Паническо разстройство - 29

• 67 931
  • 763
  •   1
Отговори
# 135
Силви, да да идем да се помотаем някъде, на равничко, сред дървета. Да видим настъпващата есен Heartbeat
Колко пъти ми се е въртяла тази мисъл за през терасата - депресия, тревожност, натрапчиви мисли, а и много кофти едвам ставаш от леглото. Все си казвам, че някога ще свърши Heartbeat
Случи  ми се май месец, бях в едно затънтено родопско село, нямах АД. Там почна да ми става кофти, а като дойдох и си ги почнах, айде все едно ги почвам наново. Някак си организмът "забравя", че ги е пил преди няколко дни.

Венчо
, мерси! Поне вече не се треса цялата, като си помисля за новата работа.
Хубава статия, ама аз сега не съм за по 20 миниту в ПА , а постоянно Weary

Леле, досъбирам багажа - цяла чантичка с лекарства - АД, ривотрил, ксанакс, бизогама, флуанксол, обезболяващи, че при ПА много ме боли главата, атаракс, белергамин. Като някой са в по-големи количества, че ги дават веднъж месечно.

И всички около мен - престани да пиеш тези лекарства. Обяснявах, обяснявах, вече ми писна. Те, които никога не са били в нашето състояние, не могат да те разберат.

# 136
  • София

Венчо
, мерси! Поне вече не се треса цялата, като си помисля за новата работа.
Хубава статия, ама аз сега не съм за по 20 миниту в ПА , а постоянно Weary

И всички около мен - престани да пиеш тези лекарства. Обяснявах, обяснявах, вече ми писна. Те, които никога не са били в нашето състояние, не могат да те разберат.

Даааа и аз съм в нон стоп тревожност плюс физическите проявления. Вчера се чух с невролога, че съм му обещала да го държа в течение какво се случва с мен и говорихме за тази фибромиалгия , за която Serendipity каза. Всъщност това било реално физическо заболяване в следствие на нарушени процеси в организма и е точно все едно си в леки паник атаки нон стоп. Лечението - спокойствие, движение, добавки и витамини, и разбира се АД, когато вече е до степен да ти пречи и не може да се овладее. Затова ми беше интересна статията, че са обяснени разни химични процеси, а не както някои хора си мислят , че е ей така едно голямо нищо.

# 137
  • Няма такава държава!
Значи, природа + обиколка на мандра, + някакви там физически дейности: каня който иска в недела в Мало Бучино на "Празник на сламата" от 12 ч до 21 часа. Обещава да е интересно, мога даже да взема един-двама с кола до там и обратно.

# 138
Мерси, Цвете, аз в неделя смятам да проучвам фитнесите (фитнес инструкторите Wink) в Благоевград. Весело!

# 139
  • София
Ето нещо, което не е трудно и може да опитаме https://www.osata.eu/lifestyle/raboteshto-momiche/yaponska-tehni … e-na-stresa-2577/
Може би трябва всеки ден да се прави, а може и моментно облекчение да носи. В това клипче е показано също как се прави
https://youtu.be/m3-O7gPsQK0

# 140
В мало бучино има и язовир! Разгледах снимки. Весело изкарване!

# 141
  • Няма такава държава!
Благодаря, Дарси!

# 142
Добър ден и от мен:)))

Вчера бях много уплашена, след ксанакса се поуспокоих, ходих с приятели на Фешън уик. Мале, толкова много хора, оставиха ме по едно време сама, като започнах да се потя, да се панирам, викам си спокойнооо мацкаа и горе долу добре си изкарах, после на вечеря в ресторант, забравих за всички болежки:))
Днес се събудих в добро настроение за разлика от предишните дни, приятелка се качи да се видим,  докато си говорим пуснах пералня, пооправих и изведнъж ПА ме навести, умалях цялата, разтреперих се малко, имах кроасан, хапнах, не минавааа, намазах си препечена филийка с масло и домашен мед и пак така. Сега си полегнах и чакам да отмине, аз съм еазсеяна, някой и да ми говори все едно не го чувам...

# 143
  • София

Вчера бях много уплашена, след ксанакса се поуспокоих, ходих с приятели на Фешън уик. Мале, толкова много хора, оставиха ме по едно време сама, като започнах да се потя, да се панирам, викам си спокойнооо мацкаа и горе долу добре си изкарах, после на вечеря в ресторант, забравих за всички болежки:))
Днес се събудих в добро настроение за разлика от предишните дни, приятелка се качи да се видим,  докато си говорим пуснах пералня, пооправих и изведнъж ПА ме навести, умалях цялата, разтреперих се малко, имах кроасан, хапнах, не минавааа, намазах си препечена филийка с масло и домашен мед и пак така. Сега си полегнах и чакам да отмине, аз съм еазсеяна, някой и да ми говори все едно не го чувам...
Да, ей това най-много мразя да ме връхлети като съм спокойна. Почивай си дано бързо ти размине!

# 144

Да, ей това най-много мразя да ме връхлети като съм спокойна. Почивай си дано бързо ти размине!

Още не е отминало, нерви са явно. Не е кръвно, не е захар, хапнах и продължих да ям  Joy
Развалиха ми хубавия обяд #Cussing out

# 145
    Привет!
Писала съм  в темите отдавна,но да знаете  си ви следя изкъсо. Laughing

Сега се включвам  във връзка с  последния пост на vencho82-"Почивай си дано бързо ти размине!"-
миличка,тук не съм съгласна,обаче  Sad  Разберете,че това  нещо-ПА и тревожността изискват действия,движения,...ума непрекъснато трябва да е зает с някакви дейности,че да няма време и поводи да мисли и изпада в тези състояния.Още повече,дори и вече да си в криза се препоръчва пак някаква усилена физическа дейност да се върши,или казано с две думи: да се трансформира енергията на ПА  в друг вид енергия-за ходене,тичане,чистене...или каквото и да е,за да се тушират нещата.При мен лично това помага много и ви съветвам да процедирате по този начин.

vencho82,нищо против теб  Hug

# 146
  • София
   Привет!
Писала съм  в темите отдавна,но да знаете  си ви следя изкъсо. Laughing

Сега се включвам  във връзка с  последния пост на vencho82-"Почивай си дано бързо ти размине!"-
миличка,тук не съм съгласна,обаче  Sad  Разберете,че това  нещо-ПА и тревожността изискват действия,движения,...ума непрекъснато трябва да е зает с някакви дейности,че да няма време и поводи да мисли и изпада в тези състояния.Още повече,дори и вече да си в криза се препоръчва пак някаква усилена физическа дейност да се върши,или казано с две думи: да се трансформира енергията на ПА  в друг вид енергия-за ходене,тичане,чистене...или каквото и да е,за да се тушират нещата.При мен лично това помага много и ви съветвам да процедирате по този начин.

vencho82,нищо против теб  Hug

Char, знам, не го приемам лично Simple Smile просто исках някак си да я успокоя.
Повярвай ми голяма част от нещата, които изживявам не ги пиша тук и разбирам всичко прекрасно от първа ръка и предвид, че от почти два месеца съм на легло неведнъж съм казвала, че съм разбрала движението е много важно и се проклинам, че не го осъзнах навреме. Всеки организъм реагира различно, всеки човек се успокоява по различни начини, всеки сам трябва да си открие неговия Kissing Heart

# 147
Чар, да така е, но точно след па си изтискан лимон, няма сили за тичане. Тичането и физ. натоварване са за предотвратяване на па, а не да хукнеш като те удари. Аз поне така го разбирам.

Нели, браво за фешън уик! Е така се бори пр. Днешната па ти е в резултат на вчерашния страх, че са те оставили сама. Като започнеш по често да ходиш на подобни събирания сред мн народ ще започнат и да намаляват па след това. Просто го приеми и не се шашкай, не се тъпчи с храна, не е от това....
Всичко това го казвам на основа моя собствен опит. Head BandSparkling Heart

# 148
       Darcey,явно както е писала по-горе vencho82 -   "всеки човек се успокоява по различни начини, всеки сам трябва да си открие неговия "
 Да,трудно е наистина да се концентрираш в нещо друго,каквото и да е то,когато си в криза.На мен например ми казваха"пусни си музика,филм,започни да рисуваш,или да си записваш чувствата,които изпитваш в момент на атака" и т.н. ,но аз не можех първоначално да го направя,защото ума ми не искаше да знае за нищо друго в момента,освен за гадните симптоми. Сега,сякаш ги предусещам....,е не винаги можеш да знаеш кога ще те връхлети това нещо ,но все пак се опитвам да си изградя някаква бариера и едно от оръжията ми е движението  Simple Smile

# 149
Чар, да така е, но точно след па си изтискан лимон, няма сили за тичане. Тичането и физ. натоварване са за предотвратяване на па, а не да хукнеш като те удари. Аз поне така го разбирам.

Нели, браво за фешън уик! Е така се бори пр. Днешната па ти е в резултат на вчерашния страх, че са те оставили сама. Като започнеш по често да ходиш на подобни събирания сред мн народ ще започнат и да намаляват па след това. Просто го приеми и не се шашкай, не се тъпчи с храна, не е от това....
Всичко това го казвам на основа моя собствен опит. Head BandSparkling Heart
Дарси,  днес пак съм там Hug Не че толкова ми харесва, ама е разнообразяващо, а и съм с пропуск, що да не се разсея🤗

Общи условия

Активация на акаунт