Любители на кучета - тема 75

• 34 720
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Да, но Сърбия не е в ЕС, както и коментираната Турция.
Всяка държава си изисквания, нормално е според мен.

# 661
  • Euskal Herria
Да, знам, че не са. В Сърбия дори не са отразявали, че има куче в колата.
Просто съпоставих различните практики в отделните държави - за изследвания, документи, ваксини.

# 662
  • под тепетата
Ние затова предпочитаме да минаваме през Румъния - никакви ядове. Макс е пътувал през Румъния, Унгария, Австрия, Германия, Гърция без проблеми. 

# 663
Момичета искам да попитам за мнението ви за храната ESSENTIAL. Коментирате много видове, а тази май не я споменавате. След кастрацията ми я препоръчаха тяхната серия за кастрирани кучета и се чудя - какъв клас е според вас? Сега храня кучинка с Роял, но искам да я сменя с някаква за кастрирани.

# 664
  • София - Рим и обратно
Essentials е хубава храна, от класа на Акана е, ако не се лъжа, но ми се струва по-скъпа (за същите качества). И я няма в Зооплюс, което ме отказа от нея.
А иначе по въпроса за кастрирани/некастрирани, аз съм малко скептична. Просто избирам храна без зърно и въглехидрати. При кастрирания ми котарак не съм сменяла храната, кара си на Акана, откакто съм го взела, абсолютно никакви промени няма в теглото вече 4,5 години.

# 665
  • София
Момичета искам да попитам за мнението ви за храната ESSENTIAL. Коментирате много видове, а тази май не я споменавате. След кастрацията ми я препоръчаха тяхната серия за кастрирани кучета и се чудя - какъв клас е според вас? Сега храня кучинка с Роял, но искам да я сменя с някаква за кастрирани.
Най-висок клас е тази храна, но моята кифла не я хареса. Тя и ТОУ категорично отказва.

# 666
  • София
котките и аз ги храня както преди кастрацията, същите са си
ама се гонят като коне по цял ден из апартамента

Рея си е още цялата

# 667
  • София - Рим и обратно
котките и аз ги храня както преди кастрацията, същите са си
ама се гонят като коне по цял ден из апартамента

Моят спеше по цял ден, преди да вземем кучето, най-много да се премести от дивана на леглото. Сега обаче си има дразнител и постоянно се гонят и стои нащрек. Съответно забелязвам, че и яде повече, по-активен е.

# 668
  • о`майна лунна нощ е
Нашият селски ерген се нацупи на Брит, която му занесох. Ще я прояде, няма къде да ходи. 36 кила съм занесла /къде ми е нацупения емотикон със скръстени ръце/, няма фира да дават.

# 669
Още от бебе всяка една храна се смесва с лъжичка пастет, леко се стопля и няма проблем. Дано да е така и за напред, че като ви слушам как са злояди и се притеснявам. Видях, че Акана е малко по евтина, но в магазина до нас няма малки разфасовки, а и кучинка е 3кг. и един пакет ми е за дълго време и цената не ми е толкова неприятна

# 670
  • София - Рим и обратно
Е, за малки породи човек може да си позволи най-висок клас, наистина. Като гледам как за котарака ми караме с 5 кг поне 3 месеца...

# 671
Аз последните 2-3 дни пак съм обсебила сайтовете за кученца. Имам страшно желание да си взема едно, но като знам, че сме с две котки и чакаме бебе и ММ ще се самоубие, ако настоявам и за куче. Не мога да се оплача от него пу-пу, толкова ми е грижовен и внимателен, ама хич не е навит да взимаме нищо. А пък аз не спирам ли не спирам да зяпам по обяви за дакели и приюти за други кученца...пфф...оплакох се профилактично Grinning

# 672
  • София
За Essential да се изкажа, нашата мителшнауцерка я хранихме с нея от двумесечна, хубава си е и да висок клас сякаш се води. Но изходния материал беше по мек. Сменихме преди месец някъде с ТОУ видимо се стегна изходящия. Не виждам някаква друга разлика, тя е лакома и яде всичко.

# 673
 Добро утро и от мен
SIVI, страхотни стер на снимката.

На Damnit  писах преди, че си сменя зъбките. От три дни не иска да яде храната си, че гранулите твърди. Ходих до вет.  Каза ми, че най-добрият вариант е да накисвам гранулките във вода за да омекнат, отколкото да сменям храната. Защото ако сменя храната, тя после няма да иска да яде тази която яде в момента. Така и направихме но... Лудата идиотка неще да яде от три дни. И от три дни аз съм заела формата на лъжица Laughing Три пъти на ден, клякам до купичката и, взимам от гранулките в шепа и и давам да яде..и тя яде проклетията извънземна. Инак само ги помирисва и отказва ядене. Та за сега аз съм лъжица докато и пораснат всичките зъбки и престане да я боли или дразни. 
Тази сутрин тук се изля буря, което е нормално за дъждовният период който настъпва. Та неможахме да я изкараме навън и мислех, че ще си свърши нуждите на балкона. Но балкона открит, вали, гръмотевици, ураганен вятър и тая стиска.  И чак преди малко я изкарахме, свърши си нуждите и сега блаженно спи, че уморена от лаене по гръмотевиците Laughing Ооооо да се похваля, днес ставаме на 5месеца. Тя де, не ние  Laughing Tada Tada Tada

# 674
soon123, хаха да ви е жива и здрава. Сладурка голяма Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт