Тайната на дългата и гъста коса - 2

• 200 027
  • 675
  •   2
Отговори
# 540
  • Стара Загора
аз бях чела нещо от сорта, че се разваляла структурата на косъма, но не помня при продължителна употреба или от какво точно.За това реших да попитам.Аз разбарках маската и сега отивам да се хлепам Grinning.

# 541
момичета, чета, и останах с впечатление, че си миете косата 3-4 пъти седмично. Това не й влияе добре. Наистина има коси, при които е наложително, но с подходящи грижи (маската и др.) това може да се промени. Деси каза, че постепенно е приложила 1 измиване седмично, а косата й винаги е хубава. Според мен маската трябав да се прави 1-2 пъти седмично.

# 542
  • Бургас
Аз правя маската на Деси от скоро (1 път седмично), косата ми се омазнява много бързо и я мия на 2-я или 3-я ден, а преди я измивах на 4-я ден!

До преди няколко месеца, си правех маска от:
жълтък, мед, зехтин, кис.мляко, оцет, ракия (понякога слагах и -хума, стимулант на Икаров или Себорал форте).
Никога не ми се омазнямала толкова бързо косата, от тази маска!

# 543
  • Пловдив
Eci и на мен ми се иска да я мия веднъж/два пъти седмично, но е невъзможно.Моята е много бързо омазняваща се в корените.Дори и с маската засега посмъртно не мога да я мия по-рядко.То затова си има шампоани за по-честа употреба, става ми зле като видя някоя девойка с мазничка и слепнала косица - самият косъм не виждам как да диша.Така че всеки според косата си може да прецени колко често да я мие.Аз откакто се помня си мия косата през ден, винаги трябва да си я чувствам свежа!Мога само да кажа блазе им на мамите, чиито коси издържат с едно миене седмично....

# 544
И на мен ми се омазняваше на 2-3-тия ден косата от маската и затова махнах маста,мисля че тривитаминола си е достатъчно мазен, а и четох някъде,че маста запушвала порите на главата newsm78 Аз гледам да мия косата 2 пъти в седмицата,максимум три,че от прекомерно миене съвсем бързо почва да се омазнява.Окончателно минах вече на втория вариант 2с.л тривитеминол,1 аспирин,1 жълтък и 1с.л водка- не мирише и не ми се омазнява толкова бързо вече косата Party Мисля скоро да си взема и тоя екзематин ц  Thinking

# 545
И на мен ми се омазняваше на 2-3-тия ден косата от маската и затова махнах маста, мисля че тривитаминола си е достатъчно мазен, а и четох някъде,че маста запушвала порите на главата

ТОЧНО така! За маста беше второто нещо, освен оцета, което ми сподели лекарят - да не я употребявам, ако не ми се налага стриктно и по конкретно предназначение, защото порите на главата се запушват. Не го споделих, за да не вкарвам еретични нотки в оригиналната маска... Flutter, но това е факт.
Може би наистина всичко си зависи от косъма...

# 546
  • Стара Загора
Аз и да искам, не мога да си мия косата по-рядко.Мия я през ден, защото корените стават ужасни.Маската я правих 2 пъти до сега.И пак не разбрах вие (които си миете косите през ден, като мен), всеки път ли си правите маската, или само 2 пъти седмично.Аз си я направих вторник и днес(четвъртък).В събота се чудя дали да я правя, или да остане косата да ми почива.

# 547
 Аз си мия по принцип косата 2 пъти седмично,но си правя маската веднъж-мисля,че не е нужно чак такова третиране-вярно,че продуктите са натурални,но все пак....

# 548
  • Пловдив
Аз и да искам, не мога да си мия косата по-рядко.Мия я през ден, защото корените стават ужасни.Маската я правих 2 пъти до сега.И пак не разбрах вие (които си миете косите през ден, като мен), всеки път ли си правите маската, или само 2 пъти седмично.Аз си я направих вторник и днес(четвъртък).В събота се чудя дали да я правя, или да остане косата да ми почива.

Аз също се мия през ден - и с маска и без корените ми се омазняват.Но си правя маската 2 седмично, през останалото време се мия с шампоан против косопад на PHYTO, а днес си взех на Rene Furtere за честа употреба.Мисля, че е малко прекалено 3 седмично да се мазотим newsm78
Не разбирам само защо трябва да се избягва маста - че то какво остава от оригиналната рецепта? Аз съм доволна като цяло от маската, само дето както вече писах този път я направих без оцет.

# 549
Soff, никой не казва да се избягва оригиналната рецепта. Просто си споделяме опита... Simple Smile

# 550
  • Пловдив
Soff, никой не казва да се избягва оригиналната рецепта. Просто си споделяме опита... Simple Smile

Погрешно си ме разбрала вероятно - просто се чудя защо да се избягва маста, в смисъл какво е негативното й влияние в случая, ако някой знае.Не упреквам никой - прекрасно е, че всеки споделя мнението си.

# 551
  • Стара Загора
На мен лично жената от ветеринарната аптека ми каза, че няма нужда да се слага мас, тъй като АД3Е-то си е мазно.Ако се добавяло и мас, ставало прекалено за косата, идвало и в повече и вместо да подхранва, я "задръства".Имало нещо от сорта на презазищане и запушване на скалпа.

# 552
  • anywhere
Аз пробвах много вариации на тази маска, вкл. и оригиналната - на Деси...  Thinking
Ами най-добре ми действа тоя прост варинт - тривитаминол плюс два жълтъка разбити с вилица. Косата става супер просто, мие се лесно и не е толкова трудоемко забъркването.  Peace

# 553
  • Paris
Косите ни са толкова различни няма  как една маска да влияе супер на всички. Затова всеки трябва да намери своя вариант включвайки някои от изброените съставки и добавяйки други. Аз също искам да благодаря на Деси за споделеното. Преди това дори не бях чувала за тези "вълшебни" витамини.

# 554
аххххх маската с мас и газ..........като малка доста често имах въшки Embarassedмайка ми ги махаше като ме мажеше с мас и газ Sick
ами да ви кажа косата ми е нелоша-здрава и гъста:) дерзайте
добре ,а като бяхте бременни косите ви как бяхя?моята още по- разкошна,както когато бях на 13 Laughingневероятно,наснимах се като за купата тогава и сега си въздишааам.та ..бременеитееее Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт