Любители на кучета - тема 75

• 34 741
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
  • У Диспансера ...♥♥♥
И аз ще я пробвам Брита, че нещо вече много се муси на Хепи дога
Яде я само вечер, когато види че няма накъде и не е измолил нищо от масата .
И на мен ми омръзна от тая храна, ем винаги му я премесвам с месце и пак си седи цял ден .

# 646
  • София
Момичета и момче, какво е нужно да направя, за да вляза с кучето в Турция?
Досега само в Гърция сме я водили, никога не са ни проверявали, но за Турция знам, че е доста по-строго.

# 647
  • София
Момичета и момче, какво е нужно да направя, за да вляза с кучето в Турция?
Досега само в Гърция сме я водили, никога не са ни проверявали, но за Турция знам, че е доста по-строго.

Според мен питай ветеринар, издават някакъв документ за здравен статус, май...
Дали нямаше и някакви кръвни изследвания ?  newsm78
Не съм пътувала, само съм чувала за тези неща.

# 648
  • София
http://www.zoofast.bg/brit-care-adult-small-breed-lambrice-pg-15601.html
е тоя брит купувам
доволна съм
имат и лайт версия

не за Рея де, отговарям за изхранването на едно йорки

# 649
Няма интерес изобщо към двора и играта, чак почвам леко да се притеснявам нещо да не се е случило, я бременност я болест.
Това не го разбрах? Бременна ли е или не?

# 650
Не е бременна Simple Smile

# 651
  • о`майна лунна нощ е
Не мога да крия вече, влизам да се изповядам. В събота, докато кротко си спяхме на гости в приятели, при нас се настани ето този бял китеник. Той топлеше нас, ние - него Simple Smile

Скрит текст:

За опрощение на греха ще споделя, че домакините имат и пинчер /3 пъти по-дребен от котката/, който имах честта да нагушкам и начеша. Страшно мила животинка. Май съм споделяла, че това е първото куче, което видях да плаче със сълзи за стопаните си.

Последна редакция: вт, 17 окт 2017, 17:21 от `ТуиГ

# 652
  • София
Страхотен "китеник".  Heart Eyes

Помните ли изгубеното от хотел кане корсо ? Миналата седмица го намериха...
"Cane Corso Help добави 2 нови снимки.
13 октомври в 12:04 ·
Когато го гушнах, той заплака. Никога не бях виждала толкова големи, чисти и топли сълзи…"

https://www.facebook.com/CaneCorsoAqks/posts/399998547082003

# 653
жгмъц следях за тоз красавец, защото хората го спасиха и лекуваха и се надявах да го открият. Добре, че най-накрая си е при тях. Grinning
С тези хвалби за Brit май и аз ще го пробвам. Макс има нужда да свали едни 5-6 кила и ако помогне ще е супер. Въпреки, че от ТОУ съм доволна как му се отразява та се чудя да сменям ли, след като за да яде все трябва да има някаква добавка вътре.
Кафе Госби е хубава храна. Дива Орхидея хранеше Шошко с такава и той изглеждаше великолепно. Бях взимала и за Макс един чувал, много са любезни от сайта, даже помня че ми бяха пратили и подаръци. Провай и дано се отрази добре на чувствителния стомах на кучо.
Змия, доколкото знам евро паспортитв на края имат странички за здравния статус на кучето. Една от тези страници се заверява от ветеринар 48 часа преди пътуването. Отделно трябва да има поставена ваксина за бяс, както и две седмици след това мисля се прави изследване (има си точно наименование, ама сега не сещам) че не е приносител на болестта. Довечера ще погледна у дома и ще напиша как се казва изследването и колко време преди пътуването се прави. В повечето случаи само поглеждат паспорта, но е добре да си изрядна, защото все пак е трета страна.

# 654
  • София
[Змия, доколкото знам евро паспортитв на края имат странички за здравния статус на кучето. Една от тези страници се заверява от ветеринар 48 часа преди пътуването. Отделно трябва да има поставена ваксина за бяс, както и две седмици след това мисля се прави изследване (има си точно наименование, ама сега не сещам) че не е приносител на болестта. Довечера ще погледна у дома и ще напиша как се казва изследването и колко време преди пътуването се прави. В повечето случаи само поглеждат паспорта, но е добре да си изрядна, защото все пак е трета страна.

Много благодаря.
По график ваксината за бяс трябва да бъде сложена през ноември, тъкмо пътуването ще е скоро след това.

# 655
  • под тепетата
Не сме правили такова изследване на Макс. В паспорта му имаше поставена за бяс наскоро ваксина, обезпаразитен вътрешно и външно със стикери и печат за здравен статус от вета. Минахме без проблем, но това беше преди три години.

# 656
Биляна много е вероятно никой нищо да не погледне, но е добре всичко да е изрядно. Миналата година прекосих Сърбия и после влязох в Косово и никой нищо не погледна. Само задаваха въпрос дали има паспорт звяра на задната седалка, но ако все пак се появи някой запознат с изискванията служител, който е станал с лице към възглавницата и му се заяжда е добре да няма за какво. Grinning
Допълвам поста с инфо от посолството на Турция:
“Граждани пътуващи в Турция с домашните си любимци трябва да представят ветеринарен здравен сертификат и имунизационна книжка (имунизациите против заразни болести трябва да са поставени) издадени от официалните ветеринарни власти на изходната държава. Ваксината против бяс трябва да е поставена 15 дни преди пътуването или срока на валидност на противобясната имунизация не трябва да е изтекъл. Кучетата които ще придружават своите собственици трябва да са навършили три месечна възраст. И във всички документити трябва да е вписано че домашния любимец принадлежи на пътника.” Като допълнение към горното е, както споюемах кръвно изследване за бяс, което се прави след поставяне на ваксината. Резултата излиза за около две седмици. Чиста формалност е това последното, но турските митничари могат да го поискат и ако го няма ще се наложи да се пробвате да минете през друг граничен пункт. А пък споменатия здравен сертификат е на последните страници на европаспорта и се заверява преди пътуването от ветеринаря на кучето.

Последна редакция: вт, 17 окт 2017, 19:50 от Sivi

# 657
  • под тепетата
Абсолютно съм съгласна , Sivi! Но тогава лицензирана лаборатория имаше в Германия, а ние нямахме време да изпращаме, получаваме и т.н.

# 658
Времето е фактор, с който не винаги разполагаме и хубавото е, че в повечето случаи не гледат, но в случая змия има достатъчно време за да си подготви зверчето за пътуване и да не се притеснява ще ги пуснат ли или трябва да търси алтернативни КПП-та, където ще пропуснат да ги искат.
Ох, този мой звяр няма наяждане да му се не види. Smile Изяде пълна купа грънчета и шийки, хапна малко спагети, после омете, забележете, чисти гранули без добавка и сега се е подредил и за запечени картофи със сметана. Седнал е на пост, скимти и гледа жално, а от устата му капят лиги. Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 659
  • Euskal Herria
Боже, като ви чета за изследванията, направо не знам. Изследвания на Макс правиха, когато го купихме. Вече е почти 3-годишен и до момента нищо повече не са му правили. Слагат ваксините, дават таблетки за вътрешно обезпаразитяване и толкова. Когато ходихме за последната ваксина, попитах ветеринарката дали не трябва да се направят някакви изследвания. "Не, само ако има някакви оплаквания"  - това ми отговори. Да не говорим, че ваксината за бяс не е задължителна тук (за разлика от други области), слага се по желание.
Досега само един-единствен път една гранична полицайка в Хърватия се заяде, и то защото се надвеси през прозореца на колата, нощно време, Макс скочи от задната седалка и се разлая. Тогава почна да рови в паспорта му, трябвало да ме върне в Сърбия да съм правела изследвания. "Защото идвате от Сърбия" - това каза. Така и не разбрах логиката, ние транзитно я минахме. Накрая ми върна паспорта с думите "Моля ти се, направи ей това изследване" и сочи там, където е отбелязано за бяс. Няма нищо, че имало поставена преди 2 месеца ваксина. Ей заради тази служителка прерових европейската наредба за пътуването на домашните любимци в ЕС, поне да знам какво могат да ми искат и какво не. Даже имам намерение да си я разпечатам - на съответните езици за държавите, през които минаваме.

Общи условия

Активация на акаунт