Любители на кучета - тема 75

• 34 709
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
  • София - Рим и обратно
Според мен е кощунство да се замърсява една порода с друга съзнателно. Особено пък чист ваймаранер. А какво искат да получат, ми е интересно?

Ловно куче?
А защо смесено по тоя начин? Нужни са толкова дълбоки познания за технологията на смесването, селекцията и какво точно аджеба искаш да получиш? То си е цяла наука. Ловни кучета - бол породи.
Срещала съм мнения по чуждестранни форуми, ценители на дадена порода, които смятат за престъпление замърсяването на чистите кръвни линии умишлено. Но всеки си прави, каквото иска с кучето, в крайна сметка.

# 706
  • София
А защо смесено по тоя начин? Нужни са толкова дълбоки познания за технологията на смесването, селекцията и какво точно аджеба искаш да получиш? То си е цяла наука. Ловни кучета - бол породи.
Срещала съм мнения по чуждестранни форуми, ценители на дадена порода, които смятат за престъпление замърсяването на чистите кръвни линии умишлено. Но всеки си прави, каквото иска с кучето, в крайна сметка.

Така като чета, не става дума за хора, които искат да получат някаква нова, невероятна порода. Общувала съм с ловци, които често смесват ловни породи, за да получат по-здрави кученца, които да наследят ловните характеристики и на двамата родители.

Аз откровено смятам, че това невероятно чисто селектиране е обезобразило и съсипало ужасно много породи.

# 707
Моето прасе е такава смес, но не си го заменям за нищо на света. Всеки е свободен да прави каквито си иска смески, дано само да има кой да вземе бебешоците и да ги гледа с любов след това.

# 708
  • под тепетата
Трапезица, нямам идея дали пускат в парка на панаира кучета, но пък и не съм виждала да е забранено. Малко късно отговарям, но след първа смяна  Tired
 Аз съм за скачки само след направени изследвания на двете кучета.Не виждам защо трябва да се развъжда куче с някакво заболяване, което не се е обострило (скрито) до момента и да го предаде на бебетата.

# 709
  • UK
Привет!

Ние май решихме проблема с разходките и тегленето към други кучета. Поръчах му онзи ден Hаlti и откакто го използваме вече 3 дни драма няма. С една ръка контролирам звяра, пресичаме улиците спокойно, изобщо рай. И той е по-спокоен, и аз покрай него, че няма да се метне нанякъде и да ми извади рамото.  Simple Smile

# 710
  • София
писали, писали, аз чета, чета
нещо ми се бъгна мозилата в работата и не ще да ми отваря бгмама
мисля, че шефа ме урочаса
два пъти чао за него

преди седмица две обидих един младеж и страшно красивото му куче
ама разкош, все едно сив вълк с прекрасно разположени голееми бели петна
и дъръ бъръ, аз викам ама от приют ли я взехте
човека - неее, тя е кръстоска между сибирски вълк и едикакво си, не запомних
някъде по морето ги кръстосвали, в развъдник
какво ли не научава човек

Рея е отявлен микс, тати е породист и родословен лабрадор, мама е родословен алабай
демек сме аладор
като ме питат породиста ли е, понякога отговарям да
ми породиста е, какво
и мама и тати са породисти, просто различни породи

имам позната с разкошен микс между лабрадор и ротвайлер, ами уникално красиво куче
ако знаех, че Рея ще роди само две, веднага ги запознавах интимно
ама да развъждам ей така, няма гаранция как ще изглеждат бебоците,
дори гена да е добър, може да се кръстоса кофти
а кучета микс не се задомяват лесно, как ще им гарантирам добри собственици
та не, няма да ражда Рея, няма и да правя експерименти

купувала съм два пъти сушено шкембе, не вонеше много, ама пак и го давах в работата
и заешки уши съм и взела и тях там яде
а аз пипам с два пръста и леко мижа, като ги вадя да и ги дам..

# 711
  • под тепетата
Въх, затворили сте му устата на красавеца ( както се казваше в едно детско филмче преди много години Simple Smile)

possessed , да не става въпрос за чехословашки вълчак? Виждала съм наживо една красавица - Дакота. Дива, красива, ако не знаеш че е такава порода ще я вземеш за чист вълк!

Последна редакция: чт, 19 окт 2017, 20:42 от bilqna_69

# 712
  • София
ами може, ама грам не помня
като ги видя пак, ще питам
разкошно куче, нарочна кръстоска
и тя е много дива

# 713
  • под тепетата
Знам, че за вълчака има развъдник във Варна, но то си е порода, а не ги кръстосват. Доколкото съм запозната порода сибирски вълк няма.

# 714
Мисля, че говорите за породата вълкашин. Тя беше някаква смеска, но вече не помня каква. Все изникват разни породи, които не съм чувала, но на мен на сърце ми е ротвайлера, въпреки че не си взех, защото не знаех дали ще се справя, а като гледам Макс по нрав и доминантност не пада по-долу. Joy

# 715
  • под тепетата
Не съм я чувала тази порода  Embarassed

# 716
  • София
ох, ами както казах, слушах с половин ухо, че Рея се опитваше да изяде кучето и..
но ще питам и ще докладвам

аз харесвам хъскита, но знам, че не са за мен

# 717
Аз много обичам вълчеподобни. Хъскитата са много красиви, ама има нещо в тях, което не е моето. Докато  точно чехословашки вълк бих си взела. Ама за сега навих милото един ден да си осиновим, та ще е смес със сигурност.

# 718
Хахаха Poss Simple Smile))
Дай някоя снимка на Рея де Simple Smile

МП ми се кара, че съм научила Джина да се качва на леглото и да влиза в стаята. Ами да седи при мен и да си пази територията, аа маха.
Тези вълчите породи и на мен ми харесват много, гледала съм снимки на развъдника във Варна, но не бих си взела такова куче. Дивото в него е твърде силно, вижда се. Маламутите много ми допадат.
Айде и две снимки на северното сияние
Скрит текст:

# 719
  • София
Джина е красавица! На първата снимка малко несигурно изглежда, все едно се чуди: ти сега ще ми се караш ли, какво ще правиш?
На мен мечтата ми от малка беше да си взема хъски. Винаги съм си представяла, че си имам черно/сиво хъски със сини очи (една статия четох на времето от някакъв вестник и там хъскитата бяха описани така, пък и снимката беше черно-бяла, та допринасяше за ефекта на статията), ама на - все кафяви/бяло-кафяви ми се паднаха, и то с кафяви очи!  Joy Joy Joy Съдба! Какво повече да кажа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт