Паническо разстройство - 29

• 67 029
  • 763
  •   2
Отговори
# 375
  • Няма такава държава!
Десиве, ще изкажа лично мнение с уговорката, че най-добре лекарят да се произнесе по твоите питания. Антидепресантите са, за да живне човекът, да надмогне нежеланието да живее и да контролира донякъде промените в психиката. Симпомите на баща ти ми звучат повече като за успокоителни. Често АД се изписват заедно с успокоителни, за да тушират страничните ефекти на АД и да успокоят човека, който ги взема - често се развива и невроза, заедно с депресията и паник атаките. За мен е странно, че неврологът е изписал АД, обикновено го правят психотерапевти и психиатри. Не се съчетава с алкохол, аз си мисля, че като кажещ на хората умерена консумация, те го приемат като разрешение за пиене, без значение количеството и затова повечето доктори изрично не разрешават алкохол. За 20 дни вземане би трябвало да има ефект вече - никаква промяна ли няма?

# 376
  • Sofia
Благодаря ти за отговора. На психиатър не мога да го заведа, той не признава, че има проблем, цяло чудо беше,че на невролог се съгласи. Беше убеден, че му има нещо физиологично, хипохондрик си пада. Засега не виждам ефект, освен , че съня е леко подобрен. Но стресовите ситуации продължават и това активина допълнително свръхчувствителността му. Не си представям да го навия пак да ходи на невролог и да искаме успокоителни. Евентуално да придумаме личния лекар да предпише, но не знам дали може.

# 377

и още една :
"Не го мисли за да не го предизвикаш"
много я мразя тази фраза  #Cussing out
то,лесно е да се каже, много лесно , ама ... как да не се мисли  то ако мога да не го мисля и да си контролирам сама мисълта,  нямаше да съм в тази тема.

# 378
  • Няма такава държава!
Не си представям да го навия пак да ходи на невролог и да искаме успокоителни. Евентуално да придумаме личния лекар да предпише, но не знам дали може.

Има надежда, като премине стресът и той да се поуспокои. А дано! Че направо съчувствам на майка ти, все да го отнася не е редно. Личният лекар може да предписва успокоителни, само трябва да изброите всичко, което досега взема - да не стане някой гаф. Защо не пробваш да отидеш без него и да обясниш какво се случва?

# 379
Ива, от недоспиване нервност, от нерви схванат врат и рамене.
Дъщеря ми взимаше хомеопатия вечер за заспиване. Не помага. Confused

Десиве, отиди при личния да предпишат успокоителни. Ад се взимат в началото първия месец с успокоителни.

Последна редакция: ср, 18 окт 2017, 00:17 от Darcey

# 380
 Аз пак съм болна  #Crazy Уж си пия и мултивитамините и омега-3. Вчера вечерта ме заболя гърлото и ми стана лошо. Наспала съм се като пич, леле отварям очи сутринта едвам станах, цял ден ми е адски. Носа ми е запушен, гърлото малко ме боли и отвреме на време кашлям. Сутрибта главата ми беше като пламнала, а нямах температур .Не знам дали от толкова леки симптоми съм като парцал. Никога не мога да разбера кога е от ПР и кога от нещо друго. Дразни ме днес светлината, силен звук, излезнах за 10 нин на слънце и после ми стана адски кофти, изпотявах се, премаляваше ми, а толкова обичам слънцетооо  Hug . Едвам изкарах на работа, даже на рожден ден трябва да ходя по късно, та аз едвам ходя, уж изкарах преди 2 седмици някакъв вирус, сега пак ли и дали е от него. Тцтц  newsm78 newsm78 newsm78

# 381
Ремиртата не е ли повече за сън. Не съм много сигурна, но май е по-лек АД. Айде, аз от 2 седмици и 2 дни съм химик-фармацефт и много знам Simple Smile
Успоителни трябват, само проблемът е, че личният ти тряска една рецепта с ксанакс например, а не ти казва как да ги почваш и спираш.
С алкохол не е добре. На мен само веднъж ми каза една психиатърка, че мога със серопрам да пия по 2 бири.
Направо да го беше завела от входа във вратата отсреща. При Карадалиев. Но с големи букви е написано - психиатър.

Нели, недей така, не го мисли де. Карай, ставай, разхождай се!

Защо преди 30 години не беше чак толкова известно, така да го кажем, да знаем, че трябва да отида на психиатър.
Като студентка бях 2 години болна от рак, 2 години болна от спин, а за спина беше 9 години.
Едни прекрасни дни ги загубих, когато подготвях сватбата ми, представете си ми взеха проба за Васерман. Всички симптоми ги имах. Бях в 3 стадий. Резултат естествено отрицателен, а аз с жестоко ПР все пак се омъжих.

Та да си пием хапчетата, да чувстваме прекрасния живот!

# 382
Здравейте,имам голям проблем!Лятото от много пренатоварване (психическо) получих паник атака.Както си работех и изведнъж започнах да се задушавам и да мисля,че умирам.Беше ужасно..няколко часа бях в шок и не знаех какво става и добре,че беше колежката ми да ми обясни,че е паник атака.От тогава,понеже живеех сама към края на лятото,всеки ден започнах да получавам паник атаки и сега понеже съм си в София и имам болки в сърцето от постоянната тревожност и няма как да ходя до моя град на лекар постоянно ,искам да си сменя личната и наистина да и пука и да ме прегледа,да ми даде направление и да не плащам за прегледа.Възможно ли е? Много се притеснявам да не умра.На 21 години съм и понякога дори не мога да заспивам от ужас.Имам болки около сърцето и лявата гърда като цяло,понякога и около дясната  и като ми правиха кардиограма ми казаха,че всичко е повече от перфектно,но все пак тези болки...Моля ви,помогнете ми,постоянно се тревожа и безпокоя..Искам да съм щастлива,както преди и да не ми пука от нищо и знам,че може да е така,стига тези болки да се дължат на нещо друго..На някой случвало ли му се е? Получавала съм и друг път паник атаки,но чак сега го осъзнавам и беше преди две години.Но такива силни и така да се плаша за първи път..вече се мъча два месеца ..сега пък имам болки в дясната гърда..ужаасс! Благодаря, на всеки,който ще отговори.

# 383
Ремиртата не е ли повече за сън. Не съм много сигурна, но май е по-лек АД. Айде, аз от 2 седмици и 2 дни съм химик-фармацефт и много знам Simple Smile
Успоителни трябват, само проблемът е, че личният ти тряска една рецепта с ксанакс например, а не ти казва как да ги почваш и спираш.
С алкохол не е добре. На мен само веднъж ми каза една психиатърка, че мога със серопрам да пия по 2 бири.
Направо да го беше завела от входа във вратата отсреща. При Карадалиев. Но с големи букви е написано - психиатър.

Нели, недей така, не го мисли де. Карай, ставай, разхождай се!

Защо преди 30 години не беше чак толкова известно, така да го кажем, да знаем, че трябва да отида на психиатър.
Като студентка бях 2 години болна от рак, 2 години болна от спин, а за спина беше 9 години.
Едни прекрасни дни ги загубих, когато подготвях сватбата ми, представете си ми взеха проба за Васерман. Всички симптоми ги имах. Бях в 3 стадий. Резултат естествено отрицателен, а аз с жестоко ПР все пак се омъжих.

Та да си пием хапчетата, да чувстваме прекрасния живот!
Явно и от настинката Джеренце Simple Smile

# 384
На някой случвало ли се е да се събуди посред нощ и ушите да му писнат, като все едно излитащ самолет. Какво беше това тази нощ - не знам. До момента не беше ми се случвало. Уплаших се, че имам слухови халюцинации...

# 385
  • София
На някой случвало ли се е да се събуди посред нощ и ушите да му писнат, като все едно излитащ самолет. Какво беше това тази нощ - не знам. До момента не беше ми се случвало. Уплаших се, че имам слухови халюцинации...
На мен ми пискат и бучат постоянно, да ти кажа вече точно на това не обръщам внимание Simple Smile

# 386
  • Няма такава държава!
Една притча за добър ден:
Учениците на един мъдър учител го попитали как е намерил пътя на истината. Той им отвърнал простичко:
- Едно куче.
- Как така? - не разбирали учениците му.
Мъдрецът им разказал, че веднъж, докато се разхождал край реката, видял толкова жадно и измъчено куче, което изглеждало сякаш малко му оставало да умре от жажда. Обаче всеки път, когато се навеждало да пие от речната вода, то виждало в нея собственото си отражение, плашело се и скачало настрани, защото си мислело, че това е друго куче, което ще го нападне. Накрая обаче жаждата му станала непреодолима, то забравило страха, скочило във водата, отражението му изчезнало и кучето пило до насита.
- Често човек открива, че сам е пречката си пред нещо, към което се стреми – добавил учителят. - И когато изчезне препятствието, което сам си е поставил, той постига целта си.

# 387
Здравейте, момичета! Kissing Face
Извинявам се, че не писах тези дни, но току що ви изчетох(а уж съм на работа Grinning).
Анонимна, погрижи се за себе си! Наистина! Нещата няма да станат по-добре, ако не си помогнеш. Недей слушай мъжа си и другите, защото наистина ти трябва помощ! Предполагам това се отразява и на семейните ви отношения. Недей да те е срам от хората, нали знаеш - Всеки луд с номера си. Всеки си има лични драми, проблеми, не си мисли, че си единствената и хората ще те съдят. Тези, които не са го изпитали дори малка представа си нямат, но все още лично аз вярвам, че има много добри хора на този свят, които ще помогнат, подркерят и разберат.
Цвете от Луната, в неделя вечер имахме драма с гаджето, напоследък преживяваме малко труден период и разноглбасия, защото аз се издъних и причината беше ПР.. Най-накрая му обясних нещата, защо са подобни постъпките ми. Не знам за вас, но откакто съм с ПР на моменти съм страшен егоист - гладна ли съм, жадна ли съм, не съм ли добре, не виждам нищо около себе си и се поставям винаги на първо място без да ме интересува отсрещната страна как се чувства. Това му е проблемът на моя човек, той ме поставя на първо място винаги, страхува се за мен, за ПР, а аз правя понякога съм пълен егоист.. старая се тези дни да покажа обратното.
Карла, през ноща не, но са ми пищяли ушите.
Нели, бързо оздравявай! Има много вируси и много болни. Ще мине.

Другите как сте?

Извинямам се за дългия пост, по-късно днес съм на интервю, стискайте ми палци Kissing Face

# 388
  • София
Деска, успех ! Разбий ги Flowers Hibiscus

# 389
Джери  Shocked, ама как така. Вярно ли 9 години живя с мисълта, че имаш спин?! А защо не си направи изследвания? Аз също съм си пускала тази муха, но пък веднага търча да си правя изследвания. Ти, така и не каза какво стана с черното коте. Как така ще глътне капачка от флашка. Още го мисля това котенце.....

Общи условия

Активация на акаунт