Априлчета 2017 - Тема 4

• 38 685
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Белинда, много благодаря за линковете Hug Иначе вчера купих био брашно от елда, обаче реших да започна с просо и днес ще ходя до купя и такова брашно Simple Smile По-натам ще пробвам сама да ги правя, но нека първо видя какъв трябва да е крайният резултат Simple Smile

# 601
  • София
Колко често се дава жълтък? Всеки ден или през ден. Като става дума за захранване с жълтък първоначално + факта, че той не яде месо.
И колко време е редно да давам жълтък след сваряването на яйцето. Например варя го сега, обаче мога ли да му го дам утре (без да съм го чупила и белила, цяло си е ). Предполагам, ако го счупе, не може да дам останалата част утре..?

Как вървят нещата със сухите кожни петънца при вас?

Последна редакция: вт, 24 окт 2017, 11:43 от ditmade

# 602
  • Враца
ditmade, аз давам през ден по 1/4 жълтък и го давам прясно сварен

# 603
  • София
Яйце и особено за бебе бих давала само и единствено прясно сварено. За захранването мисля, че всеки ден се дават по няколко трошици, до достигане на четвъртинка /3-4-5 дни/ и после вече по схема - четвърт - половина - цял, съответно на 8-9-10 месеца. Може да го даваш през ден, а щом не яде месо, след време мисля може и всеки ден.
Сухите петна ги оправихме засега. Тъкмо се обадих да запиша час за лекар и те изчезнаха. С много мазане се оправиха, ама наистина с много. В началото мажех с нахткерцен балсама само петната на всяка смяна на памперс, обаче после като видях, че почнаха да се появяват къде ли не, зарязах тая работа и почнах да мажа цялото тяло с емолиента на А Дерма по няколко пъти на ден. Събличам по памперс и клепам здраво. Много е лепкаво и тежко, обаче за няколко дни всички петна изчезнаха.

# 604
  • София
О браво на вас Белинда, много се радвам. Аз започнах да мажа с кокосово масло. За две мазания има подобрение, чак не ми се вярва. Купила съм и на Биодерма Атодерм крем. Пък да видим. Чудих се какво да избера в аптеката опитвайки се да си спомня кои марки обсъждахте тук...ама така и не се сетих и избрах това.
За жълтъка май сте прави, няма да давам яйце от вчера, само прясно. Поне жълтък яде..колебливо, но яде.

# 605
Аз късно видях какво сте писали, да бях купила и аз брашно, вместо на елда на зърна. Нищо де поне се образовах от линковете Simple Smile
Днес я варих елдата направих я, дадох лъжичка с пюрето на обяд за проба. Другото го пасирах с круши, че нещо с акането още не можем да влезнем в крачка. Ще го давам след сън сега.
Вашите бебчета как са с водата?
При малката много намаля пиенето на вода от както стана хладно времето.

Последна редакция: вт, 24 окт 2017, 16:11 от LilyRose

# 606
  • София
И мойто жабче не пие много вода. Но пък и мина само на кърма (освен закуската с попара) та си мисля, че е от това...

# 607
Нашето изпива 120-150 мл. вода.
Какво мислите, къс ли е 3-часов интервал за хранене със 180 мл. АМ?
Досега с 2 заместени хранения, давах 4 пъти АМ по 160 мл., искам да мина на 5-кратен режим и се чудя как да си нагодя мл. мляко. Заради нощната пауза, няма как да са по-дълги от на 3 часа..

# 608
  • София
Грам вода не пие този вече, ама грам!!! До миналата седмица, поне по 20-тина мл. на ден някак влизаха в устата му, сега изобщо не си затваря устничките около биберона, само го дъвче и пищи:))) От една седмица някъде не е пил вода изобщо. И е намалил дневното сукане, за сметка на нощното, уви:( Денем аху-иху, разходки, игри, я сукал 3-4 пъти, я не. Нощес съм кърмила поне 5-6 пъти, будя се с гърди, абсолютно празни, цялата разкопчана, разголена, кога ли ще изстина, чудя се...

# 609
Вода йок, същата работа като Белиндиния. Първо като й дам шишето се отвращава, после си играе да го джвака и да се измокри едно хубаво.
Кифличка вече е 7100 и 67.5 см. като след десетина дни прави 6 месеца. Те някои бебоци са толкова на три месеца, ама нали на фигурата си държи от сега, качва равномерно Joy

# 610
Моя бебо откакто го захранвам пие по 50 - 60 мл.вода на ден. Преди това я изпие 20 - 30, я не, а е на АМ от първия месец.

# 611
О добре и фръцла не пие вода, а аз се притесних, че с това захранване трябва да пие. Даже четох, че било нормално от 120 до 240 мл да пият. А аз едвам 50 да набутам, от които половината изплюти. А аз пък не мога да се нарадвам, че нощното кърмене напоследък отпада ( аз се будя да я завивам и все си мисля че е глад, но тя не иска) и сега остана само рано сутин към 4,30/5 направо не смея да си помисля че ще е така вече, но много ми е добре. 

# 612
  • София
А дано, ама надали Grinning

# 613
Как 5 ч. е рано сутрин? Направо са си тъмни доби. Joy Тия дни се буди към седем да яде и нали е тъмно навън и се успива за още малко, че като види, че е светло и си куква.
Ох а мен тоя дъжд как ме успива през деня, а на стикито хич не й влияе, взема си дрямката, ако имам късмет откара за час и нещо и се ококорва.
Така се изтуркулва това време, та взех да обмислям кога да й правя коледната фотосесия.

# 614
Добро утрооо! 🌞🍂

Успокоихте ме, че бебоците не пият вода. Моят шошко хич не пие, шишето го приема за играчка и почва едно гризане със зъбите, мятане, но не и пиене. 😂

Белинда, благодаря за книгата!

Сега да ви питам как се приспивате вие? При нас е голяма мъка, рев, писъци, друсане на ръце...направо съм разглобена. Приемам съвети!

Общи условия

Активация на акаунт