НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 118

• 124 396
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Деси, явно 90-дневките сме сменили коренно режима. Kissing Heart
Днес закусих свинско с праз лук (какво доживях да закусвам Joy ), варя прясно зеле със свинско за остатъка от деня. Предните дни кудкудяках, сега ще грухтя. Joy

# 571
  • Русе
Деси, явно 90-дневките сме сменили коренно режима. Kissing Heart
Не всички, но сме доста Hug

# 572
  • област Софийска
Здравейте! И аз скочих тук от 90 дневната. Като че ли ми е по-добре на този режим, защото малко съм скарана с плодовете.
Днес ми е 4 ден. От началото съм смъкнала 1.600. Предполагам, че трудничко ще е при мен, защото боря само 5 кг, които ми се опъват бая време вече. Но заникъде не бързам.
За днес менюто ми е: закуската я пропускам (според групата във фейса храненията са две - обяд и вечеря), обяд - малко пилешка супа, пиле с прясно зеле, салатка домат и чушка с малко настъргано сиренце и маслини, вечерята ще е същата, но супичката ще е спаначена.
Понякога много ми се дояжда сладко, но засега удържам фронта.

# 573
  • София
Аз малко като развалена плоча ще се включа пак, но... Закуската (или хранене като цяло) се пропуска, ако не си гладен и като следиш останалата храна за деня да е достатъчна. В началото на режима е силно препоръчително да се храните редовно, с достатъчно мазнини. В случая менюто на Рина не ми се струва достатъчно високомазнинно.
И силно препоръчвам да не се теглите всеки ден. Предполагам, че е нещо като навик покрай други диети, но тук няма смисъл от подобно теглене. Вземете си мерки със сантиметър и проверявайте до къде сте 1 или 2 пъти в месеца. Преди 4-5 години, когато започвах режима не мръднах на килограми, а свалих 2 номера дънки.

# 574
  • област Софийска
Ами аз по принцип не закусвам, така съм от години. Тлъсти меса не обичам, мазнините в храненето ми идват от пълномаслени сирена, масло, зехтин, маслини. Важното за мен е, че не огладнявам зверски и се чувствам добре.  В 90 дневната впрочем не огладнявах само в протеиновия ден.

# 575
  • Бургас
Не знам според коя група във фейса храненията са две, но това изобщо не е вярно. Храненето е според навиците и това как се чувстваме най-добре.
За мен например, след 20 години на две, че и едно ядене на ден, се оказа най-добре 4 кратно хранене. Не ми прилошава, не прегладнявам, не се подувам, киселините изчезнаха, а свалям равномерно, че и повече от преди това.
И да знаете, че след първите рязко свалени килограми (най-вече задържаната вода), нещата доста се забавят, въоръжете се с търпение.
Отчитам качени 500 г. за седмица аз. Но се отпуснах с млечните. Хем си знам, че ми пречат, ама толкова обичам кисело мляко... А как се подух, не е истина.

# 576
  • област Софийска
Ами според групата на Атанас Узунов. Според него до 12 тялото се чисти. Както и да е, в случая аз не закусвам не защото Атанас Узунов така е казал, а защото просто така съм свикнала.

# 577
Напоследък имам почти непоносимост към месо.  Rolling Eyes Готвя за домашните, но на мен самата не ми се яде... Вярвам, че е временно, защото иначе съм го закършила.  Laughing Карам го на яйца, салати, поляти с авокадово олио, доста маслини хапвам, почти по едно авокадо на ден, започнах да слагам активно кокосово мляко в супите, старая се да си набавям необходимите мазнини, но скоро ще ми свършат идеите за не- месни импровизации. Но пък неволята учи и такова невероятно "ризото" с гъби и карфиол сътворих, че сама останах във възторг от себе си.  Crazy Също така, фокачата на Дени вече трайно присъства на нашата трапеза. И тъй като всеки път я правя с различни екстри /кога с маслини отгоре, кога наситнен лук вътре в тестото, или със сушени домати, или с парченца бекон и т.н и т.н./ в нас вече й казваме "солен кекс". Също, много любимо ме и я разполовя парче на две и да си го запека на тостер- пресата с кашкавал вътре.
Не съм се мерила скоро, нито на кантар, нито метърът е играл. Скоро не е зле да взема да го направя.

Преди 4-5 години, когато започвах режима не мръднах на килограми, а свалих 2 номера дънки.

А как се развиха нещата по- натам? Изведнъж отчете резултат И на кантара, или просто плавно свали, или така и не свали на кг, а само на обиколки?

# 578
Интересува ме рецептата за фокачата! Може ли да я пуснеш!

# 579
# 580
  • област Софийска
Не съм купувала нито кокосово масло, нито кокосово мляко, не съм ги и опитвала. Готвя с масло и зехтин. Какво представляват на вкус? А с какъв зехтин готвите?

# 581
Много благодаря! Дали ще стане с кокосови стърготини?

# 582
  • София-Младост
Много благодаря! Дали ще стане с кокосови стърготини?
Категорично не...първият път такая  направих, като смлях кокосови стърготини...не че не стана съвсем нищо, но просто съжалих, че сложих сол, а не някакъв подсладител...хем сладко, хем солено...
След това я правих с кокосово брашно, пак леко се усеща, но има съвсем друг вкус. И направих 1/2 доза, излезе ми за няколко сутрини за закуска като хлебче.

# 583
Благодаря. Трябва да видя в наше село дали има в диетичните магазини(те са общо 2). Нещо в Била, Лидъл....дали се намира?

# 584
Аз спрях да готвя със зехтин, слагам го само на салати, сирена...готвя с масло, мас-свинска и патешка.
Купувам само екстра върджин.От зехтин помас няма смисъл, хем скъп, хем е преработен.Вместо него по-добре нашето си олио, все рафинирани продукти, олиото поне е евтино.

Общи условия

Активация на акаунт