Дами, дайте идеи и своето мнение за проект за апартамент !

• 33 849
  • 317
  •   1
Отговори
# 135
Аз имам естствен "соц" паркет в спалнята и хола и определено сравнението с лайминат е от небето до земята. Единствено бих заменила с висок клас мокет за спалня и за кухня/коридор - хубав гранитогрес. Но всеки си решава. Иначе паркета няма мърдане вече 50 години. Иска поддръжка на 5-10 години.

Мраморът дори и хубав и поддържан на мен ми е соц Simple Smile

# 136
И аз имам соц паркет и си го оставих, но го освежих в едната стая. Много си го харесвам. Simple Smile Мрамор също много харесвам, ако имах, щях да си го пазя. За съжаление обаче са ми много скъпи такива настилки.
Без килим разбирам за антре, кухня, трапезария с оглед да не се цапа много и да се чисти лесно. Но в дневна и спалня предпочитам да има килим, независимо дали е паркет или ламинат.

# 137
  • Далече, далече
Паркетът, ако е лакиран, може да се мие. При ламината това не е много препоръчително.
Паркетът може да си стои и без килим, ламинатът се надрасква от местенето на мебели.

В днешно време има голямо разнообразие от килими. Повечето са с гумено покритие отдолу. На теория не се вдигат при чистене, на практика пак се вдигат, но се чистят по-лесно от старите килими.

# 138
Вие го изкарахте вс е едно ламинатът няма никакви плюсове Simple Smile
Ламинатът може да се мие, дори с парочистачка може да се чисти.Има много повече избор от цветове и съответно да се постигне определена визия.  Доста по-евтин е и за хора, на които бързо им писва да гледат едно и също нещо около себе си, могат да го подменят веднъж на няколко години и да разнообразяват интериора в дома си без да правят голяма инвестиция Simple Smile

И да, точно този, който е в апартамента на Ренто си е баш от соц времето и си е соц. Няма лошо в това, но си върви с определен стил на обзавеждане. Поне според мен, каквото и да го прави ще си личи, че е на 50г, а той иска да постигне модерна визия, което според моите разбирания малко ще се "бие". Евентуално ако се пренареди да не е с тази соц шарка и да му смени малко цвета, тогава може и да позамаже малко положението. Има разкошен паркет от естествено дърво в момента, аз не отричам естествения паркет, разбира се, просто цените на нещо, което изглежда съвременно са космически за средностатистическия българин, а до колкото разбирам, Ренто не разполага с голям бюджет от над 50 000лв, например, за ремонт.

# 139
Вие го изкарахте вс е едно ламинатът няма никакви плюсове Simple Smile
Ламинатът може да се мие, дори с парочистачка може да се чисти.Има много повече избор от цветове и съответно да се постигне определена визия.  Доста по-евтин е и за хора, на които бързо им писва да гледат едно и също нещо около себе си, могат да го подменят веднъж на няколко години и да разнообразяват интериора в дома си без да правят голяма инвестиция Simple Smile

И да, точно този, който е в апартамента на Ренто си е баш от соц времето и си е соц. Няма лошо в това, но си върви с определен стил на обзавеждане. Поне според мен, каквото и да го прави ще си личи, че е на 50г, а той иска да постигне модерна визия, което според моите разбирания малко ще се "бие". Евентуално ако се пренареди да не е с тази соц шарка и да му смени малко цвета, тогава може и да позамаже малко положението. Има разкошен паркет от естествено дърво в момента, аз не отричам естествения паркет, разбира се, просто цените на нещо, което изглежда съвременно са космически за средностатистическия българин, а до колкото разбирам, Ренто не разполага с голям бюджет от над 50 000лв, например, за ремонт.

Бюджета ми е доста под тези 50 000 лв, и ще вляза в него, накрая на темата ще кажа колко точно ми е стъпило.
Дори от парите които имам вероятно ще ми остане една хубава сума, но нека да не избързвам.
Както знаете има плочки от 15-500 лв. кв.м  това се отнася и за другите неща.....
Обещавам да давам актуална информация по време на ремонта, вие като коментиращи го заслужихте..........

# 140
  • Далече, далече
По време на ремонт винаги има непредвидени разходи. Не искам да те обезкуражавам, но недей много да се надяваш, че ще остане от тях. От парите имам предвид.

# 141
Има паркет и паркет. Е, не всичкото под това название е приятно за окото.
 В бащината ми къща има паркет, никога не видял лак, само омасляван. Отпреди мнооого години. Е, няма такава красота. Чак му се любувам, като ида.Simple Smile
В сегашната ми къща паркетът беше ужасен. И като материал, и като качество и като цвят. С радост се отървахме от него. Ще сложим ламинат.

# 142
  • София
Според мен, паркетът си е ок, даже в едната стая е нареден интересно на квадрати. По-голямата мъка ще е махането на ламперията от стените и след това оправянето на стени и ръбчета.

# 143
# 144
Ренто, къде в кухнята са тръбите за вода и мръсния канал? Ако правилно си спомням от видеото мивката е някъде срещу вратата на кухнята. Ако и тръбите са наоколо (което е логично), ще ти е проблем местенето до този ъгъл на хола. Ще се наложи да вдигнеш нивото на сегашната кухня, за да спазиш наклона. Защо не вземеш вода и не ползваш мръсния канал на банята, той трябва да  е до моноблока, следователно имаш около метър през коридора, за да влезеш в хола и след това по стената между хола и спалнята докъдето ти е нужно. Така като влизаш в стаята срещу вратата ще се пада бара (първата кухня, която показа - мисля, че ще се събере). Тя е удобна за ежедневно ползване и от малко семейство. А за човек, който готви светлината е много важна и е добре да имаш и естествено осветление. Тръбите по стената до кухнята ще скриеш с гипсокартон, може да го оформиш и като ниши над тях. А в ъгъла между вратата и прозореца (около който сега планираш кухнята) можеш да организираш хола - ъглов диван и масичка. Така хем имаш достатъчно място за семейство и за гости, хем влизайки в стаята не минаваш през "кухнята", ходовите ти линии са по-чисти.
Не знам какъв ти е начинът на живот, но ако не каниш ден през ден гости (на маса) и не слагаш софри голяма маса, че и кухненски ъгъл на пракника са ти излишни. А и докато станете семейство с дете малката стая може да ти е трапезария - хем ще имаш голяма маса, където да събираш гости по повод, хем няма да стои празна.
И още един съвет. Ако в близките години планираш семейство, но не и смяна на обзавеждане остави място в спалнята за детско креватче. Малко майки са о кей от ден първи да оставят детето да спи в отделна стая. Не е много практично, ако трябва да стане няколко пъти на нощ да храни, гушка и т.н.  Ако гардеробът ти не е г-образен ми се струва, че до прозореца ще имаш такова място (при новите дограми и наличието на ТЕЦ не е никакъв проблем).

# 145
Как ще съсипеш естествен мрамор?!?!?! Scream И паркет?
Паркетът може да се изцикли и омасли. Тогава е толкова приятен на допир, че може и бос да си ходиш по него. Цветове и марки има всякакви.
http://parket-house.by/d/194625/d/2_6.png
https://www.diabloflooring.com/wp-content/uploads/2011/03/Monoco … ishes-Palette.gif
За ламперията - също може да се боядиса в подходящи цветове.

# 146

Идея за настилка в коридора и кухнята......лично на мен много ми харесва, а нас вас...
http://www.dushkabini.eu/index.php?main_page=product_info&cP … ;products_id=7943

Този проект прилича доста на формата и разположението на тоалетната сега, ако се абстрахираме от цветчетата допадали ви  цялостния проект.

# 147
  • София
Банята ти не е голяма, затова аз бих обърнала отварянето на вратата да е към коридора.

Тоз гранитогрес ще е доста хлъзгав, рискуваш да се пребиеш.

# 148
Банята ти не е голяма, затова аз бих обърнала отварянето на вратата да е към коридора.

Тоз гранитогрес ще е доста хлъзгав, рискуваш да се пребиеш.

Единствения гранитогрес който ми хареса от първия път, за жалост си права че ще е хлъзгав....

# 149
Харесва ми. И понеже съм жена ми харесва с цветчетата. За пода - моята баня е от серия "Варна" бяло и червено, а в декора има и пясъчно. Използвах това и за пода си взех не гладки и лъскави червени плочки, а грапави пясъчни от друга серия. Но се вързаха чудесно и най-важното - подът не ми е хлъзгав. Помисли над нещо такова. А и ти правиш семейно жилище, ако махнеш цветчетата става много "мъжко".

Общи условия

Активация на акаунт