Гръбначни изкривявания - сколиоза и кифоза!

• 575 933
  • 1 687
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте!
 Вчера бях на масажист, който е и терапевт всъщност, но по друга причина и каза, че съм имала сколиоза. Не знам колко е изкривяването и в каква степен всъщност. Но го попитах какво да правя- -а той отговори упражнения за гръб.  Confused
Не съм запозната с това заболяване/ или просто даденост...Но явно си го имам от рождение или от пубертета . Идея нямам. Явно е лека степен. Ако не чувствам дискомфорт нужно ли е да ходя по лекари?
Най-добре си отиди на лекар и съответно искай да ти пусне снимка да се види дали наистина е сколиоза....

# 451
  • София
Дъщеря ми е със сколиоза 3-та степен. Открихме я късно - на 16 г., и единственото, което ни препоръчаха беше плуване и специална гимнастика с кинезитерапевт. Консултирали сме се с доста лекари, дори и в Шотландия, където дъщеря ми следва, и никой досега не ни е насочил към хипотерапия /лечебна езда/. Това лято по случайност се озовахме на конната база и оттогава тя язди всеки ден и казва, че така добре не е чувствала гърба си нито от плуването, нито от лечебната гимнастика, нито от масажите и акупунктурата. Освен нейното усещане аз виждам промяна в стойката и не мога да си простя, че по-рано не съм открила този вид терапия. Горещо препоръчвам на всички майки на деца със сколиоза да опитат хипотерапия. След абсолютното усещане за безнадеждност и безпомощност, за първи път след четири години имам надежда и вяра, че може да й се помогне.

Последна редакция: чт, 09 авг 2012, 11:53 от golden_dust

# 452
Здравейте.Оперирана съм през 1999 от сколиоза,а през 2008 ми махнаха металите.Предстои ми раждане,а не знам дали заради тези операции ще трябва да родя задължително нормално?

# 453
По-скоро задължително секцио, това се препоръчва, но ако настояваш и искаш, може да пробваш и нормално раждане. Желая ти лека бременност и усепшно, безпроблемно раждане  Hug

# 454
Благодаря. Hug

# 455
  • Банкя
Аз изчетох доста от темата ,но не видях да са посочени места където да заведеш детето си на изправителна гимнастика както се казваше.Изобщо съществуват ли такива места.
Синът ми е на 15 г. и е със сколиоза, защото 3 години личната му лекарка ни казва че трябва да плува, защото има асиметрия -ама ха де .Кой да се занимава.Цял ден пред компа.
Ако знаете къде мога да го заведа моля кажете .

# 456
  • Бургас
За в Бургас , мога да препоръчам няколко физиотерапевта/кинезатерапевта,но за другите градове не знам. Въпреки, че ходихме всекидневно в течение на доста години и накрая пак стигнахме до операция. Може би позабавихме прогресирането на сколиозата, докато излезе детето от пубертета, за да избегнем няколкото операции,които се правят на по малки на възраст деца...

# 457
  • Банкя
В смисъл ,че ходиш на кинезатерапевт по собствен избор.Няма някакви групи или клубове или не знам какво.

# 458
  • София /Абсурдистан
@Unknown_lady Ами по принцип Harrington rod е много остарял метод и вече почти никъде не слагат такива пластини, тъй като явно водят до повече усложнения след поставянето, отколкото ако изобщо не се поставят и не се коригира изкривяването. До колкото знам, Harrington rod води до т. нар. "Flat-Back Syndrome".
Аз следя ето този форум, а тук има различни снимки на пациенти, преди и след операция и преди и след махане на стари пластини и слагане на нови. Включително и махане на Harrington rod и операция по новите методи (за които все още не съм се информирала добре). 
Надявам се линковете да са ви от полза   bouquet
Много благодаря за информацията! Чак сега влязох и видях. Аз по принцип изобщо не искам операция, но положението не е добро хич ...

# 459
  • Бургас
В смисъл ,че ходиш на кинезатерапевт по собствен избор.Няма някакви групи или клубове или не знам какво.
Точно.

# 460
  • Банкя
Благодаря.Ще го заведем другата седмица на ортопед да види точно колко е изкривяването и ще търсим решение.Хареса ми ездата.Но той дали ще се навие.... newsm78.Ако не плуване.

# 461
  • София
Аз изчетох доста от темата ,но не видях да са посочени места където да заведеш детето си на изправителна гимнастика както се казваше.Изобщо съществуват ли такива места.
Синът ми е на 15 г. и е със сколиоза, защото 3 години личната му лекарка ни казва че трябва да плува, защото има асиметрия -ама ха де .Кой да се занимава.Цял ден пред компа.
Ако знаете къде мога да го заведа моля кажете .

Дъщеря ми ходеше в един частен център в жк "Света Троица". Кинезитерапевтката е много добра, но посещаемостта е голяма и доста се чака, което си е проблем като трябва да ходиш няколко пъти в седмица. Ако проявяваш интерес, търси Здравка Цветанова в гугъл.

# 462
  • София
Благодаря.Ще го заведем другата седмица на ортопед да види точно колко е изкривяването и ще търсим решение.Хареса ми ездата.Но той дали ще се навие.... newsm78.Ако не плуване.

За ездата ще се навие, сигурна съм. Веднъж качи ли се на кон, няма да иска да чуе за плуване и други упражнения. Добре е обаче да се съчетават.

# 463
  • варна
Здравейте,дъщеря ми е с гръбначно изкривяване,записахме я на езда заради гръбначното изкривяване,но тя се запали по ездата и даже се класира на 3-то място на републиканско първенство.За година и половина тренировки през ден по 1 час.След преглед в спартак Варна доктора каза,че много е намаляло,но се надявам, че след няколко години ще изчезне.

Последна редакция: вт, 28 авг 2012, 12:02 от vasileva10

# 464
  • Бургас
Аз ли нещо не мога да схвана логиката? От конната еззда според мен става пренабиване на гръбнака и съответно увеличаване на изкривяването , ако има такова? Упражненията са асиметрични на посоката на изкривяване и там вероятността да има положителен ефект  е много по голяма...

Общи условия

Активация на акаунт