Раждане при д-р Борислав Иванов, Пловдив

• 74 115
  • 692
  •   1
Отговори
# 435
Знаете ли по какъв метод оперира докторът при секцио?

# 436
Така и не го питах дали е Щарк, но по негово описание е съвременен метод с ръце и много по-щадящ. От моя личен опит наистина е така. Няма нищо общо с първото ми секцио, при което имах травмиращо и болезнено възстановяване. За съжаление и допълнителен проблем, който наложи и хистеро след това, за да имам шанс изобщо да забременея. Не мога да кажа до колко това е в следствие на опериращия, анато мични особености при мен или комбинация от двете. Предвид много по-бързото и не толкова болезнено възстановяване след второто секцио и то особено след сложността му, защото д-р Иванов се натъкна на сериозен проблем по време на операцията и доста се изпоти върху мен, а пък аз на операционната маса, определено вече вярвам, че методът на опериране е основен фактор при възстановяването след това. И най-вероятно онова, което го изживях първия път можеше да си го спестя. Шевът не идеален, не мога да си кривя душата, макар че след в операции може и да е често явление. Важното е вътре нещата да са ок и се надявам в бъдеще да нямам изненади

# 437
Аз съм с предишно секцио по Пфаненщил. Докторът ми обясни, че работи по друг метод и макар че не го назова като Щарк, си мисля, че е точно това (след четене в интернет и на описаното в епикризата разбрах, че е възможно дори след предишен разрез, като при мен).
Определено се възстанових много по-бързо!

# 438
Здравейте! Имате ли актуална информация колко е прегледът при Иванов -по ЗК и на частно? Каква е разликата?

# 439
На частно беше 100 лв. миналия месец.

# 440
Момичета, колко струва феталната морфология при доктора и бхс в вми? И за колко време са готови резултатите, сами ли ходим да си ги взимаме. И още нещо да питам, ако искам на друга комисия да се прехвърля за удължаване на болнични как става, първия ми беше от джи пи въз основа на амбулаторен лист от спешното, след него сестрата го удължи с тяхната комисия срещу 80 лв. Занесох и направление от джи пи преди 12 седмица, но прегледа пак беше 100 лв, как мога да се прехвърля другаде по каса примерно и да имам по често прегледи по възможност. Тук си плащам и без туй. Много високи ми се струват тези такси, все едно си продължавам ходенето при репродуктивните и набързо минаваш, казвам си притесненията, но оставам не разбрана и нямат време да се занимават и в мен си седи притеснение.

# 441
Момичета кога се правят бхс и феталните морфологии (между коя и коя седмица) при д-р Иванов?

# 442
Аз минах първата в 11 седм и 6 дни, за следващите не съм наясно.

# 443
Момичета, имам въпрос към тези от вас, които приемат Акард/Аспирин по време на бременност. Колко време преди термин се спира според д-р Иванов. На мен ми каза на последния преглед дата, до която да го пия, но май съм я записала грешно, защото ми се струва твърде рано за спиране.

# 444
При първата ми бременност го пих до 32г.с. Не знам дали има значение, но съм с фактор 5 Лайден.
Момичета, имам въпрос към тези от вас, които приемат Акард/Аспирин по време на бременност. Колко време преди термин се спира според д-р Иванов. На мен ми каза на последния преглед дата, до която да го пия, но май съм я записала грешно, защото ми се струва твърде рано за спиране.

# 445
Благодаря, qwerty9000!
Учудих се, че трябва още в 8-ми месец да го спра. Според анестезеолога е достатъчно да се спре седмица преди раждане.

# 446
Не съм сигирна  дали разбрах правилно доктора, но май спомена да му звънна 2р часа преди плановото секцио.
Някоя от вас знае ли как процедира?

# 447
На мен ми каза да съм в Селена два часа преди часа за секциото. Но аз така или иначе пак ще го видя дотогава и ще разпитам по-подробно.

# 448
Момичета, ходихте/ще ходите ли на очен лекар преди раждането, за да потвърди, дали е ок да раждате нормално? Ако да - при кой? Чудя се, дали може да е всеки очен лекар или трябва да има опит с бременни. Забравих да попитам д-р Иванов.

# 449
Момичета, ходихте/ще ходите ли на очен лекар преди раждането, за да потвърди, дали е ок да раждате нормално? Ако да - при кой? Чудя се, дали може да е всеки очен лекар или трябва да има опит с бременни. Забравих да попитам д-р Иванов.
Лекаря трябва да има апарат на Голдман и да знае какво да гледа. Наблюдават се определени показатели. Ако сте с диоптър и искате да раждане нормално е препоръчително, да не кажа задължително да се мине през офталмолог. На мен ми искаше документ от специалист, че не е проблем да родя нормално. Аз бях при др Гроздева. Сега има кабинет в сградата на Щром на Гребната(преди беше в съседния кабинет до него в Медицински център 1).

Общи условия

Активация на акаунт