Тайната на дългата и гъста коса - 2

• 200 368
  • 675
  •   1
Отговори
# 165
Малко късно, ама и аз да се отчета.
С маската стоях около 2 часа, а след измиването на косата си направих и от маската на Пантен.
Стана супер.
Надявам се да успея да я правя редовно и тогава ...  smile3508
Сега ще редувам - един път - екстракт от коприва (домашно производство)
 и един път - маската на Деси Laughing

# 166
Момичета, сори ако вече сте го обсъждали, но откъде пазарувате мас?
аз я купих от Фантастико.

# 167
Не се заяждам, просто искам да дам следната информация за бременните жени:

Research has shown that there can be a problem with high doses of retinol (the animal form of vitamin A) during pregnancy. A study in the New England Journal of Medicine found that pregnant women who take high doses of retinol on a daily basis increase their risk of having a handicapped baby. The danger threshold appeared to be daily doses in excess of 10,000iu, which give you a 1 in 57 chance of having a baby with birth defects. Interestingly, also the study also supported the fact that beta-carotene (the plant form of vitamin A) is a safer alternative to vitamin A. Apparently the retinoids (in the animal version) and not the carotenoids (in vegetable version) are the cause of birth defects. Even at high doses beta-carotene does not raise vitamin A levels in the body sufficiently to cause defects in an unborn baby.

Ама тук е БГ,не съм длъжна да разбирам английски нали?.Може ли някой да го преведе това,че ми стана интересно.Между другото,направих си маската и ми допада.Предполагам че с постоянство ще има ефект.А да -  и съм бременна в 6 месец,та затова бих искала някой да ми го преведе това.Благодаря  bouquet

Заповядай  Hug Не че е нещо интересно или което си струва да се притесниш де.... :

Изследвания показват, че високите дози ретинол (животинската форма на вит А) може да създадат проблеми по време на бременност. Изследване в The New England Journal of Medicine откри, че бременни жени, които всекидневно поемат големи дози ретинол, увеличават риска да родят недъгаво бебе. Рисковата граница е дневна доза по- голяма от 10 000IU, това води до 1 на 57 възможност да имате дете с дефекти при раждането. Интересното е, че изследването също така подкрепя факта, че бета каротина (растителната форма на вит А) е по- безопасната алтернатива на вит А. Очевидно ретиноидите (в животинската форма), а не каротеноидите (в растителната форма), причиняват дефекти при раждането. Дори и във високи дози бета каротина не увеличава нивото на вит А до такава степен, която да причини дефекти в нероденото детe

Иначе маската е СУПЕР! Благодаря, Деси!!! Аз преспивам с нея и я отмивам сутринта, така се събират повече от 6 часа действие

# 168
Не се заяждам, просто искам да дам следната информация за бременните жени:

Research has shown that there can be a problem with high doses of retinol (the animal form of vitamin A) during pregnancy. A study in the New England Journal of Medicine found that pregnant women who take high doses of retinol on a daily basis increase their risk of having a handicapped baby. The danger threshold appeared to be daily doses in excess of 10,000iu, which give you a 1 in 57 chance of having a baby with birth defects. Interestingly, also the study also supported the fact that beta-carotene (the plant form of vitamin A) is a safer alternative to vitamin A. Apparently the retinoids (in the animal version) and not the carotenoids (in vegetable version) are the cause of birth defects. Even at high doses beta-carotene does not raise vitamin A levels in the body sufficiently to cause defects in an unborn baby.

Ама тук е БГ,не съм длъжна да разбирам английски нали?.Може ли някой да го преведе това,че ми стана интересно.Между другото,направих си маската и ми допада.Предполагам че с постоянство ще има ефект.А да -  и съм бременна в 6 месец,та затова бих искала някой да ми го преведе това.Благодаря  bouquet

Заповядай  Hug Не че е нещо интересно или което си струва да се притесниш де.... :

Изследвания показват, че високите дози ретинол (животинската форма на вит А) може да създадат проблеми по време на бременност. Изследване в The New England Journal of Medicine откри, че бременни жени, които всекидневно поемат големи дози ретинол, увеличават риска да родят недъгаво бебе. Рисковата граница е дневна доза по- голяма от 10 000IU, това води до 1 на 57 възможност да имате дете с дефекти при раждането. Интересното е, че изследването също така подкрепя факта, че бета каротина (растителната форма на вит А) е по- безопасната алтернатива на вит А. Очевидно ретиноидите (в животинската форма), а не каротеноидите (в растителната форма), причиняват дефекти при раждането. Дори и във високи дози бета каротина не увеличава нивото на вит А до такава степен, която да причини дефекти в нероденото детe

Иначе маската е СУПЕР! Благодаря, Деси!!! Аз преспивам с нея и я отмивам сутринта, така се събират повече от 6 часа действие

Ей стрхотна си ,много ти благодаря за бързия отговор  love001А относно това,което пише малко се притесних.Не знам дали да продължавам.Какво мислят другите бременни мами? newsm78

Целувки на всички

# 169
Изсушаването на косата наистина може да е от оцета-веднъж бях решила-понеже четох ,че било много хубаво да се облее косата с разтвор от оцет и вода,и аз да я облея-резултата-едва ,едва се сресах,а после косата ми бе фърчаща навсякъде.Но сухото е само в краищата,а в корените мазно Wink

# 170
Да,Лидиана, хвърчеше към краищата, много неприятно, но тъй като с оцет не съм процедирала, затова се чудех, но вече съм сигурна , че е от него.
Но пък без обливането на косата маста няма да се отмие, колко мочитета тука казаха че трудно се отмива.... ooooh!Веро няма да си сложа за нищо на света, но други `от стадото` Heart Eyes споделиха че с добавянето на жълтъка към маската после лесно се измивали-ще пробвам др. седмица така. Flutter

# 171
  • София
На мен ми се отмива много лесно, не знам защо на вас не ви се отмива newsm78
Забелязах, че като сложа балсам в маската се отмива още по-лесно. Ако искате пробвайте така.

# 172
При мен също се отмива много лесно.  Rolling EyesС 2 сапунисвания съм готова.

# 173
[
Ей стрхотна си ,много ти благодаря за бързия отговор  love001А относно това,което пише малко се притесних.Не знам дали да продължавам.Какво мислят другите бременни мами? newsm78

Наденце, и аз съм бременна в 4-ти мес., правих си маската 2 пъти и тъкмо се зарадвах, че може би ще реши проблема ми с тънката косичка и за всеки случай питах акушерката, която ми води ЖК, тя каза да спра да я правя, докато съм бременна. Каза, че през кожата се абсорбира голямо количество от всичко и не е хубаво да се прави като има толкова вит. А.

И така за огромно мое съжаление преустанових мазането, ще си пазя шишенцето в хладилника за след Събитието, когато сигурно ще имам и по-голяма нужда от него.

Всеки сам си преценява, така че това е просто моето мнение, пък ти решаваш!  Peace

# 174
Досега все си правих маската по  основната рецепта на Деси, обаче снощи реших да опитам малко по- различен вариант-1с.л. тривитаминол, 1с.л. маска за коса Дева Еластисити и 1 жълтък. Стоях 1и1/2ч. Измих я само с шампоан един път и тази сутрин се събудих с много хубава косичка. Mr. Green Когато слагам основната маска, косата някакси не изглужда така, както аз искам. Явно някоя от съставките не ми влияе добре. Ще пробвам на принципа на изключването да разбера, коя точно е виновницата Joy. А между другото-снощи щях да си счуквам 2 таблетки бирена мая, ама нали съм овца Mr. Green и забравих!!!

# 175
Съжалявам, че се включвам сега чак и ще питам за нещо, което май е дискутирано, но...

Къде има аптеки в София (ветеринарни) - може ли нещо като списък да се направи. Явно интереса е огромен.Аз лично се

интересувам от района на Сточна гара, Христо Ботев, Централна гара.... Hug Hug Hug

А, и на каква коса се слага - суха, влажна, мокра и т.н. Crazy Crazy Crazy

Последна редакция: ср, 17 май 2006, 19:36 от lourdes

# 176
  • София
Има една малка вет. аптека в самото начало на Хр. Ботев от към Ц. гара. Аз оттам си взех тривитаминола. Струва 4 лв.
Не казвай ако отизеш че си от форум, да не стане като при момичетата в надежда - вдигнаха им тривитаминола на 7 лв #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 177
Има една малка вет. аптека в самото начало на Хр. Ботев от към Ц. гара. Аз оттам си взех тривитаминола. Струва 4 лв.
Не казвай ако отизеш че си от форум, да не стане като при момичетата в надежда - вдигнаха им тривитаминола на 7 лв #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Благодаря, за съвета. Доста гадно! ooooh! ooooh!

За косата каква трябва да е не разбрах - мокра или суха.

# 178
  • Варна, а по празниците в Ямбол

Благодаря, за съвета. Доста гадно! ooooh! ooooh!

За косата каква трябва да е не разбрах - мокра или суха.

На влажна се разнася по-лесно, особено, ако е по-дълга, за да разнесеш и по дължината.

# 179
Момичета, да ви кажа, първия път като си правих маската добавих жълтък и маста се изми без проблем. Вчера като я приготвях се оказа, че яйцата са свършили и не сложих. Мазното не се изми, дори след оцетения разтвор, с който се полях 2 пъти, коста остана мазна, на клечки, долния пласт. Отгоре изглежда измита и суха, но отдолу ....  ooooh! Следващия път ще сложа дори 2 жълтъка! Имат измиващи свойства Peace  Мисля, че стават за всеки цвят коса. Можете да пробвате и вие, дали ще има разлика, въпреки че всяка коса е индивидуална  Wink

Общи условия

Активация на акаунт