НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 118

• 124 367
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Аз вече съм спряла да разяснявам режима на който и да е. Никой не вярва, че може да ям един път на ден (и то вечер), че и мазно и да отслабна...

# 631
  • гр.София
И аз не се обяснявам на никой  Laughing
като ме питат "Как" им казвам, че не ям хляб и сладко  Mr. Green
и всеки браво, аз не мога без сладко, ми то и аз , ама се научих  Sunglasses

# 632
Хапвам аз по малко черен шоколад, уж че е сладко. Психологически момент ми е.

# 633
Здравейте момичета. Днес благодарение на Амур ви открих, за което Ѝ благодаря. Няколко думи за мен - след заболяване преди 5-6 години почти се обездвижих и качих "скромните" 45 кг. От тогава какви ли диети не опитвах - не и не! Единствения проблем е свързан с щитовидната жлеза (хипо-) - но не е във високи норми. Всички останали изследвания в норма, От прочетеното обаче разбрах, че спадам към генетично обременените - винаги съм била пухкавичка. Но сега станах направо дебееела. Основния ми недостатък и борбата с него ще бъде - животинския глад за сладко. Ако не хапна сладко през деня - дори притрепервам. Прочетох и няколко страници от рецептите - виждам че има в някои плодове, малко захар. Дано да успея да се преборя - на 62 год съм и сигурно това е още една причина.
Знам че ще имам вашата подкрепа, за което предварително благодаря.

# 634
sem22 добре дошла. И аз съм с хипо- а имам и гуша.Аз в началото на тази година качих от вчера за днес дет се вика едни 10 килца от въздуха направо.И аз като теб съм нова и..."ще се учим за да сполучим" Laughing

# 635
Добре дошла, sem22 !     Hug
На правилното място си.    Simple Smile  Животинският глад за сладко лека-полека ще се "стопи" и ще изчезне....може би не напълно, но с това хранене е възможно "демоните" да бъдат държани заключени.
Казвам го най-отговорно като бивша пристрастена към сладкото.Само допреди 2-3 години у нас постоянно се ядеше сладко-на закуска, след обяда и вечерята, със следобедното кафе, между обяда и вечерята, преди лягане......всичко това е в миналото.
И не, не съм забравила вкуса на сладкишите.Просто, когато тялото е добре нахранено със стабилна и вкусна храна, не остава много място за десерт.   Laughing  Ако си достатъчно мотивирана и се придържаш към основните храни-месо, риба, яйца, зеленчуци, по-рядко плод/млечни/ядки, ще видиш, че не е толкова трудно да минеш с 2-3 хапки от нещо сладко, когато ти се прияде.
Не очаквай да стане бързо обаче, не и за 1-2 дни или седмици.А кой знае, може да си от щастливките, чието тяло реагира чудесно и лесно се " отказва" от вредителите, но ако не си от тях, ще трябва поне в началото да положиш малко усилия да стоиш настрана от изкушенията.
Огладнееш ли, яж от позволените храни.
Изпиташ ли глад за сладко, пак яж от позволените храни.
Един трик:при мен маслините успешно удовлетворяват глада за сладко.Не знам лъжат ли го, засищат ли го, но появи ли се, след няколко маслини изчезва.
Успех!

# 636
  • Scotland
Добре дошла! Успех! Относно жлезата - всичко друго дори да е наред, щом тя не е наред проблемът си е сериозен. Жлезата е диригент от класа и мнооого неща зависят от нея Simple Smile

# 637
Хайде, мацки! Скоро ви пожелавам да се похвалите!

# 638
  • Бургас
Я кажете, какво казаха по Нова сутринта?

# 639
Ами имаше почуда как така се отслабва, докато се яде сланина.
Човекът каза, че просто се е хранил с натурални продукти, като масло, сланина, яйца. Не е ял джънк. Ипократис не каза нещо, което да ми се забие в съзнанието.

# 640
  • Бургас
Благодаря, нямах възможност да гледам!
Аз съм с нова страст. От фейса видях рецепта за хлебче в микровълнова. Става точно за 2 минути. И за паприкован врат пак  от там рецепта взех. Това вече няколко дни ми е закуската, че ми омръзнаха яйцата.

# 641
  • София
Може ли рецептата за хлебчета.

# 642
Момичета малки и големи - благодаря за топлия прием. Ако овладея сладкото, останалото не е проблем. От година вече хляб не ям; тестено по 1-2 пъти в месеца. Обожавам яйцата, по-тлъстите меса също не ги отказвам. Въобще май си намерих мястото. Ще изключа картофи и ориз и.....така.
Само ми прави впечатление че в някои от рецептите (от другата тема) има или мед или захар. Това ме радва защото като видя че "умирам" ще си направя от тези рецепти. Набелязах си ги.

# 643
sem22, успех ти пожелавам! Само, моля те почети, особено из старите теми, където пишеха Шоки и Кам, споделяли са изключително полезна информация. По спомен при проблем с жлезата не е препоръчително В да се държат прекалено ниски, но понеже нямам такъв проблем не съм задълбавала.
И още един съвет. В началото, докато тялото ти се адаптира, забрави за сладкото, даже и за "позволените" рецепти от другата тема. Изкарай няколко месеца напълно стриктни. Така ще изживееш "абстиненцията" и после е по-лесно - даже и да хапнеш малко сладко няма да отвържеш ламята Спаска и да ометеш де що има. А и ще си започнала да виждаш резултат, което ще де мотивира допълнително. Яж мазнини. Те ще убият желанието за сладко. За захарно зависимите (и аз бях така) в началото е мнооого трудно. После, обаче, вкусовете се изменят. Сега дори не мога да ям плодове, защото са ми сладки, просто ми накъртя на захар. А преди след всяко хранене - торта, бисквити, вафли. Каквото има. В момента рядко нещо може да ме изкуши до толкова, че да скъсам синджира. И да ям сладко е малко, по-скоро за да се насладя, отколкото да прекаля. И малко неща са ми истински вкусни.

# 644
  • на Мелмак
Успех Сем22,
Аз също преди се чудих как ще ям.
Но сега се справям учудващо добре.
Аз сладко не обичам, но другите боклуци -чипсове и от сорта ми бяха любими. Сега просто си ги подминавам. А и децата не ги ядат.
Аз не съм чела много.
Нямам здравословни проблеми, просто спазвам основните правила и съм ок от няколко месеца.
Успех ти желая, защото като всяко начало и това е трудничко, по-скоро особено. 😊

Общи условия

Активация на акаунт