Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Измамен от служител на Мтел

 • 4 068
 • 37
 •   1
Отговори
 • Мнения: 196
Здравейте, днес баща ми, който е 47ми набор е взел таблет и карта за 17 лв. с двугодишен договор. Служителката на Мтел е видяла възрастен човек и го е забаламосала, че е безплатен и му го дават като на лоялен клиент. Дала му е да се подпише на няколко места на един таблет и човекът си е тръгнал щастлив.
На мен лошо ми стана като видях какви ги е свършил. Веднага се обадих в Мтел, но договорът не може да се анулира, може само да бъде прекратен и се дължат неустойки в размер на 3 мес. вноски.
Смятам да нашиша в Мтел оплакване от тяхната служителка, но нещо друго може ли да се направи по въпроса? Някой сблъсквал ли се е с такъв казус?

# 1
 • Мнения: 7 325
Провери за клауза за прекратяване на договора в седем дневен срок, т.е. взимаш продукт, пробваш го седем дена и го връщаш ако не ти харесва. Може би от оператора няма да ти кажат и трябва да звъннеш в защита на потребителя. Ако трябва попитай и адвокат. Не ги оставяй. Много се дразня на подобни простотии. На 90 год. ми баба и бяха набутали договор за дом. телефон. Няколко месеца след това почина. Голяма история е било докато го прекратят.

# 2
 • Мнения: 196
И аз го видях това, но той е взел и устройство, което автоматически прави договора за картата незабавен. Утре ще завъня на защита на потребителите, да видя те какво ще ми препоръчат.

Последна редакция: ср, 13 сеп 2017, 19:31 от karamelia

# 3
 • Мнения: 4 046
Смятам да нашиша в Мтел оплакване от тяхната служителка, но нещо друго може ли да се направи по въпроса?
Не. И КЗП няма какво да направят. С подписа си удостоверяваш, че си прочел написаното, тоест няма измъкване.

# 4
 • Мнения: X
Успех! Поне вече е само 3 месеца. Баба я бяха набутали преди новия закон, къде ли не се жалвахме - 2 години си плаща "подаръка", накрая трябваше и да го върне.

# 5
 • варна
 • Мнения: 229
не се отказвайте !много нерви ще изхабите  .аз осъдих теленор !костваше ми нерви и време !

# 6
 • Мнения: 4 046
не се отказвайте !много нерви ще изхабите  .аз осъдих теленор !костваше ми нерви и време !
За какво ги осъди?

# 7
 • Мнения: 196
не се отказвайте !много нерви ще изхабите  .аз осъдих теленор !костваше ми нерви и време !

Няма да успея да ги осъдя, подписал се е доброволно, онази "прекрасница" не го е карала насила. Единственото е, че няма мокър подпис, подписвал се е на таблет, но не знам дали това има някаква тежест.

Успех! Поне вече е само 3 месеца. Баба я бяха набутали преди новия закон, къде ли не се жалвахме - 2 години си плаща "подаръка", накрая трябваше и да го върне.
То е ясно, че ще си платим тези 50 лв., но преди това смятам да вдигна 2-3 скандала на служителката и ще пусна жалба от негово име в Мтел.

Последна редакция: ср, 13 сеп 2017, 20:10 от karamelia

# 8
 • Мнения: 1 822
бе нали разтрогвахме договори за 7 дена / 14 дена или пък не?

демек той си мисли че взима таблет, но не мисли че с него взима и карта?

# 9
 • Мнения: X
Hulk, опасни са. На баба се бяха обадили, че като лоялен клиент ще получи подарък - да заповяда в офиса. И от предплатена ѝ "подариха" домашен телефон с незнамколко хиляди минути, 2годишен договор за 20тина лева на месец. Безплатните минути бяха да говори сама със себе си, а "подаръка" си го поискаха след изтичането на договора.

# 10
 • Мнения: 196
бе нали разтрогвахме договори за 7 дена / 14 дена или пък не?

демек той си мисли че взима таблет, но не мисли че с него взима и карта?

Нищо не разтрогват, дали са му да подпише, че договорът влиза в сила незабавно и не може да се развали.
Той дори си е мислел, че взима напълно безплатен таблет, подарък лично за него! Но е оказа, че е почти безплатен  - 1 лв. за него + 17 за картата.# 11
 • Мнения: 1 822
не беше ли за всички договори. както продукти купени от нета, договори и т.н.

а и нали бяха 2 такси - по всяко време когато решиш.
или само се говори за права на потребителя.

# 12
 • Мнения: 2 340
Би трябвало да може да се откаже в седемдневен срок. И какво като е взел апарат, ще го върне.
Преди време така бяха измамили моят мъж( уж не е стар и наивен) с мобилен интернет, който уж бил безплатен. В седемдневен срок прекратихме договора и върнахме флашката, която бяха дали за интернета. Не сме плащали никаква неустойка. Договорът беше от Теленор.
Май ще трябва консултация с адвокат по най-бързия начин.

# 13
 • Мнения: 4 046
Би трябвало да може да се откаже в седемдневен срок. И какво като е взел апарат, ще го върне.
"Право на отказ до 7 дни
Договорът ми с оператора при общи условия влиза в сила 7 дни след подписването му от моя страна, като в този срок мога да се откажа от него, без да дължа неустойки.
Ако искам, мога писмено да се съглася договорът да влезе в сила незабавно, т.е. веднага. Както и най-често се случва на практика. Но ако искам да се ползвам от правото си на отказ до 7 дни, мога да откажа влизане в сила на договора ми веднага (най-често до 2 часа). В този случай мобилният оператор няма правато да ми откаже сключване на договора. Това е мое право и ако искам, мога да се ползвам от него!
NB! Договорът щетрябва да влезе в сила веднага и без да искам това само ако при подписването му се предоставят и някакви крайни устройства (напр. мобилен апарат)."

https://pravatami.bg/610

(3) (Нова - ДВ, бр. 105 от 2011 г., в сила от 29.12.2011 г.) Индивидуалният договор при общи условия влиза в сила в 7-дневен срок след сключването му, освен ако абонатът изрично не е заявил писмено желание договорът да влезе в сила незабавно.
(4) (Нова - ДВ, бр. 105 от 2011 г., в сила от 29.12.2011 г.) Липсата на заявено желание на абоната по ал. 3 за незабавно влизане в сила на договора не може да бъде основание предприятието да откаже сключване на договор. Изключение от това изискване се допуска в случаите, когато при подписване на договора се предоставят и крайни устройства.
(5) (Нова - ДВ, бр. 105 от 2011 г., в сила от 29.12.2011 г.) В срока по ал. 3, когато е приложим, абонатът има право едностранно да прекрати договора, без да дължи неустойки.

Последна редакция: ср, 13 сеп 2017, 22:51 от ЧревоУгодник

# 14
 • Мнения: 2 340
Не съм юрист, само споделих личен опит. Само адвокат би могъл да каже какво може да се направи в конкретния случай.

Общи условия

Активация на акаунт