Дами, дайте идеи и своето мнение за проект за апартамент !

• 33 528
  • 317
  •   1
Отговори
# 45
Именно. Ако най-голямата ти стая е спалня, а над теб - кухня-хол, няма да е много комфортно. Отделно, ако стаята до банята стане кухня ще получиш една нормална кухня - трапезария, но няма да имаш дневна/ хол. За това най-голямото помещение обединява тези функции. Стая от 12 кв.м. е достатъчна за спалня, в нея ще има и място за дете до 3-4 години. След това ще можете да отделите детето в самостоятелно помещение. Имай-предвид и, че щом комшиите над теб вече са направили най-голямата стая на кухня-дневна, най-вероятно настилката поне в част от помещението е теракот. Това означава, че това ще е и най-шумното помещение, тъй като голяма част от живота на семейството ще се концентрира там -готвене, хранене, приемане на гости, гледане на телевизия, игра на децата. Там се събира цялото семейство. Ако имат и дете под 3 години и майката не  работи и през деня ще е доста шумно.

# 46
  • Далече, далече
Ако направиш детска в кухнята, в бъдеще детето ти може да го буди някоя "домакиня", която пере или готви посред нощите. Имах съседка, която переше до 12 или 02 часа през нощта и ми пречеше да спя, а аз даже не спях в кухнята.

Терасата е много малка, едва ли ще се простира пране на нея.  Може да се усвои и печката, и хладилника да отидат на нея. В кухнята може да се направи трапезария, в която да се посрещат и гости. Останалите стаи си остават спална/детска.

Друг вариант е кухнята да се изнесе в коридора, в чупката преди банята. На дългата страна на коридора може да се сложи плъзгаща се врата. Виждала съм го на две места, но не знам колко е функционално. Който ходи в банята ще трябва да минава покрай мивката и печката.

# 47
  • София
Ние до преди 3 месеца живеехме в абсолютно същото като размери и разпределение жилище. С две деца при това. Продадохме го и сега вече се ширим в тристайно. Как го бяхме организирали ние - балкона приобщен към кухнята, стената между коридор и кухня също махната (там имаше вграден гардероб). Кухненски плот по цялата дължина на тераса + кухня. Другата част става на малка трапезария. Ако не бяхме махнали стената нямаше да мога да си събера  уредите. Голямата стая ползвахме като всекидневна и спална (диван в чупката между прозореца и вратата и спалня срещу прозореца.). Малката стая - двуетажно легло за децата, две бюра и гардероб. Бяхме успели да усвоим добре всяко пространство.
По принцип може в кухнята да се направи малка спалня – разбирай го да вместиш легло и толкова, а кухнята да се премести в голямата стая, но няма как да се събере кухня, хол и трапезария на едно. Виждала съм  вариант при който свързват голямата стая с балкона и вариант със свързване на кухнята със стаята.
Ако искаш пиши ми, имам доста снимки от преди продажбата и ще можеш да придобиеш представа като го видиш обзаведено.

# 48
  • Далече, далече

Ако искаш пиши ми, имам доста снимки от преди продажбата и ще можеш да придобиеш представа като го видиш обзаведено.

На мен ми е интересно да видя кухнята, може ли да качиш снимка тук?

# 49
  • София
[url[/url]
Моля, не цитирайте. Ще я махна по късно

Последна редакция: вт, 26 сеп 2017, 13:08 от Коте Боте

# 50
Коте Боте, любопитно ми еможеш ли да дадеш приблизителни размери на стария си апартамент? Аз в момента живея в 56кв.м. Кухнята (сега стая на възрастен човек) е с размери 2,2 / 3,5 м. Побраха се единично легло (82,5/190см), ракла с етажерка, гардероб (85см, двукрилен) и скрин. Стаята не изглежда тясна или претрупана и отговаря на нуждите на човека, който я обитава.

# 51
Коте Боте, любопитно ми еможеш ли да дадеш приблизителни размери на стария си апартамент? Аз в момента живея в 56кв.м. Кухнята (сега стая на възрастен човек) е с размери 2,2 / 3,5 м. Побраха се единично легло (82,5/190см), ракла с етажерка, гардероб (85см, двукрилен) и скрин. Стаята не изглежда тясна или претрупана и отговаря на нуждите на човека, който я обитава.

Извинявай може ли  някоя друга снимка на тази стая, която е побрала толкова много неща или пък схема?

# 52
  • София

Нямам точни размери. Но изглеждаше  точно като на схемата. 52,8 кв. м по нотариален акт.  Кухнята обаче е мъничка. Ако вкараш вътре спалня, няма да остане много свободно място. Ние затова махнахме вградения гардероб и я разширихме.
Нашия се водеше маломерен двустаен - старо строителство. Който ги е измислил така, с тези мънички балкони е направо за Head Band . Вече съм горд собственик на две неусвоени тераси Simple Smile

Последна редакция: вт, 26 сеп 2017, 12:56 от Коте Боте

# 53
Снимки нямам, но ще направя и ще опитам да кача. Става въпрос за стандартен панелен апартамент. Кухнята е с размер 3,5 / 2,2 м. Вратата е по дългата стена, а срещу нея - прозорец и врата за балкона. Във вътрешния ъгъл е коминното тяло за аспиратора. (55/35см). По късата стена между коминното тяло и вратата за балкона се образува ниша с дължина 170см и дълбочина 35 или 37см (не помня точно). В нишата се побраха стандартна ракла за единично легло и дв1крилен гардероб, по поръчка над раклата беше монтирана етажерка. Получи се едно цяло с гардероба (той естествено надстърча, все пак за разлика от раклата е с дълбочина 55см. ). Ъгълът се оформи като добавихме и легло по стената между вратата на стаята и коминното тяло. На късата стена между вратата на стаята и прозореца има скрин.
Разпределението на твоя апартамент е малко по-различно, предполагам и размерите. Стаята е с обзавеждане по поръчка, с прилично качество и на много ниски цени - с матрака малко под 700лв.

Коте, малки са ни кухните. За спалня категорично няма място, но "Приста" (120/190см) се побира. Но трябва да се прави обзавеждане по проект, според особеностите на стаята и нуждата на обитателите, за да се използва най-рационално мястото.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2017, 12:36 от Mama Ru

# 54
  • София
Нашият апартамент е 48 кв жилищна площ. Кухня-хол-спалня в едно и детската отделно.
Преди да разбием кухнята, беше "бокс", в който влизаше 1 човек. Аз имах някаква идея да сложим спалня там, но ММ каза да си го оставим кухня, а спалнята сложихме на балкона. Mr. Green

На белите панелки кухничките са малко по-големи и стават за спални.

На rento като гледам кухнята има прозорец, така че наистина е по-добре да се остави като отделна стая - бъдеща родителска спалня.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2017, 19:08 от Free Agent

# 55
Здравейте, включвам се и аз с мнение - според мен в момента разпределението е най-оптималното за апартамента.
Бих те посъветвала да запазиш стаите както са в момента, или ако искаш малко простор да избиеш стената, разделяща кухнята с хола, за да има място за кухненски шкафове и маса за хранене. В сегашния хол вместо диван слагаш daybed -
 например като това: http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/40228708/ .
По този начин ти и жена ти ще сте си в спалнята, холът ще си е хол с удобен диван/легло, а вечер детето ще спи на  него. В стаята 16 кв.м. според мен ще има място за гардероб за детето, ТВ, диванът-легло, бюро и по този начин и вие ще може да се затворите в спалнята, и детето ще може да е само, всеки ще си има достъп до личните вещи, до кухнята и банята, без да смущава другият.

# 56
За мен не е удачен вариант детето да е в хола. Била съм в тази позиция, липсва усещане за лично пространство, сякаш си временно в това жилище, налага се едно непрекъснато съобразяване на родители и деца, на техните нужди и потребности - детето може да има да учи вечер, а родителите да искат да гледат тв или да се съберат с приятели... ситуации всякакви, различни режими на лягане/ ставане... . Едно дете, особено ученик и тийнейджър, трябва да има собствена стая, лично пространство извън общото за семейството.
А предложеното легло ми харесва и ми се вижда доста подходящо за стая на ученик, например. Ако се налага ежедневно спане в хола, считам че това трябва да са родителите, а не детето - неговите комфорт и нужоди трябва да са преди комфорта на родителите. Това е личното ми мнение, не ангажирам никого с него.

# 57
  • София
Mama Ru, съгласна съм с твоето мнение. Когато бях дете родителите ми спяха в хола на разтегателен диван, а ние със сестра ми в т.нар. спалня, която беше обзаведена като детска. На мен като майка също ми се е налагало да жертвам своя комфорт за децата си и съм спала в хола, но децата ми винаги са имали своя стая с лично легло, бюро и място за вещите им.

# 58
за ученик и тийнейджър съм съгласна, но не забравяйте факта,че все още няма нито жена,нито дете. Така че имаме минимум 8 години, докато детето стане ученик и според мен предложеният вариант за разпределение  е добър за това време,че и дори за първите училищни години. А след като детето поотрасне и има нужда от самостоятелност,  не пречи спалнята да се премести в хола, и да се сложи параван,  а детето да иде в самостоятелната стая, без да се налагат ремонти.
Това е  оптималният вариант от гледна точка на удобство на всички замесени за близките 10-тина години според мен.

# 59
за ученик и тийнейджър съм съгласна, но не забравяйте факта,че все още няма нито жена,нито дете. Така че имаме минимум 8 години, докато детето стане ученик и според мен предложеният вариант за разпределение  е добър за това време,че и дори за първите училищни години. А след като детето поотрасне и има нужда от самостоятелност,  не пречи спалнята да се премести в хола, и да се сложи параван,  а детето да иде в самостоятелната стая, без да се налагат ремонти.
Това е  оптималният вариант от гледна точка на удобство на всички замесени за близките 10-тина години според мен.

Съгласен съм, с твоето виждане, само не разбрах кой от предложения вариант е добър за който казваш ?

Общи условия

Активация на акаунт