Дами, дайте идеи и своето мнение за проект за апартамент !

• 33 558
  • 317
  •   1
Отговори
# 120
Ренто, значи с теб сме на един акъл за стил на обзавеждане. Sunglasses
Като придобиеш имота и майстор огледа кое е носещо и кое може да се обособи като врата, пиши и ще измислим някаква конфигутация на стаи Grinning

# 121
Е той, ако ке бута и гради стени направо да си построи нов! А парите дали ще му стигнат за такъв ремонт, че и обзавеждане? Ренто купува с ипотека. Що направо не си купи ново строителство с нови архитектурни решения, а сега нещо класическо ще го събаря да го строи наново.
Ренто, в грешка си. При паркета и мрамора се цени старината. Това си е класика и струва скъпо. Не ламинат и гранитогрес, а естествен паркет и мрамор придават класически вид и са в категория лукс. В дворец ламинат няма да видиш нали? А и дворецът определено е по-стар и от тебе и от законните си обитатели - крале и принцове. Но пък, като чак толкова не ти харесва - сменяй. Жилището си е твое (и на банката в следващите десет години). Ти ще живееш в него, ти си решаваш.
Мраморът също се полира.

# 122
  • София
Мога да рабера махането на паркета, ако реши да прави най-голямото помещение кухня и хол. В кухненската част поддръжката ще е по-лесна, ако има гранитогрес. Но тогава този паркет може да се нареди в спалнята.

Цял живот бях живяла в жилище с естествен паркет. Преди 5-6 години се преместих в нов дом и поради липса на пари сложих ламинат висок клас.
Никога повече няма да повторя тази грешка.

А това бе първяит проект за банята ми.

Сега не изглежда точно така, но е някакъв ориентир.

Никак не е сложно поддържането на черно-бяла баня.

# 123
  • Далече, далече
Паркета, ако голямата стая стане кухня се маха - решено, а на негово място светъл гранитогрес който имитира дърво/ламинат.Цвят за стени все още не мислен, най малкото  не разбирам на цветове, ще се реши в движение.
Всички радиатори се сменят с алуминиеви с глидери радиатори, като ще закупя система за контрол на парното, може би само това би ми било като прищявка.В коридора мрамора се маха и се реди гранитогрес, а всички други стаи светъл ламинат поне 8мм.
Тоалетната не е мислена от към плочки, търся нещо което да ми хареса от раз (аз съм малко странен от към вкус, примерно симпатизирам на черно/бели тоалетни, но няма да си го причиня тъй като трудно се поддържа).

Не е нужно да махаш целия паркет, ако голямата стая стане на кухня. Може да се махне само в тази част, където ще е кухнята и да се сложат плочки, а в другата част да си остане паркет. Между двете се слага лайсна по цялата дължина. Има различни цветове лайсни, така че можеш да си избереш. Виждала съм го този вариант - на 1/3 от хола има плочки, върху тях стои стайна камина, на останалите 2/3 от хола има ламинат, а между тях - лайсна. Не изглежда никак зле.
Когато паркетът е изциклен и лакиран изглежда много добре - направо блести. Има няколко цвята лак за паркет, така че ще можеш да си избереш, който ти хареса. Наистина не е много добра идея естествен паркет да се замени с ламинат, а и може да ти излезе по - скъпо.
За цветовете на стаите мога да ти дам няколко идеи, макар че още е рано. Кухнята е малка, а коридорите са тъмни и тесни, добре е да са боядисани в светъл цвят, например "ванилия". Това е много бледо жълто, което изглежда като бяло, но е по-добре. Белият цвят не създава чувство на уют, както и студените цветове.
Добре си се ориентирал към светли шкафове в кухнята. Светлите мебели изглеждат по-добре от тъмните в малки помещения.
Останалите стаи могат да са боядисани в жълто, топло зелено, розово, кремаво, бежаво, прасковено. Според последният майстор, който ни прави ремонта, цветът "праскова" е най-търсеният.
Може да боядисаш всяка стая в различен цвят за повече настроение. Цветовете трябва да са светли и пастелни, защото ярките и наситените цветове уморяват.
Ако искаш черно-бяла баня, бялото трябва да преобладава, според мен. Може на пода на банята да наредиш бели и черни плочки, ако ти харесва, а стените да са в различен цвят.
Цветове като черно, сиво, червено и лилаво трябва да се избягват, защото действат депресиращо/уморяващо.

# 124
  • София
Най- важното е къде ще е кухнята. След като това се реши, можеш да мислиш цветови схеми. Тъй като ще правиш целия апартамент, можеш да го решиш в една цветова схема. Имаше тук една мацка с подобен, целия в бяло, бежово и дърво. Нашия сме го правили на части и в антрето се чудих много за цвета на стените при тъмно зелен под, сив гардероб, една кафява и две бели врати.

# 125
Всъщност, сега погледнах и паркета наистина е в добро състиояние, но такъв жълт паркет изобщо не би подхождал със стила, който Ренто иска да постигне. Евентуално ако реши да го запази, може да го направи по-тъмен цвят, който ще си подхожда с бяло. Иначе сивкавите нюанси също биха подхождали. Обикновено светли лакирани мебели не вървят с жълт, дървесен цвят. И сега сигурно ще ме линчувате, но мое лично мнение е, че точно този тип паркет си е доста соц. В хола май-е нареден по-интересно, но в спалнята си е точно соц. Има къде-къде по-съвременни модели, но си е скъпо удоволствие. Май над 200лв/кв
Мраморът в коридора не изглежда никак зле, но не знам как е на живо. Него евентуално може да си го запази наистина за целите.

Ренто, хубаво си го замислил за гранитогрес навсякъде, но имай предвид, че ако не минават тръби за парно под него, ще умрете от студ. Особено пък като имаш дете и почне да лази и сяда по пода.

# 126
  • Далече, далече
След цикленето, паркетът няма да е същия цвят, а ще е по-светъл.

# 127
Май само тук си мислим, че е соц Grinning Подкрепям за лакиране в цвят, който ще му харесва повече.

# 128
Май само тук си мислим, че е соц Grinning Подкрепям за лакиране в цвят, който ще му харесва повече.

Толкова против паркета съм, тъй като според мен е задължаващо да има  нещо килим, мокет или нещо от сорта.
В моят дом никъде не искам да има нищо за постиляне, поне на този етап.

# 129
Ламината няма ли да го застиляш или ще си хлопаш с чехлите? Гранитогреса, ако го сложиш в цялата стая, и него ли няма да застелеш?

# 130
  • София

Толкова против паркета съм, тъй като според мен е задължаващо да има  нещо килим, мокет или нещо от сорта.
В моят дом никъде не искам да има нищо за постиляне, поне на този етап.

Колкото е задължително върху други твърди настилки да има килим, толкова и върху паркет.

Паркетът е естествена настилка, която се явява и изолация. Ламинатът е изкуствен и зимата държи студено.

Паркетът може да се цикли няколко пъти, докато ламинатът трябва да се подменя, ако се нарани. А нараняването не е особено трудно дори и при високия клас ламинати.

# 131
Ламината няма ли да го застиляш или ще си хлопаш с чехлите? Гранитогреса, ако го сложиш в цялата стая, и него ли няма да застелеш?

Килим, мокет  и каквото и да е било друго няма да слагам, с чехли ще се ходи.Един ден като имам дете ако трябва ще се застели, но до тогава ъпсурт.

# 132
Същото можеш да го направиш и с паркета.

# 133
Същото можеш да го направиш и с паркета.

Моля за мнения:
Не е ли задължаващо ако имаш Паркет да го застелиш, не седили някак си грозно без постелка.

# 134
  • София
Ако имах паркет, щях да си го оставя. Има поне 10 начина да се направи паркета модерен, а като сложиш едни модерни светли мебели отгоре, е супер.
Пренареждане по различен начин, циклене, после има лакове мат, с модерни цветове...

Общи условия

Активация на акаунт