Имало опасност от чернодробна недостатъчност... при мен се оказаха нормални и симптомите скоро отшумяха, просто от позата, която бях заемала няколко дни в коли и самолети съм била притискала коремните органи, което е оказало влияние върху секретиран ето на жлъчка и проявата на конкретните симптоми, които слава Богу разминаха с много почивка и лежане...

# 604
Аз пък си мислех че сърбежа е нещо нормално имайки предвид разпъването на кожата по време на бременност. Понякога след душ и мен ме сърби гърба, корема, мажа се обилно с кокосовото масло и вс минава.
Не съм се замисляла дори че може да е признак на проблем.

# 605
  • От Луната
Мишенце, изследвай вит б12. За анемията Wink ... Също желязо, жск, пкк за да се види каква точно е причината. Аз имах много нисък б12.

# 606
JoyJoyКристиии, ти си шампион по неусещане на бебето JoyJoy Роди и го видя, ама я виж сега какъв Мушмул се извъди. Усещала - неусещала - принц за чудо и приказ. Пожелавам ти второто да го усетиш още от 17-18 седмица. Stuck Out Tongue Winking Eye

Момичета, иначе аз приключих с драмите къде ще раждам. Голямо терзание падна и а тук, а там, но в крайна сметка реших, че ще е Токуда. Последната ми ФМ е насрочена за 30 октомври, но ще се видя пак с любимата Михова още другата седмица. Имам да пускам изследвания на витамините да видим как са, както и биохимията, ще ходя и при Паскалева да видим за корекция на дозата на Клексан, ако се налага и от първата седмица на ноември почват да ме викат на тонове. Rolling Eyes
Още до никъде не съм стигнала с пазаруване, дори и подготовката на стаята за сладурите - отлагам, отлагам, ама май, май трябва да се заемем и да приключим до края на октомври. Flushed

Исках да питам вече родилите мами, кога беше намалението в Хиполенд и колко процента беше? Ако не се лъжа беше целия ноември ако правилно си спомням от това което сте споделяли миналата година, но все пак да си питам.

# 607
О, сърбеж.... това е такъв ужас. С първата ми бременност 9-ти месец беше ужас, не спах по цели нощи от чесане по цялото тяло. Добре че родих и се оправих.
Сега пак се появи в 4г.с. Викам си- ако от сега почне, край с мен. Добре че само отмина.
Не знаех че може да е от черния дроб.

# 608
Дънди, аз съм от бъдещите мами но до колкото знам намалението в хиполенд е само на 24 ноември.

# 609
Дънди, по спомен ноември само на черен петък имат намаление.
Скрит текст:
Мисля, че беше около 20-25%. Миналата година ми беше много рано. На пролет пак имаше някакво. Но като цяло аз не го харесвам като магазин и нямаше какво толкова да взема от там. Периодично има такива намаления на шишета и други артикули и по другите сайтове. Може да се абонираш за бюлетина им и да ти пращат оферти. Прерови и направи същото за другите по-големи бг сайтове. Като цяло обаче аз предпочитам да пазарувам от чужбина. Само за определени артикули и най-вече по-обемни е по-удобно от тук. Поръчах броени неща от тук и с едната поръчка имахме големи проблеми.
Предпочитам те поне да четеш и проучваш за различните неща и ако трябва само купуването да оставиш за последния момент. Че е много тежко накрая. Отделно ще хванеш и гадния зимен период. Аз сравнително от рано почнах да се подготвям. Особено с по-едрите неща. Уж бях набелязала и решила за повечето неща и до последния момент все нещо имаше за купуване и по сто пъти обикаляхме едни и същи магазини. До толкова ми се беше отщяло да ходя и купувах с голямо нежелание. Все се чудех какво толкова се тръшкат последните месеци, че дори и кратката разходка до някой детски магазин да е трудна. Ами оказа се, че е така особено като хванеш голяма жега или студ. Тежи ти много и грам не ти се излиза навън.

# 610
Блингче, благодаря ти за подробното инфо. Харесала съм от там леглата на децата  гледам, че сега са с 20% намаление до края на октомври и явно ще гледам да ги купим преди края на октомври. Принципно нищо друго не съм харесала от там, струва ми се, че е доста по-скъп магазин от останалите, които разглеждам. Така че явно ще се възползвам.
В интерес на истината, аз и сега не съм особено ентусиазирана за излизане и обиколки, просто нямам сили. Така че ще гледам да купим всичко онлайн и с доставка. Само количката и столчетата за кола ще отидем до фирмата да ги видим  и тестваме на място.

# 611
За скъп не знам. Честно казано цените почти навсякъде ми се виждат еднакви. По-скоро разликата идва от асортимента и офертите, които правят от време на време.
Скрит текст:
Като цяло техния ми се вижда много беден. Някак през годините назад като съм обикаляла из него и съм търсила подаръци като че ли имаха по-голям избор. В момента ми се струва страшно бедно, а не само в него. Преди няколко години имахме много повече детски магазини. На две крачки от нас имаше огромен Вис Виталис. Толкова време си представях как ще пазарувам от него като ми се наложи нещо. Но го затвориха, както и много други магазини в града. А уж сме по-голям град и имаме точно два по-големи "детски магазина", които пък дори са уж вериги и са местни. А накрая се наложи да ходя по софийските им магазини покрай прегледите понеже тук са на толкова неудобни места ooooh! Като цяло явно всичко живо се ориентира онлайн. За съжаление обаче много неща трябва да си ги видиш наживо.
За легла мога да ти препоръчам нашето. Първоначално се бях хвърлила на арборските и в последния момент решихме, че не ни се дават толкова пари. Вярно пак е от плоскости, но е по-добре изработено и изпипано от другите марки. Само няколко месеца го ползваме и не знам в бъдеще как е. Но до момента сме доволни.
Изобщо, ако имаш разни други питанки - питай WinkИ аз и другите момичета ще помагаме. Колкото повече чифтове очи, толкова повече инфо може да събереш и за пазаруване и каквото и да е.

# 612
Блингче, кое е вашето легло? Дай линг, ако не те затруднявам?Heart

# 613
  • София
Вярно е, че кожата се разтяга, ама и аз си мисля, че не е нормално да ме сърби НАВСЯКЪДЕ Cry наистина не може да се спи, пък и с тоя корем някои части са труднодостъпни за чесане и е влудяващо.
Благодаря за насоките, Хитрушана, няма да чакам до 19.10. прегледа на ЖК, ще пиша още утре на д-р Арабаджикова.

# 614
И кажи каква количка избра, да започвам да се ориентирам за близнаците  Blush

Общи условия

Активация на акаунт