Лотария "Зелена карта" 2019

• 342 557
  • 3 904
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте на всички!

Тази година и аз ще подавам за трети път, но вече имам и бебенце. Той е на три месеца и трябва ли във формуляра да спомена, че имам дете или после, ако ме изберат ( дай боже! ), при попълването на ds?

Късмет на всички!

Винаги съм се чудила на хората, които на въпроса "имате ли деца?" се объркват и се чудят какво да пишат...

С номер 18*** е изключено да ви викнат до края на годината. Нашият е 6*** и ще бъде декември или евентуално януари. Вече са излезли номерата за ноември и са до 4500.
...Не не.. имам предвид, че към декември-януари ще ни се смени текста, и датата за интервю да е може би към началото на пролетта...(дано да нее по-късно Simple Smile ) Та въпроса ми е също дали ще е проблем ако коригирам нещо в DS-260 след като пише на мен и на жена ми, че е "Completed" ...И вероятно за сега нищо друго не мога да правя освен да чакам описанието да се смени..? Пиша така защото се притеснявам нещо да не съм объркал и дали има нещо друго което да направя освен това.. Grinning
Аз мисля, че цялата страница се сменя като наближи да излиза датата на интервю и съответно на сменената страница излиза и датата с часа на интервюто.С вашия номер наистина може би ще е напролет.Доколкото знам страницата се сменя месец или два преди датата за интервюто.Напр. на сестра ми с номер 8*** още си стои същата страница и няма дата, ние също предполагаме че ще е на интервю може би януари.
Дали може да се коригира DS-260 - чела съм, че може да се пише на KCC, ако има нужда от някаква корекция.Т.е. те трябва да ти я отключат, за да може да се коригира нещо.

Текста се сменя около 2-3 седмици след излизането на бюлетина за предходния месец, ако са ви назначили интервю. Т.е. в края на октомври ще се ъпдейтнат интервютата за декември, в края на ноември - за януари и т.н.

Не, каква пречка да е - за нуждите на лотарията гледат къде си родена, а не на коя държава си гражданин.

Хъм ,
мисля че се гледа какво гражданство си написал ?!
Аз съм родена в Русия имам бг гражданство , нямам руско Wink

Не, защото никъде не те питат какво ти е гражданството, най-малкото - това за лотарията имам предвид.

Въпросите са
 4. City Where You Were Born
  5. Country Where You Were Born
   9. Country Where You Live Today

Ако не си роден в eligible държава, за "Country of Eligibility for the DV Program " могат да се изберат родните места на родителите или съпруга.

Това твърдение не е вярно. Имам доведена дъщеря, не беше посочена във формите, не ни дисквалифицираха, въпреки, че имаха информация за нея....от къде, и на мен ми беше интересно, но имаха информация.

Титина, радвам се, че не са ви дисквалифицирали, но наистина има такова правило. Пише го и на листа, който ти дават в посолството с нещата , за които могат да те дисквалифицират.  В all.bg преди години имаше два такива случая - единия човек за съжаление го отрязаха, другия не, във втория случай разликата е, че не беше написано доведено дете на съпругата на титуляра, ако правилно си спомням, а при първия случай си беше титуляра.

# 211
Здравейте! Днес пуснах формуляра,там където е сем. положение писах несемеен,щото не съм,а където пише информацията за деца не съм попълвал,дали не е трябвало да пиша 0 като отговор да не би да дисквалифицират молбата ми?

# 212
  • София
Здравейте! Днес пуснах формуляра,там където е сем. положение писах несемеен,щото не съм,а където пише информацията за деца не съм попълвал,дали не е трябвало да пиша 0 като отговор да не би да дисквалифицират молбата ми?
Не се тревожете - когато не е попълнено нищо, след това при прегледа на данните, които дава да направиш, излиза отговор на този въпрос - "0".
Споко! Simple Smile

# 213
Да се запиша и аз в темата, тази година ще ни е за трети път. Имаме обаче и едно седем месечно попълнение , приемам съвети как да го снимам. Нашите снимки ги правя във фото, защото нямам доверие на уменията си, за неговата не знам как ще стане,още не може да стои добре седнал.

# 214
Не се тревожете - когато не е попълнено нищо, след това при прегледа на данните, които дава да направиш, излиза отговор на този въпрос - "0".
Споко! Simple Smile

# 215
Споко! Simple Smile

# 216
Благодаря ! ☺

# 217
  • Варна
Още не сме се снимали ние.Все не мога да стигна до фотото...Замислих се да снимам у дома, имам бяла стена, ама нещо като се снимаме пада сянка отстрани все.Как процедирате като има сенки?Накрая май ще разчитам пак на фотото.Тази година освен за нас ще пускам и за майка ми.Иска и тя да ходи.Дали има спечелили хора на 50+ години?Чувала съм сякаш за такива случаи, но лично не познавам такива.

# 218
По тв показваха над 60годишен мъж от Благоевград.Нямал средно образование,бил одобрен и преди заминаването решил да се изучи.Мн.странна история,защото не знам как за 1год. е взимал материала за 2-3г.?
Да се запиша и аз в темата, тази година ще ни е за трети път. Имаме обаче и едно седем месечно попълнение , приемам съвети как да го снимам. Нашите снимки ги правя във фото, защото нямам доверие на уменията си, за неговата не знам как ще стане,още не може да стои добре седнал.

Преди години ние снимахме за международен паспорт щерката на 5м. във фото.Баща и я държа облегната на гърдите му.Ох,ама тук искат бял фон.Ако легне детето на бял фон и отгоре го снимате?

# 219
За 1ви път ще пускаме. Запис да следя темата.

# 220
май това с лягането на бял фон е най-добре. отидете да наравите една детска фотосесия и готово.

# 221
  • Сф
Мин година моята беше на 4месеца. Снимах я легнала върху бял чаршаф на спалнята.

# 222
Eдна позната е решила да кандидатста , навремето тя ни помогна за подпълването на формите и нещо от вкъщи не можахме да ги изпратим и тя ги пусна от работата си , лека ръка имаше тогава Wink
Та,  решила е да пробва . Сега е семейна имат си и детнце , обаче то не е ваксинирано до сега (тя стана веганка (преди не бе) и противник на ваксините) , та се чудя ако спечелят дали това няма да е пречка !?
Тук имам позната която не ваксинира детето си (американче е , смесен брак) но тя си има причина , на една от първите ваксини е дала реакция (
Ако евентуално ги изтеглят, минават медицински прегледи в болница Вита или Греенсбърг (в София) и там се поставят нужните ваксини около 2 седмици преди интервюто, и ако не се поставят ще забравят за зелена карта.

# 223
  • САЩ

В изискванията пише или легнал на бял чаршаф, или в столчето за колата.

Ето цитат:
Taking photos of your baby or toddler

When taking a photo of your baby or toddler, no other person should be in the photo, and your child should be looking at the camera with his or her eyes open.

Tip 1:

Lay your baby on his or her back on a plain white or off-white sheet. This will ensure your baby's head is supported and provide a plain background for the photo. Make certain there are no shadows on your baby's face, especially if you take a picture from above with the baby lying down.

Tip 2:

Cover a car seat with a plain white or off-white sheet and take a picture of your child in the car seat. This will also ensure your baby’s head is supported

Взето от тук:
https://travel.state.gov/content/visas/en/general/photos.html

# 224
  • Калифорния
По тв показваха над 60годишен мъж от Благоевград.Нямал средно образование,бил одобрен и преди заминаването решил да се изучи.Мн.странна история,защото не знам как за 1год. е взимал материала за 2-3г.?

За да те одобрят за ЗК не се ли искаше вече да имаш завършено средно...

Общи условия

Активация на акаунт