Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Измамен от служител на Мтел

 • 3 926
 • 37
 •   1
Отговори
# 30
 • София
 • Мнения: 10 040
"Теглене на суми от влог на дете (или лице, поставено под запрещение със съдебно решение) се допуска само с разрешение на Райония съд по настоящия адрес на детето, след като съдът се увери, че сделката е в интерес на детето или важни нужди на семейството."

http://srs.justice.bg/srs/117-%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D1%80%D0%B5%D1% … D0%BB%D0%BE%D0%B3

Не виждам как ще стане с карта от банкомат.

# 31
 • Мнения: 7 325
аз карта нямам. изобщо не стана дума за такава, когато отваряхме сметката преди 5 години. може би като навърши 18 ще може да си извади карта то. или пък има разни варианти на детските влогове. много съм далече от тези неща, питах от любопитство.

# 32
 • София
 • Мнения: 10 040
Аз лично имам влог в ДСК, който е с дебитна карта- уловката е , че като теглиш пари се намалява олихвяемата сума. Няма пречка , когото титуляр е непълнолетен . А родителите са законни представители на детето, дори и да не са женени , нататък мога да повторя написаното първоначално.

Ето за ДСК:

Разпореждане със сумите по влога може да се извършва по всяко време и във всяко поделение на банката. Разпореждането се извършва с разрешение от Районния съд и от:
-  законния представител – за малолетни /до 14-годишна възраст/;
-  титуляра, заедно с родител или попечител – за непълнолетни /от 14 до 18-годишна възраст/.

Вие как точно теглите с дебитната си карта, не знам. Направо безсилие ме обзе отново.

https://dskbank.bg/%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D1 … D0%BB%D0%BE%D0%B3

# 33
 • Мнения: 38
аз тегля , понеже съм титуляр на сметката

# 34
 • София
 • Мнения: 10 040
Мисля, че започвате да шикалкавите. Ето ваши неадекватни писания, и спирам въобще да се занимавам с вас:

Криси` - Потребител
ако депозита на детето е с дебитна карта- теглите ги през картата и никой няма да пита дали детето или вие сте ги теглили, ако не- на каса в банката и базите платежното за всеки случай

# 35
 • Мнения: 38
по аналогия с влог на пълнолетен и презумпция за законно представителство

# 36
 • Мнения: 5
Здравейте, днес баща ми, който е 47ми набор е взел таблет и карта за 17 лв. с двугодишен договор. Служителката на Мтел е видяла възрастен човек и го е забаламосала, че е безплатен и му го дават като на лоялен клиент. Дала му е да се подпише на няколко места на един таблет и човекът си е тръгнал щастлив.
На мен лошо ми стана като видях какви ги е свършил. Веднага се обадих в Мтел, но договорът не може да се анулира, може само да бъде прекратен и се дължат неустойки в размер на 3 мес. вноски.
Смятам да нашиша в Мтел оплакване от тяхната служителка, но нещо друго може ли да се направи по въпроса? Някой сблъсквал ли се е с такъв казус?

Здравейте!
Попаднах на вашата история от преди години с А1 и баща ви, който е получил "безплатен таблет"!
Понеже в момента съм в почти същата ситуация с моята майка, ще съм ви много благодарна, ако ме напътите как да процедирам?
Случая е подобен като с баща ви!
За Коледа майка ми получава СМС, в който и съобщават, че като лоялен клиент има подарък за нея и да посети най-близкия офис. Отива тя и и дават подарък "безплатен таблет". Няколко пъти майка ми пита, ще дължи ли нещо, но категорично я убеждават, че това е подарък и карат да подпише документ, че го е получила и уж гаранция и застраховка.
Оказва се, обаче че този таблет върви с карта за интернет и двугодишен договор за 18 лв. на месец, за което тя изобщо не е била информирана, а още по-малко е била съгласна да подпише договор за 2 години.
И това го разбира сега след 6 месеца, когато оператор и се обажда за преподписване на договор и тя след като се оплаква, че плаща по 71 лв. всеки месец, той я информира, че към таблета най-вероятно има сложена карта за интертен, за която тя незнае и в действителност така се и оказа!
През всичките месеци, след завишаването на сметката и многократно е  ходила в офиса да пита защо и толко висока таксата, но никой не и дава обяснение и не и казва, че всъщност плаща допълнителна такса за тази карта, за която тя дори незнае и че съществува.
Майка ми изобщо не е мобилна, телефона и е с копчета и интернет вкъщи няма и неползва.
След като научава от оператор, че в таблета има карта, отива  директно при служителя, който и го е „подарил“, при което той и казва, че наистина има карта и е подписала двугодишен договор за нея, но за компенсация,  тъй като ползва и интернет и телевизия и телефон, може да и намали 10 лв. сметка и я кара да подпише, че е съгласна.
Сагата продължва.....
Оказва се, че е подписала анекс към договора за телевизия, с който се отказва от един платен спортен канал, от където всъщност наистина и се намаля сметката, но за сметка на нещо, което ползва и си плаща за него, а не „компенсанция“ + бонусче още 2 години договор.
Е как не ги е срам, така да се подиграват с хората, които не разбират???
Направо съм бясна и незнам как да постъпя? Извинявайте, че ви занимавам, но понеже и вие сте минали по този път и мисля, че ще ме разберете.
Много ще съм ви благодарна, ако ми окажете малко помощ с насоки къде и как да напиша и подам жалба и дали изобщо ще има смисъл, все пак 6 месеца са минали, но ме е яд как, вчера са излъгали "компенсанция", а са я накали да подпише за още 2 години.

# 37
 • Мнения: 4 003
Оказва се, обаче че този таблет върви с карта за интернет и двугодишен договор за 18 лв. на месец, за което тя изобщо не е била информирана, а още по-малко е била съгласна да подпише договор за 2 години.
В договорът всичко е написано, нали така?! Можела е да прочете и тогава да подпише. Проблемът на повечето хора е, че подписват без да прочетат. Не само това, ами вече е била „излъгана“ от този служител, но отива и отново подписва нещо без да прочете. Rolling Eyes Първият път е било грешка, а вторият какво е? 6 месеца плаща повече от нормалното и това някак не ѝ прави впечатление. Thinking Много интересно.
Може да развали договора и да плати неустойка в размер 3 месечни такси(стандартната цена без отстъпките) + пълната цена на таблета(без отстъпките). Всъщност най-точно какво трябва да плати ще го каже служител в магазина.

Общи условия

Активация на акаунт