Паническо разстройство - 29

• 66 926
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
  • София
От деанксита няма отърваване поне при мен. Правя от време на време опити да го спра, но положението става много зле и се принуждавам пак да почна.

# 571
Здравейте момичета, днес ми е четвърти ден на Золофт, по половинка, но ми става много лошо, цялата се треса и не мога да спя. Какво бихте ме посъветвали, да го спирам ли?

# 572
Нееее, не го спирай, пий ксанакс , за да тушира страничните симптоми...

# 573
Нямам кнасакс, пси то ми даде клонарекс, то същото ли е. И ако спра золофта сега какво може да стане. Благодаря

# 574
  • София
Здравейте момичета, днес ми е четвърти ден на Золофт, по половинка, но ми става много лошо, цялата се треса и не мога да спя. Какво бихте ме посъветвали, да го спирам ли?
Минаваш през периода на страничните действия. Мен тук всички много ме подкрепяха като ми даваха кураж и да стискам зъби. Да, пробвай с ксанакс да тушира и ако много те притеснява това обади се на лекаря, който ти го е изписал и сподели.

# 575
Обадих се, каза да не го спирам, след 2-3 дни пак да и звънна и ако още ми е така ще мислим за спиране

# 576
Опитай да стиснеш зъби.
Да, ксанакс или Клонарекс...да те отпусне малко

# 577
Момичета, действат ли тези лекарства, ще бъда ли със акъла си, ще мога ли да си гледам децата, много ме е страх. Има ли оправия от тях или са до живот. Отново благодаря

# 578
Няма да полудееш, пак ще се грижиш за децата си, нали точно затова ги пиеш, за да се оправиш. ЩЕ СЕ ОПРАВИШ, повярвай! Ако не с този антидепресант, с друг, но ще се оправиш. Всички сме били на дъното и сме си задавали същите въпроси. Само опитай да изкараш тази критична седмица..

# 579
Обмислям да отида и на психолог, дали е възможно само с психолог да се оправя или без лекарства няма да стане

# 580
  • София
Обмислям да отида и на психолог, дали е възможно само с психолог да се оправя или без лекарства няма да стане
Според мен при всеки е различно, сама ще си усетиш от кое имаш нужда. Посъветвай се с психолог, по-добре психотерапевт те предлагат когнитивни методи за справяне с проблемите, поне така съм чела. Започнала си лекарства, явно е било зле положението. Съчетай двете неща за момента, пробвай и виж кое ще ти сработи.

# 581
Adjenda, не ги спирай, а започни клонарекса. От него ще ти стане по добре. Той е само за началото докато отминат гадните симптоми за 1-2 седмици. Золофта е доста добър препарат! Ще ти мине, ще си нормална и щастлива, ще можеш да си гледаш децата! Ако се откажеш сега нищо няма да постигнеш! Поискай помощ от съпруг/роднини...

# 582
Благодаря ви момичета. А този клонарекс разбрах че трябва да вземам по четвъртинка, но не разбрах по кое време. И от него доспивали се

# 583
Здравейте, момичета. Бях писала тук преди време. Аз съм онази анонимна, на която паническото разстройство й пречи да си намери работа, а мъжа й е против лекарствата.
Искам да ви се оплача, че нещата не се подобряват, а тъкмо напротив. Направих пореден опит да говоря с мъжа ми за евентуално посещение при психиатър и взимане на АД. Реакцията беше скандал, крясъци и гняв. Нямало да променя мнението му и било излишно да се опитвам. Темата била приключила за него и той бил казал какво мисли. Заплаши даже, че щял да ме остави ако почна хапчета. Не в прав текст, но аз така го разбрах. После предложих психолог, но нямаше особена реакция, защото вече бяхме в скандал. От тогава не сме си говорили. Той мълчи и не говори с мен. Според него проблема ми бил липсата на работа и като си намеря съм щяла да се оправя. И точка. Не го интересува друго. Побеснява като се повдигне тая тема. Значи ми остава варианта да се крия. Друго не ми остава.
А и за намирането на работа не съм много напреднала. Пускам автобиографии, но засега не са се обаждали от никъде. На всичкото от горе аз имам ужас, че ще се обадят, защото съм убедена, че няма да се справя с работата, че ще почна с паник атаките от първия ден и само като си помисля за това и ми се свива корема. Развих и някаква фобия от хора напоследък. Страх ме е да общувам с хора. Казах по-рано, че даже и в магазина получавам понякога паник атаки, в банката и т.н. А преди около седмица трябваше да занеса едни неща на майката на моя позната и тя ме покани у тях и аз просто не бях на себе си преди срещата. Взех даже четвърт лексотан. И през цялото време там само чаках да свърши срещата, защото ПА напираше и аз броях минутите. А тя се беше приготвила, беше сложила маса и т.н. Звучи като едно приятно гости, а за мен беше изпитание.
Усещам се просто заклещена. Не знам какво да правя вече. Днес съм особено зле, плача цял ден и не мога да се мотивирам за нищо.
Съжалявам, че само се оплаквам тука, но поне така ми олеква малко, че има кой да ме чуе/прочете.

# 584
Adjenda, аз лично нямам опит с ксанакс,клонарекс , но предполагам сутрин и вечер се взима. Лекаря не ти ли каза кога да го взимаш? нека и другите да се изкажат, моля. Аз взимах бета блокер- пропранолол.

Анонимна, анонимна..... Hug
Ти някога работила ли си? Каква работа търсиш? Деца имаш ли? Вярно е, че трябва да се изправим срещу страховете си, но ти се нуждаеш от помощ преди всичко. Иди сама на лекар,докато мъжът ти е на работа и започни тайно от него да взимаш каквото ти изпишат. Помня, че се страхуваше, че ще ти е още по-зле и той щял да познае.Няма страшно,  това е кратко състояние. Ще си взимаш и клонарекса и ще мине по-леко. Не разбирам защо се мъчиш така. Какъв е смисъла? На мен АД ми помогнаха. Има светлина в тунела. Ако ти не си помогнеш, няма кой... По-зле ли искаш да станеш? Има надежда, дай си шанс.Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт