Забременели след ин витро - Tема 39

• 55 199
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Кристи нали се отказа от тях Rolling Eyes
Аз пък покрай вас само се заглеждам в колички за близнаци напоследък Mr. Green А пък колко виждам от моята любима. Чудя им се на тези хора от къде толкова пари ooooh!

# 616
  • София
Оххх, аз нищо не съм гледала, нищо не съм избрала. Все ми се струва рано.
Единствено за количката ми се иска да не е с отделни кошове (зима/лято), а да ехс трансформиращ се кош.
Блингче и аз се присъединявам към питането за леглото

# 617
И кажи каква количка избра, да започвам да се ориентирам за близнаците  Blush

Кристи, след голямо почесване по главата и колебание между Бейби Монстър и Мантаун Бъги дует, в крайна сметка реших, че ще е Бритакс Б Ейнджъл Добъл. И кошчетата за кола ще са от тях, като ще използваме същата постановка за монтажа им и за закупуване на столчета за кола от 9 до 36 кг.
Причината за колебанието между тези 3 вида колички е че минават през стандартна врата, не са твърде тежки и са компактни при пътуване в сгънато положение. Не харесват тези колички, които са един зад друг. Трябва да мисля, че сме без асансьор и всяка количка над 15 кила ще си е предизвикателство 5 етажа нагоре и надолу.
Мами на близнаци споделиха, че Бейби Монстър са супер, но бързо стават тесни на бебоците, особено ако растат като гъбки.

Голямо четене и ровене падна в сайтовете, но столчетата им са най-надежни на Бритакс от всички останали на пазара - харесала съм си едни на Клиппан - финланска изработка, въпреки че количките са немски, голяма част от различните им части и асортименти се изработват в Холандия, Англия, Швеция или Финландия.

Скъпи са да им се незнае, но са сигурни. Кошове за бебета до 6-7 месец, зависи от килограмите им и колко бързо ще растат и после столчетата от 9 кг до 36.

Последна редакция: нд, 08 окт 2017, 13:11 от DundyS

# 618
  • София
Ох, момичета, от вчера се мъча да отговоря, то няма време за нищо. Готова съм да се откажа от опити за кърмене, само защото не ми остава време за нищо друго. А и не се получава нищо за момента. Човекът ми суче по 40 Мин и не е мръднал и грам, като запомпам, почти нищо не излиза. Като стисна лекичко, ту излиза малко, но в повечето случаи нищо. А като е на едната гърда, другата пуска капка. Консултантката щеше да идва вчера, а после пък днес, Ама била се разболяла. А аз съм отчаяна, недоспала и гладна.
Кристи, аз пък имам кученце. Не знам да не стане война! Simple Smile Ти имаше ли котарака с пилата като роди? Отделихте ли го от бебето?
Щях да отговарям на още няколко коментара, но не помня кои и на кой!
Дано скоро се регулират нещата, че ще лудна!

# 619
  • София
Кейти, моят опит с кърменето беше скромен, но това, което проработи при мен беше
Скрит текст:
Зверски масаж на гърдите и топли компреси. Лецитинът мисля също помогна много. Трябваше по-рано да го взема.
В тази връзка имам останала може би над половин опаковка. Някой, ако желае може да му я пратя, защото така ще си остане.
Грешката при мен може би беше, че не почнах с помпата много рано. Чаках да ми слезне кърмата до 4 ден след секциото. Много ме болеше и нямах сили и желание за помпене, а явно трябваше да ръчкам може би от втория ден. В следствие, на което гърдите ми се станаха като камък и може би бях на ръба да направя мастит. Почнаха се едни компреси и цедене по един час на интервали от 2-3 часа. Едната ми гърда беше много зле, нищо не течеше. Пробах с ръце нищо. Преди това уж се бях подготвила и приложих какви ли не техники. Чак като посмях да масажирам по-силно нещата се подобриха. Трябваше да пия АБ и това допълнително прецака нещата, защото малката получи разстройство. После се цедих и хвърлях. Признавам, че нямах силна воля и желание за кърмене, но просто дадох максимума от себе си,
за да съм на чисто със себе си. Трябваше да я храня на поискване, за да се подобрят нещата, но се чувствах много зле психически и физически. Познавайки се прецених, че щях да си нанеса още по-голяма вреда и съвсем да ми спре кърмата затова оставих нещата на естествения им ход. И изкарах някъде около 40 дни.
Блингче, същата работа 1:1. Дано се получи при мен и продължи повече от 40 дни.
Тани, то аз се опитвам на поискване, правя го през 40 минути, защото той иска ли иска, но накрая го виждам как се изнервя от глад и съм принудена а дам АМ.
Стреличка, и мен една акушерка ме настиска на 5 ден, точно когато гърдите ми бяха станали като каменна статуя на перфектния силиконов бюст, но не ме отпуши, и не ме беше срам, а щях да я наритам. Но може би тогава беше момента за някакви по- клути действия.

3 съобщения едно след друго. Извинете!

# 620
Ох, момичета, от вчера се мъча да отговоря, то няма време за нищо. Готова съм да се откажа от опити за кърмене, само защото не ми остава време за нищо друго. А и не се получава нищо за момента. Човекът ми суче по 40 Мин и не е мръднал и грам, като запомпам, почти нищо не излиза. Като стисна лекичко, ту излиза малко, но в повечето случаи нищо. А като е на едната гърда, другата пуска капка. Консултантката щеше да идва вчера, а после пък днес, Ама била се разболяла. А аз съм отчаяна, недоспала и гладна.
Кристи, аз пък имам кученце. Не знам да не стане война! Simple Smile Ти имаше ли котарака с пилата като роди? Отделихте ли го от бебето?

Няма нужда да делите кучето от бебето. Няма как да го разболее от нещо, даже децата отраснали с кучета са с по-силен имунитет (предполагам, че и по-редовните разходки помагат). Кучо най-вероятно иска да опознае бебо - да го подуши.
Моят малък мъж въобще не реагира на лаене. Роднините са в ужас - "ама как, тоя лай постоянно ще буди бебето". Досега кучо се е будил от бебешки рев, обаче обратното не е ставало. Малките идват от много шумна среда и единият лай хич не ги впечатлява.

# 621
Нандинче, ще ти пиша да не спамя тук Wink
За столчетата за кола съветвам да четете и проучвате много. Проверявайте статистиките и краш тестовете. За съжаление са много подценявани и сигурно едно 70-80% от децата се возят в евтини, некачествени или стари такива. Да не говорим за посоката на движение. Положението по пътищата е страшно и не е разумно да пестим точно от това.
Скрит текст:
Аз самата си признавам, че много бях подценила тази тема. Понеже не пътуваме чак толкова и предполагах, че и с бебка ще е по-малко, не ми се даваха много пари точно за първата категория столче.
 Освен това исках да мога да го ползвам и с количката, а адаптери има само за няколко марки, които са най-скъпите. Затова бях решила да вземем втора употреба. А следващата категория вече да е ново.
Но изобщо не бях съобразила, че столчетата си имат определена "давност". Производителите препоръчват да се ползват макс 5г. След, което да не ви обяснявам как бройките, които бях намерила и на които почнах да правя запитвания за датата на производство, как се оказаха масово по на 7-8-9 г.
Направо се хванах за главата ooooh! А най-забавното беше като ходихме после по магазините да покажа на ММ моделите да ги види все пак на живо. Ей така от интерес погледнах стикерите им и се оказа,
че вече си отлежават едни 2 г в магазина.
В тази връзка наскоро ми беше попаднал пост на една майка в чужбина, която напомняше и призоваваше всички родители да не пестят време и да закопчават децата си редовно дори и шофират на близко разстояние. Предполгам, че на всеки родител му се е случваоло да го прави поне веднъж, когато бързо и детето плаче. Беше се натресла кола в нейната на някакво кръстовище. От колата не беше останало почти нищо, но за щастие тя и двете и деца бяха невредими благодарение на качествените столчета и предполгам най-вече това, че колата й беше нова и съответно проектирана така че да поеме целия удар.
Не правете глупостта да махате домашните си любимци просто, защото всички около вас ви питат и намекват за това. Просто като чуя някой да ми казва какво направихте с кучето и ми идва да му забия един #2gunfire
keitihope, знам, че е тежко, но се насилвай до колкото имаш нерви и воля. Само кърменето на поискване ще оправи нещата. Обаче не всеки може да издържи на това. Възможно е детето да не засуква добре. Аз моята я усетих и сама, че не го прави добре. Отделно, че я научиха на шише от болницата. Като цяло от всичко, което бях изчела успях сама да определя грешките си, но просто си признавам, че нямах достатъчно воля да направя нужното. Просто се цедих като идиот 40 дни, колкото да не се чувствам виновна и все пак да дам каквото мога на бебка.  Бях зле физически и емоционално. Знаех, че нямах да издържа и щях да влоша нещата. Всеки си има различни граници, емоции и възприятия и трябва да направи, каквото е най-добро за него. Не може да се сравняваме и съответно да критикуваме другите.

# 622
  • София
Скрит текст:

Няма нужда да делите кучето от бебето. Няма как да го разболее от нещо, даже децата отраснали с кучета са с по-силен имунитет (предполагам, че и по-редовните разходки помагат). Кучо най-вероятно иска да опознае бебо - да го подуши.
Моят малък мъж въобще не реагира на лаене. Роднините са в ужас - "ама как, тоя лай постоянно ще буди бебето". Досега кучо се е будил от бебешки рев, обаче обратното не е ставало. Малките идват от много шумна среда и единият лай хич не ги впечатлява.
Е да, той даже си познава лая още откакто е бил в корема ми, предполагам. Изобщо не го впечатлява. И аз не ги отделих, но не смея много, много да го казвам! Simple Smile
Иначе кучо напуска стаята бебо като ревне! Grinning
За всички бременни момичета, аз бях с предна плацента. Усетих бебето много късно и до края го усещах рядко и слабо. Притеснявала съм се доста, дали всичко е наред, а той си е един здрав, доносен младеж. Въпреки смотаната си майка. Отделно от това, нито един симптом на бременност нямах до самия край. Само вдигнах кръвно последната седмица, но аз родих в 39 г.с. Сега не съжалявам, но преди да родя умирах от страх с това кръвно. Иначе, ако не беше корема ми, за който забравях и го блъсках редовно и най- вече като съм си оставила малко място до съседната кола, нямаше да вярвам, че в мен живее и расте любовта на живота ми! Heart Eyes

Последна редакция: пн, 09 окт 2017, 12:26 от AnMary

# 623
  • В сърцето на любимия човек
Кейтихоуп - ако гърдите ти са все още на камък, някой да ти купи една ампула окситоцин от аптеката. Половината се впръсква под езика, слагат се топли компреси на гърдите, стоиш с тях поне 15 мин и след това изцеждаш. Ако не се облекчат - вечерта повтаряш процедурата.
Йоан първия месец буквално живя върху гърдите ми - ядеше през час и половина като всяко сукане беше минимум 40-50 мин, заспиваше отгоре ми за половин час и процедурата започваше отново. ММ се прибираше на обяд, за да го гушне, за да мога аз да хапна и да отида до тоалетната и след това чак в 5ч. Така че знам колко е трудно. Ако кърмата тръгне после става по-лесно, но най-важното е и майката и бебето да са спокойни и здрави.

# 624
  • София
Кейтихоуп - ако гърдите ти са все още на камък, някой да ти купи една ампула окситоцин от аптеката. Половината се впръсква под езика, слагат се топли компреси на гърдите, стоиш с тях поне 15 мин и след това изцеждаш. Ако не се облекчат - вечерта повтаряш процедурата.
Йоан първия месец буквално живя върху гърдите ми - ядеше през час и половина като всяко сукане беше минимум 40-50 мин, заспиваше отгоре ми за половин час и процедурата започваше отново. ММ се прибираше на обяд, за да го гушне, за да мога аз да хапна и да отида до тоалетната и след това чак в 5ч. Така че знам колко е трудно. Ако кърмата тръгне после става по-лесно, но най-важното е и майката и бебето да са спокойни и здрави.
Така сме и ние, просто в един момент започва да пищи от глад и да си хапе ръцете. Аз тогава ставам за АМ. За съжаление няма кой да дойде да ме отмени за малко и почти не ям. То затова и кърма сигурно няма. Иначе гърдите ми омекнаха. Аз на такива зверства ги подложих първите дни. Но май не пускат много, много.

# 625
Блингче, точно това е и моята философия за столчетата - трябва да са нови, висок клас и с добри резултати от тестовете.
Това с домашните любимци - никакво отделяне - според мен децата се развиват значително по-добре в компанията на домашни любимци. Така че нашето куче ще си бъде част от техния живот от първия ден. После като пролазят животи здраве е ясно че ще е голям купон, бъркане в купичката на кучето, ядене от неговата храна и т.н. Чакам с нетърпение тези забавления, но нека първо да стигнем до там.

# 626
Сори, че ръся съвети наляво надясно тук.

Единственото АРТ на бебо е, че Док Калчев ми каза миналия декември "Това май не е полип, а миомата е малка и не е страшна. Забременявай си на спокойствие". И 10 месеца по-късно си гушкам малкото ангелче. На късмет е било.

Много ви се радвам на всички за това, с което сте се преборили. Опитайте се да се поуспокоите веднъж като влезете в четвъртия месец - бебчо е в най-защитената възможна среда.

# 627
Блинг, ти поне си с куче, а аз с котка - няма да казвам колко странно ме гледат повечето хора като разберат, че имаме котка и бебета.

# 628
Е, хайде, хайде, аз съм с пет добитъка вкъщи. Като отворя вратата на хладилника и не е ясно кой кого стъпква пръв Joy Не че Мушмул знае вече колко благини има вътре, ама да не остане по-назад, търчи и той наравно с всички!

Блинг, като върнем два ембриона, всичко може да стане Simple Smile

Дънди, аз имам бритакс триколка и очаквах много повече, та съм предубедена.

# 629
Бананчета, ама изобщо не ги отразявах такива. Куче, коте, плъх - какво значение има. Те са си част от семейството. Ах как се дразня на такива.
Котката бяга ли от децата или ги пази?

Общи условия

Активация на акаунт