Априлчета 2017 - Тема 4

• 38 684
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Вечер, ако не заспи докато суче...повърти се малко и задремва. През деня е големия зор, но вече и за тогава имам тактика. Чакам хууубавичко да се умори, намазвам бибероната с гелче за венци, гушвам, друсвам два пъти и е заспал.

# 616
Ааа Мис ако откриеш метод, който работи моля сподели.
Ужас е вкъщи с приспиването, но интересно само вечер, а през деня за 3 мин е заспала.
За нощното заспиване дори и кърмене не помага наяжда се дремва през това време и пак ококорена. И се почва приспиване на ръце песни танци, тя се опъва уж заспива карая, слагам в кошарата спи 20 мин и е будна, и така до 12 пет шест пъти. Накрая аз се побъркам вече няма сили, баща и иска да спи, и я взима на спалнята там спи. Притеснявам се че ще я научим и няма да можем да я изгоним после от нашето легло.
Преди не се будеше така, освен това пак да е от зъби.

Последна редакция: ср, 25 окт 2017, 08:56 от LilyRose

# 617
  • София
Аз вече не се опитвам да го слагам в кошарата. От както тръгната тия зъби, нещата много се промениха. Директно го приспивам на спалнята и не се занимавам. Да свиква..все ще отвикне някога хаха.Simple Smile

# 618
Дит, ще пробвам това с биберона и гела, не че моят шошко си смуче сам биберона, но го подпираме при приспиване. 😂 Това с кърменето и приспиването беше актуално до 2-3 месец. Сега ми звучи като легенда: "там в далечни времена имало едно бебе Боби, което заспивало на гърда". 😀😀😀

Лили, същата работа приспивам с часове. Баща му ме чака за вечеря уж, та дреме на дивана. И все на мен се пада честта с приспиването. Не знам какво да правя. Пробвах на спалнята и заспа след близо 2 часа, в които се въртя, пипа ми лицето, гуши се, отърква се във възглавницата, мрънка и накрая заспа от изтощение.

# 619
Хич не се чудя как ще я отучвам да спи на спалнята. Снощи сигурно примрънква около десет пъти отделно ставането за ядене. Считам, че то бебето само ще си покаже кога е готово, както и с кърменето, захранването и всяко друго нещо. Много ми беше трудно да повярвам, че то си знае по-добре от мен, ама ей го на факт.
Забелязвам, че като не се измори достатъчно и вечер не ще да заспи. След една хубава дълга вана с гмуркане, плацикане и ядене на патета, нещата са други.
През деня също е различно, тъкмо беше почнала да заспива бързо и сега от зъбите се върти, мрънка. Но и това ще мине де Grinning

# 620
  • София
Аз вече, ако не заспи в първите 20 минути + храненето, изобщо не го и мъча. Слагам го в кошарата и си върша работата. След 30 минути пробвам пак, обикновено на втория път заспива.

# 621
  • София
Само с кърмене приспивам, при нас друг начин е немислим. Някак ме подушва, че съм аз и започва да ми рови под блузата. С баща си заспива или с люшкане в шезлонга, или в стола, или в носилката. Баба му, като беше тук, го приспиваше  на люлеещия се стол с гушкане. За нощем обаче съм само аз, няма мърдане.

# 622
  • Враца
Само аз я приспивам, лягам по гръб на спалнята, слагам я по коремче върху мен и се люшкама, за 2 мин е заспала, ако и се спи, ако почне да вдига главата и да се оглежда, опитвам след малко, това вечерта, а през деня ляга до мен, обръщам я към и както ми рови в косата заспива

# 623
Сега чета във фейсбук групата на родени 2017, как от 6м почнали да слагат бебета на гърне, даже една майка написала, че го научила на 6++, даже и навън го изпишквала 😳😳😳 По опитните мами ще кажат ли кога е нормално да слагаме бебето на гърне 😊

# 624
Обикаляме май едни и същи групи с теб, Пате. И аз тъкмо това четох и ми стана много чудно как се получава това 😁

# 625
Момиче вярвайте ми вчера се чудех кога се приучват на гърне. Защото забелязах малката, че тя ми ака винаги в едни и същи часове, сутрин седнача в мен. А вечер на стола за хранене. Яко не я сложа на стола чак на другия ден сутринта ака.
Дали не трябва и аз да я приучвам вече лека полека?
П.С. Някоя мама да се е осмелила да излезне в този дъжд, до лидъл да каже пантофките и жилетчиците как са дали са хубави?

# 626
Благодаря за споделения опит, ще пробвам някои методи за приспиване. Стискайте палци! 😂

Аз се осмелих, даже за 2 път излизаме днес. Иначе ще полудеем вкъщи, малкият се изнервя много и почти не спи. За пантофките и аз съм се наточила. ☁🌧💦

# 627
Лили, те не са ли от утре? 😳 И аз съм се наточила на някои неща, ако не вали смятам преди консултация да го посетим 😁

# 628
  • София
Аз махам памперс на 2 години. Големият ползваше гърне, малкият не пожела, директно на тоалетната. Има определени маркери в развитието на детето, които трябва да се следят, за да си сигурен, че то може съзнателно да контролира изхождането, тоест е готово за приучване към тоалетна. Преди това е загуба на време.

# 629
От четвъртък са, да. 🙂

Не знам, но на мен това с гърнето на 6 месеца ми се струва безумно. Децата тъкмо започват да сядат и вече на гърне...??!? Не осъждам, всеки сам си преценява, но за къде е това бързане?

Ние дори още не седим, а след няма и 2 седмици става на 7 месеца, какво остава на гърне да го слагам.

Общи условия

Активация на акаунт