Лотария "Зелена карта" 2019

• 339 989
  • 3 904
  •   1
Отговори
# 3 480
Blackbling, точно както си го написала е. Хем е с виза, като на бригада, хем не си на бригада. Одобрението ти за програмата зависи от добре разработен трейни план, т.е. ти отиваш там, за да натрупаш квалифициран работен опит и имаш план, който трябва да следваш. За новозавършили има интерншип програма, а за по- възрастните трейншип. И пак се плащат една чанта пари за спонсорство, севиси и какво ли още не. Но си легален.
Спонсорството, от работодателя какви пари е...

# 3 481
Да, и аз си знаех за големите номера, че са много кофти вариант...но изобщо не предполагах, че нашия близо 27 000 е голям номер! Или поне според статистиките назад, никога не е бил. Той всъщност пак не е толкова голям, че да не стигнат визите до него. Визи има, просто не ги преразпределиха. И изобщо няма да  изпълнят законовото раздаване на 50 000 визи.
А шанс дали имаме или не-не знам. Просто ме е яд на необяснимия процес!
Рени предполагам емоциите, които изпитвате доста се припокриват с нашите. Миналата година на нас ни отказаха визи, защото системата им давала че имаме дублаж при регистрацията за участие, при което ние също седиме пред офицера в посолството и мозъците ни не разбират какво става. Всяка година сме си подавали по правилата и изведнъж на интервюто излиза някакъв дублаж. Най-лошото беше че самият офицер си призна, че е възможно да е станала някаква грешка в системата но не може да ни одобри, защото системата казвала че има дублаж, който на практика никога не го е имало, защото сме убедени че сме били регистрирани само един път. Четох че и при международния форум на Саймън също е имало същите системни грешки и от други страни, където хората също като нас недоумяваха какво става.
Както и да е, тази година пак ни изтеглиха, но вече не бързаме да се радваме, защото може пак на интервюто ни да стане някаква грешка и пак да си заминем с отказ без реално да сме виновни за това.
Също разбрахме че практически не може и да обжалваме глупавия отказ.
Никога не съм я харесвала тази лотария, защото знам че много хора пък я използват именно нея с различни измами да взимат визи и да оставят честно играещите с празни надежди. Но това си е то, глупава система за раздаване на визи.

# 3 482
  • Сф
Megipot, 2 поредни години ви теглят? уау

# 3 483
Да, 12 поредни неуспешни опита имахме преди това и през последните 2 години ни селектират, но хич не знаем какво ще стане пак на интервюто, затова не се и радваме много.

# 3 484
Megipot, 2 поредни години ви теглят? уау
И аз съм така  Shocked

# 3 485
  • Сф
Пффф.... това наистина ме изумява и пак ме кара да мисля, че не си е баш лотария, а има и нещо друго.

Интересно ми е какво стана с една потребителка (Red shoe май беше), която я изтеглиха тази година, после се оказа, че и мъжът й беше изтеглен, а отначало не беше. Колко процента е шансът да изтеглят и двамата съпрузи в една година. На глас си размишлявам...

# 3 486
Това донякъде стана и при нас. Миналата година ме селектираха мен, тази година съпруга ми и много добре си спомняме че резултата му се промени в последствие. Първоначално Has not been... и след две седмици му проверяваме инцидентно и му се показва страницата със честитката и номера на досието му. Така че явно понякога показва грешно системата.

# 3 487
Момичета, моя е грешката за визата, явно не е L1. Говорих по спомени от преди 2-3 години. Работната виза, която опитвах е H1B. За нея четох, че съпруга няма право да работи, което беше и една от причините да се откажа. Другата беше, че забременях. Догодина може отново да премисля нещата и да почета малко повече, ще видим. За сега ще подам отново за лотарията ако има. Но като цяло идеята ми беше, че и в ИТ сектора не е лесно, както беше споменато по-напред. Може би за L1B виза ще е по-лесно, но не съм работила за американска компания. Мисля, че няма така в моята сфера на работа в София или поне не се сещам.

# 3 488
ехе започнахте да мислите "алтернативи" на лотарията Simple Smile Лотарията не е спряна още и според мен няма и да я спрат, но знае ли човек,   в такива времена живэм, че всичко може да се очаква. Ама не бързайте да я отписвате де.

# 3 489
  • софия
За какво вие да ходите в Америка само да дебелеете и да се разболявате от диабет.Там няма хора има китове.

# 3 490
За какво вие да ходите в Америка само да дебелеете и да се разболявате от диабет.Там няма хора има китове.
Не ни се ходи в Америка, а в САЩ. Китовете са в океана, а в щатите има дебелички хорица, на които грам не им пука, даже си ходят с мотокарчета да не се озорят от вървене. hahaha

# 3 491
По повод изказването на So Lucky, че не иска просто в Америка, а по-специално в САЩ, каква според вас е разликата между САЩ, Канада и Австралия?
За мен лично няма кой знае каква съществена разлика. Като усещане и атмосфера са доста идентични. И трите страни са с доста висок стандарт. Аз лично бих живяла и в трите държави. Интересно ми е вие какво мислите?

# 3 492
Писала съм по горния въпрос за мен, но има хора за които трите държави са равни.

# 3 493
По повод изказването на So Lucky, че не иска просто в Америка, а по-специално в САЩ, каква според вас е разликата между САЩ, Канада и Австралия?
За мен лично няма кой знае каква съществена разлика. Като усещане и атмосфера са доста идентични. И трите страни са с доста висок стандарт. Аз лично бих живяла и в трите държави. Интересно ми е вие какво мислите?
Ако ни бяха одобрили по точковите системи Канада или Австралия, отдавна да бяхме забравили за тази лотария зелена карта. За съжаление не ни одобриха за Канада и Австралия, защото не ни достигнаха точките.

# 3 494
За мен и трите държави са опция. Колкото по - далече от Европа, по - добре.
Нека натрупаме още малко стаж, пък ще пробваме.
САЩ не ми е фикс идея. Може би заради филмите ...

Общи условия

Активация на акаунт