Инсулинова резистентност и отслабване

  • 185 152
  • 1 561
  •   1
Отговори
# 1 200
  • Мнения: X
И в "омлета" с кокосови стърготини кое не е ок, например? Щото имам спомен, че точно в темата за ВМ НВХ съм го чела?

За 2 месеца такова хранене свалих 7 кг. КЗ от 6,14 стана 4,44, ТСХ влезе в норма и се чувствам добре без медикаменти.

А да не споменавам, че ям и ориз и картофи веднъж в седмицата, банани всеки ден и чеерен шоколад по 10 - 20 гр. на ден... Наистина е важно как си се хранил и преди...
И не виждам защо да не може да се замени едно брашно с друго, ако "другото" е НВ?

# 1 201
  • Мнения: 8 409
всичко ѝ е ок на кокосовата палачинка,
не е ок да ядеш заместителите всеки ден

в този сайт има съвети, рецепти, грамове въглехидрати и всичко, за да е оцелее човек, без да намрази месото
https://www.dietdoctor.com/

# 1 202
  • Ню Йорк
  • Мнения: 5 185
ВМ-то, както и преди казах, е нож с две остриета. На мен ми помогна да смъкна кр. захар и инсулин, както и да сваля някое кило, това не го оспорвам. Обаче на втората година средата в организма ми стана кисела, което никак не е добре и даже се наложи да пия някакви прахчета по случая. Принципно е хубаво средата да се държи леко алкална.

# 1 203
  • София
  • Мнения: 1 094
Здравейте, от скоро ви чета, стигнах до 15 страница. Имам Хашимото, а за ИР не съм се изследвала, но понеже трудно задържам килограми, се интересувам.
Това, което искам да попитам е защо говорите само съотношение въглехидрати/протеини/мазнини, вижте качеството на храната.
Хората с глутенова непоносимост ядат хляб от лимец, без проблем.
Пшеницата е най-токсичната храна, възможно ли е тя да създава тази инсулинова резистентност, в смисъл да покачва глюкозата много повече от лимеца например. Защото съм напълно съгласна с Елора, че без въглехидрати не може да функционира правилно един организъм.
За съжаление нашите тела се борят до край да ни откажат от химията в храните, но ние не чуваме нищо. Повечето храни са токсични, това е най-големия ми проблем, с какво да си храня семейството.


# 1 204
  • Мнения: 40 891
Здравейте, от скоро ви чета, стигнах до 15 страница. Имам Хашимото, а за ИР не съм се изследвала, но понеже трудно задържам килограми, се интересувам.
Това, което искам да попитам е защо говорите само съотношение въглехидрати/протеини/мазнини, вижте качеството на храната.
Хората с глутенова непоносимост ядат хляб от лимец, без проблем.
Пшеницата е най-токсичната храна, възможно ли е тя да създава тази инсулинова резистентност, в смисъл да покачва глюкозата много повече от лимеца например. Защото съм напълно съгласна с Елора, че без въглехидрати не може да функционира правилно един организъм.
За съжаление нашите тела се борят до край да ни откажат от химията в храните, но ние не чуваме нищо. Повечето храни са токсични, това е най-големия ми проблем, с какво да си храня семейството.
 




С домашно готвена храна.
Хляба съм го спряла. Само на бъдни вечер си позволих от содената питка да си хапна. Обикновено винаги като хапна хляб и се издувам, но тази питка ние си я направихме и нищо ми нямаше.
Въглехидрати има в плодове, зеленчуци. Позволявам си чат пат ориз и картофи, но в малко количество и не се издувам от тях.
Примерно днес обяда ми е едно яйце с половин моцарела на фурна. Салатата е от моркови, маруля, репичка и малко лук. В моркова има въглехидрати.

# 1 205
  • Бургас
  • Мнения: 4 565
ами те въглехидратите не се изключват на 100%, то няма и как де...просто се намаляват, аз лично не мога да достигна до много ниско въгл. хранене- под 50г. въгрехидрати на ден, гледам да съм между 75 и 100г., което не е чак толкова малко
днес  например имам закуска - мляко с овесени ядки и лененено семе - 27гр. въгл., после една ябълка- 28гр. въгл. и обяд - готвен постен зелен боб -  около 28г. въгл., за вечеря- риба със зелева салата - без въгл.

Последна редакция: вт, 09 яну 2018, 14:00 от bur02

# 1 206
  • Мнения: X
И ние се храним с домашно готвена храна, но продуктите за нея нали пак от магазина се взимат. А там са едни качествени...това наистина е огромен проблем, който в близките години няма да бъде разрешен, въпреки че вече има леееа тенденция към подобряване на нещата...

# 1 207
  • Мнения: X
По отношение на глутена - не знам дали хората с непоносимост толерират лимеца, но и напълно да се спре не е загуба, напротив. От около 3 - 4 години знам, че трябва да спра глутена заради Хашимото, но си мислех, че живота без него е невъзможен Joy. Е, оказа се не само възможен, ами и много лесен и приятен даже! Трудно е само да започнеш...

# 1 208
  • Мнения: 40 891
И ние се храним с домашно готвена храна, но продуктите за нея нали пак от магазина се взимат. А там са едни качествени...това наистина е огромен проблем, който в близките години няма да бъде разрешен, въпреки че вече има леееа тенденция към подобряване на нещата...

За кои храни смяташ, че са некачествени?
Яйцата са си естествена храна.
Сирене и извара - зависи откъде ги купуваш. Тези неща отдавна си ги взимам от фирмен магазин.
Кисело мляко вече рядко купуваме. Правим си го.
Моето куче /Бог да го прости/ разпознаваше качествената храна. На тази, която готвех аз налиташе като на месо. Обожаваше пълнени чушки с ориз. Особено чушките и дръжките. Като кокали ги ядеше.
Та веднъж майка ми реши да сготви чушки с подправки на Маги или там някакви. Горкото само си подуши паницата, изръмжа, фръцна се и дотук. Разбрал е, че химия сме сложили.
Веднъж нямах време да готвя. Купих мусака и пълнени чушки за вечеря. И си викам я да видим колко е качествена. Отново не ги хареса.
Относно салатите в магазина - визирам руска, снежанка и т.н. Не ги купувайте. Купих си моята любима салата с раци. Рядко си позволявам, но понякога ми се яде. Та намерих някаква мека пластмаса вътре.
След няколко дни попаднах на статия в която пише, че от 14 изследвани салата е установено, че в 11 няма нито мляко, нито майонеза, а някаква гума и много Е-та.
Та приключих и с тия салати. На Ивановден си направих руска сама. И майонезата сама си направих. Салама беше някакво филе.
Иначе и аз разбирам кога в една купешка храна има повечко Е-та. Обривам се в лицето и получавам сърбежи по ръце и крака.

# 1 209
  • София
  • Мнения: 1 094
Не става въпрос как е приготвена, а колко качествени са суровините. Понеже работата ми е свързана с пътуване, намирам домашно отгледани ябълки, боб, месо, картофи, яйца, моркови, чесън, кромид, круши, орехи, лешници и до тук. За мен индустриалния начин на производство на плодове и зеленчуци е напълно вреден за организма. Те самите сортове са променени и са безвкусни. Например купувала съм италиански млени био домати, ок няма химия, но вкуса не ми харесва.
На скоро ходих до Самоков, до един парник за домати, видях че се продават и исках да видя къде се произвеждат. Имаше много кофички с разсад, никой не можа да познае, че разсада е от домати, изглеждаше като малко дърво с дебел ствол. А вътре като влязох онемях, корени с домати по над 1,8 см. и родили по 20-30 кг. на корен. Тръгнах си естествено.
Та мисълта ми е дали тези диети, за които говорите да не са толкова ограничени, а по-скоро да се наблегне на качеството на храната.

# 1 210
  • Мнения: X
Яйцата са естествена храна ама зависи с какво са хранени кокошките. Разлика в качеството на яйцата има съществена. Същото и с месото - антибиотици, хормони и какво ли не. Плодовете и зеленчуците - нитрати, пестициди, млечните - нешстета. Рибата ако не е дива е пълна с токсини. Пшеницата - ГМО и т.тн и т.н.

# 1 211
  • Мнения: 727
За моя радост родителите ми произвеждат почти всичко/това им е препитанието/ и откакто се помня винаги съм яла качествена домашно произведена храна - зеленчуци, картофи, мляко, кашкавал, масло, месо, яйца и пак имам ИР. Тоест не е само от храната, според  мен стреса играе по-ключова роля.

# 1 212
  • София
  • Мнения: 1 094
Елора,
ще ти дам пример от вчера.
Един познат ми беше дал преди време два пъдпъдъка, гледала ги майка му на село, а той ги купува малки. Много вкусно, тенджера със супа се изяде за минути.
Същия, който му е продал новоизлюпените пиленца продава заклани, отивам, видях че ги отглежда в едно помещение в клетки, без пряка слънчева светлина. Взех мноого дълбоко въздух и ги купих. Ами нищо общо с предишното, още като завря водата миризма никаква, нищо. После поседях и в тоалетната известно време.... . Същото е със яйцата, разбий с миксер пет яйца, хранени със смески и други хранени без "витамини", обема е двоен, цвета, вкуса, всичко.
Заради Хашимото четох за бразилски орех, явно и него са го застигнали "техническите достижения" защото съдържанието на Селен е в много пъти по-малко в някои видове.
Ами сьомгата, това не е сьомга, ние сме забравили вкуса на истинската храна. Скоро ми дадоха един сом хванат от река, толкова вкусно, нямам думи. А то вкуса идва и с полезните вещества.

# 1 213
  • София
  • Мнения: 1 094
За моя радост родителите ми произвеждат почти всичко/това им е препитанието/ и откакто се помня винаги съм яла качествена домашно произведена храна - зеленчуци, картофи, мляко, кашкавал, масло, месо, яйца и пак имам ИР. Тоест не е само от храната, според  мен стреса играе по-ключова роля.

Съжалявам да го чуя. За това повдигнах темата, да сподели някой.
Стреса убива, явно не е метафора.

# 1 214
  • Мнения: 40 891
aninica, права си. Но за съжаление каквото има това ще купуваме и ядем.
Аз имам зеленчуков пазар наблизо. Там има хора, които си произвеждат произвеждат сами плодовете и зеленчуците. За съжаление не винаги продават и когато ги няма се налага от магазина.
Домати купени от магазина са ми безвкусни, но купени от пазара от определени хора са много хубави.
Обаче не всеки пък има наблизо такъв пазар.
Колкото до този режим не бих го нарекла диета, а просто здравословен режим. Така ще съм до живот.
Просто съблюдавам вида на въглехидратите.
Разбира се позволявам си чат пат любимите си вредни сладки неща, но рядко и по-малко.
А в бразилския орех би трябвало да има повече селен  newsm78
Аз го ям, но само по две ядки на ден. Знам, че повече не бива.

И да, стреса разболява. Аз хашимотото не го получих от щастие  Laughing И с него си дойдоха и другите проблем. Много помогна и факта, че не знаех как да се храня.
И друг път май съм го писала. Ходих преди време при една гинеколожка, която ми сподели как се разболява от диабет. Цял живот не имала проблем с никакви хормони, кз или инсулин. Но внезапно мъжа и умира и тя от стреса за отрицателно време се разболява от диабет. Кой тип, не помня.

Общи условия

Активация на акаунт