НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 118

• 124 364
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
https://www.blitz.bg/obshtestvo/atanas-koyto-svali-70-kg-s-dieta … o_news557956.html
В една от групите във Фейсбук са публикували интервюто за диетата.

# 646
  • София-Младост
"Хлебче" в МВ
Към 1 суп.л кокосово масло разтопено прибавям 1 яйце и 1 суп.л кокосово брашно, щипка сол и по желание друга подправка.
Пека в купичка за  1 минута и половина на макс. мощност.
Изчаквам да изстине и разрязвам на две...може да се дозапече, защото е доста бледолико Simple Smile

# 647
Момичета почнах я - диетата!  Сутринта рано-рано се премерих - 93,5 кг. На такава тапишонка като мен......направо си се търкалям. Мислих, четох, говорих вчера с ендокринолог - разреши. Само каза че мога поне в кафето да слагам кафява захар ииии ако притреперя или ми притъмнее пред очите в началото......да хапна 1/2-1 чл мед.
Та така - ще давам отчет.

# 648
И защо ендото е дало зелена светлина за кафявата захар или меда?
Питам от любопитство.

# 649
Писала е в "...началото, ако й прималее".Предполагам, докато тялото й се нагоди съм мазнинен метаболизъм.
Аз по-скоро съм учудена, че лекар е дал зелена светлина на това хранене....    Laughing  Не че не се срещат и такива, писала към за моя кардиолог, но са рядка "плетка".

sem22 , когато си купих кантар миналата година, и аз от такова показание стартирах.   Simple Smile   Е, аз почнах месец по-рано, без кантар, та предполагам, че съм била около 95-96 някъде, но кантарно тръгнах от 93,5.Сега се "въртя" на 67-69.Нещо се закучи кантара, не ще да слиза надолу...ама пък и най-тесния ми панталон вече ми е широк.Та, кг стоят, ама сланинките май се топят...макар и бавно.
Та така, приготвяй пържолките и скарата и успех!   Peace

# 650
На мен на втория ден ми беше сънливо, отмаляло и ме болеше глава. Едно десертче с размерите на два шоколадови бонбона ме оправи. Направо ми "светна" пред очите. А в събота сутринта открих по тялото си (едното рамо и двете ръце) ситни пъпки, които ме сърбяха. И се сетих (е, след дълго чудене дали котаракът не ми е подарил бълха) за това, което прочетох в темата (за сърбящите пъпки, приличащи на обрив). Както писах и преди, мъжът ми беше рожденик и вечерта се поглезих с торта. Пъпките и сърбежът изчезнаха. За човек, пристрастен към В, е нормално да му е трудно и тялото да си търси своето, т.е. захарта. Аз си признавам, че снощи хапнах и половин черен шоколад. Дойде ми МЦ, а тогава имам обострен апетит за сладко. За секунди се изкуших да го изям целия (какво да правя - без едно мога, с едно не мога), но се въздържах. Казах си - ти сега ще отслабваш ли или ще се угояваш?
Днес направих доста късна закуска от сметана, кокос и какао. Обядвах пилешко с гъби, доматен сос и кисели краставички. Предните дни си носех от вкъщи, но днес се оказах неподготвена, та това избрах от ресторанта.

# 651
  • Scotland
Прималяването идва от токсините, които измиращите патогенни бактерии отделят. Те се хранят със захари и когато им ги отнемете рязко започва процес на измиране. Когато ви е прималяло, пиете повече вода, за да ги отмиете, образно казано. Подаването на сладко ги нахранва и затова ви 'присветва', но всъщност това е влизане пак в порочния кръг Simple Smile Това прималяване отминава, то е само в началото. Спокойно, момичета :*

# 652
No Mouth
Това звучи безумно!

# 653
  • Scotland
Ок Grinning Но това не му пречи да е вярно Wink Нарича се die-off реакция и всеки борещ се с автоимунно заболяване, и чел доста по темата, знае, че е вярно.

# 654
  • Велико Търново
Преди можех да си изям един шоколад за десерт като стой-та-гледай. Сега, да хапна две парчета, и ми става хипер-мега сладко.
Пиете ли рибено масло? И ако "да" - на коя фирма и по колко на ден?

# 655
А коя е "другата тема"?
Разписвам се с четвърти ден стрикност. Дори вино не съм пила, ще видим уикенда как ще е. Някак си от самосебе си се получава и своеобразно фастене. Ще се постарая утре сутрин да не се отплесна и вместо на кафето, първо да се нахвърля на метъра.

# 656
  • на Мелмак
Аз си седя от месец на 61-62 кг.
Всъщност това исках. Максимума за сваляне на кг. Ми беше 60.
Размера на дрехите всъщност е важен. С-ката ми става и съм доволна. Слава богу, засега нямам здравословни проблеми.
ММ поне хляба отказа, но не иска да я спазва 🤔.
Все пак, по-често си хапва моето меню.
Той е на изследвания след 2 месеца и ще ви съобщя за резултатите му, дали има ефект при не пълно спазване.

# 657
  • София
...
Пиете ли рибено масло? И ако "да" - на коя фирма и по колко на ден?

Едно от най-хубавите на пазара е на NOW. Може да се купи и от българското представителство (по-скъпо е), и от iherb (отива на митница). Има си препоръчителна дневна доза, Wink

# 658
# 659
Момичета - след първи ден диета - УРА оживях. Днес също се чувствам добре.
Ендокринолога - ми тя докторката е и Хомеопат и много неща от конвенциалната медицина не ги тълкува както другите лекари. Т. е. - уважава и нетрадиционната медицина. Още повече всички знаеме, че всичко супер крайно е и вредно. В края на краищата няма цял живот да не ядеме сладичко. ТЯ каза нещо много интересно - когато имаш непреодолима нужда от сладко можеш да си позволиш мъничко. Защото иначе организма спирал да е съпричастен към тази диета (тук не искам да влизам в спор с никого - просто повтарям казаното!)
Самата диета за мен никак не е тежка - обичам риба, яйца, тлъсто месо - въобще всички разрешени. Ще "изчистя" момента и с разрешените плодове. Но тук при нас зимата е някак бедно на плодове. Така че няма страшно - ябълки, круши и цитрусови има повечето. Иначе в замразен и изсушен вид - всички.
Имам въпрос относно газираната вода - не видях забрана?

Amour* - и скара, и пържолки има
Даре - а ти уж си ми приятелче - що не си казала досега че има такава диета Gift Heart

Приятни почивни дни момичета Flowers Bouquet

Общи условия

Активация на акаунт