Дами, дайте идеи и своето мнение за проект за апартамент !

• 33 533
  • 317
  •   1
Отговори
# 270
На мен много ми харесва. Само бих доплатил за поне 5мм XPS подложка. Тези подложки на руло по 2 мм са пълен шит.

# 271
На мен много ми харесва. Само бих доплатил за поне 5мм XPS подложка. Тези подложки на руло по 2 мм са пълен шит.

Можеш ли да споделиш кой от двата ламината ти харесва  този последния или по светлия?

# 272
Този от последния линк - той включва и подложка на руло 2мм. Затова казах, че бих доплатил за поне 5мм XPS. Сивият ламинат е ужасен. Simple Smile

П.П. Преди 2 седмици в Бриколаж имаше подобен 8мм ламинат, намален на 12-13 лв.

# 273
Ммм това изглежда далеч по-добре. Виж го и в реален магазин все пак  Simple Smile
Такива цветове, близки до естествените за дървото, можеш лесно да "приемеш" за неутрални и да си гласиш другите цветове в стаята, без да се съобразяваш с тях. Поне аз така направих.

# 274
Виж ги на живо, че на картинка се различават винаги цветовете.
Ако стените ти са по-светли може да сложиш по-тъмен ламинат, ако са тъмни избери светъл или неутрален.
На мен лично този, който беше харесал не ми допада. Последните два с 4V фаска не са лоши на картинка, стоят по-истински.

Пусни в гугъл името на фирмата с линковете, няма да намериш положителен коментар за тях.
Преди месец бях решил от тях да купувам, че услугата им била комплексна - доставка, монтаж, безплатни екстри.
Оказва, че безплатната подложка им е най-измекярската възможна, первазите от най-евтините (без канал), доплаща се да още сума неща и цената става минимум двойна.
В крайна сметка си купих от голям хипермаркет за строителни материали и си намерих човек да го монтира, той пък се оказа перфекционист и добре го нареди, даже гледаше дъските светли-тъмни да ги напасва цветово.

Последна редакция: чт, 01 мар 2018, 09:52 от qsenski

# 275
Виж ги на живо, че на картинка се различават винаги цветовете.
Ако стените ти са по-светли може да сложиш по-тъмен ламинат, ако са тъмни избери светъл или неутрален.
На мен лично този, който беше харесал не ми допада. Последните два с 4V фаска не са лоши на картинка, стоят по-истински.

Пусни в гугъл името на фирмата с линковете, няма да намериш положителен коментар за тях.
Преди месец бях решил от тях да купувам, че услугата им била комплексна - доставка, монтаж, безплатни екстри.
Оказва, че безплатната подложка им е най-измекярската възможна, первазите от най-евтините (без канал), доплаща се да още сума неща и цената става минимум двойна.
В крайна сметка си купих от голям хипермаркет за строителни материали и си намерих човек да го монтира, той пък се оказа перфекционист и добре го нареди, даже гледаше дъските светли-тъмни да ги напасва цветово.

Аз имам майстор за полагането на ламината, а и подложката ще мие 5мм.
Препоръчай ми читава фирма за ламинат?

# 276
Щом имаш майстор той да ти каже от къде е най-добре да се вземе като цена и съхранение.
Общо взето повечето пазарували от някакви складове/гаражи в Сухата река, били вносител, но четох, че стоката е пръсната из много помещения по някаква улица като битак и това ме отказа да ги търся.
Ламинат се съхранява и поставя при определена температура.

Моят майстор също има магазин и освен, че хареса ламината, сподели , че тази серия на тях не я давали да я продават.
Купувах от Практикер, излиза, че имат екс. права за дадени серии да ги продават само те. В момента им е много разпръсната изложбата, май сменят асортимента.

# 277
Здравейте

искам за последно да ви питам относно ламинат:
Моля за мнение кой от двата ви повече допада:

1 http://www.ftparket.com/product/863/laminiran-parket-dub-siatul-37863
или
2 http://www.ftparket.com/product/895/laminiran-parket-dub-alat-2987-4v-8mm

# 278
Първият е перфектен за офис.

# 279
  • Варна - Монреал-Едмънтън
За спалня и бъдеща детска - втория.
И на живо нещата може да окажат различни. Има ли възможност да се види /пипне на место?

# 280
За спалня и бъдеща детска - втория.
И на живо нещата може да окажат различни. Има ли възможност да се види /пипне на место?

Да има тази възможност, тези дни ще го направя.

# 281
На този белия ще личи всяко паднало боклуче. Гледай да има шарки и да не е нито много светъл, нито много тъмен.
Дъб алат изглежда по-функционален.

# 282
  • Бургас, София
На този белия ще личи всяко паднало боклуче. Гледай да има шарки и да не е нито много светъл, нито много тъмен.
Напълно съм съгласна. Колкото по-еднороден цвят е ламинатът и с гладка повърхност, толкова повече личат прах, боклуци, следи от моп на светлината, драскотини.
В къщи сме с тъмен в спалнята - прахът личи страшно много, с естествено кафяв (подобен на Дъб Алат) в кухнята - прах не личи, боклуци личат, със сив с много шарки в коридора - ако петното не е ярко червено, не мога да го намеря. Страшно сме доволни от избора в коридора, такъв взехме и за хола.
Виждам, че ви допада сивият цвят и въпреки, че серията е спряна ще ви го покажа - http://www.lia.bg/2015-09-14-13-50-33/2015-09-14-13-58-32/egger/ … -valley-oak-smoke. Възможно е в новите серии или от други марки да има нещо подобно нашарено.

# 283
Напълно съм съгласна. Колкото по-еднороден цвят е ламинатът и с гладка повърхност, толкова повече личат прах, боклуци, следи от моп на светлината, драскотини.
В къщи сме с тъмен в спалнята - прахът личи страшно много, с естествено кафяв (подобен на Дъб Алат) в кухнята - прах не личи, боклуци личат, със сив с много шарки в коридора - ако петното не е ярко червено, не мога да го намеря. Страшно сме доволни от избора в коридора, такъв взехме и за хола.
Виждам, че ви допада сивият цвят и въпреки, че серията е спряна ще ви го покажа - http://www.lia.bg/2015-09-14-13-50-33/2015-09-14-13-58-32/egger/ … -valley-oak-smoke. Възможно е в новите серии или от други марки да има нещо подобно нашарено.

Това на снимката не изглежда да е сиво, а по-скоро в кафеникавата гама или линкът не е това?

# 284
  • Бургас, София
Това на снимката не изглежда да е сиво, а по-скоро в кафеникавата гама или линкът не е това?
Линкът е правилен. Не е неутрално сиво наистина. Доста особена комбинация от цветове е - освен тъмно сивите ивици, има жълто, червено и зелено. В къщи е комбинирано с тъмно сива мазилка, светъл латекс и сив гранитогрес с шарени пръски.
Ще се опитам да онагледя със снимки като предупреждавам, че е снимано с лоша камера и на различна светлина.
Скрит текст:

Може и да не е точен избор за rento_sam, давам го като идея.

Общи условия

Активация на акаунт