НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 118

• 124 397
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • София-Младост
"Кафето на твое място щях да извърля" ... защо?

# 556
Защото е било със захар

Дара, ще намалее желанието за сладко, още си само в началото

# 557
  • Бургас
Аз съм на мнение, че прекалено стриктното ограничаване, особено за дълго време не е хубаво. Там, където няма здравословен проблем, естествено. Не казвам да се ядат неподходящи неща, но блокче черен шоколад не смятам, че пречи на режима.
А гладът за сладко се притъпява най-лесно с повече мазнини. Като се наядеш едно хубаво, хич не се и сещаш за десерт. Вчера, предполагам, захарта в кафето е предизвикала гладът за сладко и затова те е боляла глава. Нищо фатално не се е случило, ще свикнеш, дай си време.

# 558
Дара, наблягай на мазнините и дръж фронта, ще мине. То си е наркомания със сладкото Wink
Аз кафето си го пия със захар. Сори, ама това ми е любимото нещо сутрин, направо си е ритуал и не се отказвам от него. Така или иначе пия само по 1.

Черния шоколад ми е такова наказание, че предпочитам без него. Няколко пъти опитвах, не мога да го ям това. Мъжът ми няма такъв проблем Mr. Green

Май свалих трайно още 1 кг. Онази сутрин кантарът показа 50.5 кг. аз се втрещих, но днес закотви на 51, което е по-поносимо вече.

# 559
Али, как бре, душа, при толкова прегрешения? И аз така искам, ама я, не прегрешавам, ама и не свалям.

# 560
Ми Мери, може би няма на къде да сваляш Simple Smile
При мен е по-скоро от стрес, храня се малко.

# 561
А виж, в малките порции може да е тайната. Аз обичам по- големите. Трябва да ги огранича.

# 562
  • Варна
Няма да купувам нищо за цикъла,защото в понеделник вечерта ми дойде макар и на 44 ден.
Относно режима....аз прегреших на 8 ноември с торта,та го броих въглехидратен ден и хич не съм се мерила и теглила,че сигурно е катастрофа,защото и на 5-ти сутринта пък ярегреших.....Ужас!

# 563
Вчера и днес сутринта кафето ми беше без захар. Само днес следобяд се изложих, защото ми беше от автомат и забравих да натисна, че искам да е без захар (настроен е за захар, количеството се увеличава или намалява, та поне беше "средно" положение). Другите бяха от барче и просто не си взех захарче. По-скоро ме е боляла главата, защото тялото ми е свикнало да приема много ВГХ, всеки ден и в големи количества.
Днес вечерята ми беше ... три фурми. Мъжът ми се разяде и само ми предлагаше да си взема. Купих си някаква салата с пиле и млечен сос, но така си и остана. А да сготвя първо на домашните, я и чиниите да измия, я първо да се изкъпя, пък после ще си приседна с нея пред телевизора... И ми се отяде, та реших да не вечерям. Иначе и свинско месо взех, но и то си остана несготвено - утре. Първите два дни все се чувствах гладна, а днес даже не вечерях. Може и да свикна с режима. Blush

# 564
Винаги имам яйца в хладилника. Когато ме мързи или нямам време, чуквам 2-3 яйца и вечерята е готова.

# 565
Аз свикнах винаги да имам яйца-сурови и варени, бекон, сланинка.....2-3 консерви сардини или риба тон, маслини, зрели сирена.Така няма шанс да съм гладна и да няма какво да ям или тепърва да готвя.
Не че нямам почти винаги нещо сготвено, де....ама се случва, макар и рядко, да се изяде и за другия ден да не остане.    Laughing
ВЪпрос на навици е....може да няма плодове, зелечнуци, но без моите продукти не оставам.    Grinning

# 566
Добро утро! Днес кантара отчете -900 гр. или общо - 1,800 кг. за три дни. Снощи, не че нямах какво да вечерям, а обичам като ям да го правя спокойно, да се наслаждавам на храната. И исках първо домакинската работа да свърша, да сготвя за другите, че децата и те чакаха да ядат. И просто ми се отяде, вече не бях гладна. Не, че и преди това много ми се ядеше... Първите два дни бях непрекъснато гладна, даже се притесних, че това не е моят режим, не мога да се нахраня само с месо и яйца. Но вчера се чувствах добре, свиквам явно. Днес мислех да закусвам заквасена сметана, но си забравих кокосовите стърготини, а и не ми се яде, та се отказах. А и трябва да излизам служебно, та до обяд няма да усетя как ще отлети времето. Знам, че трябва да се яде, но предпочитам да слушам тялото си. Не съм ли гладна, не се насилвам.
Сутринта рано-рано посетих Лидъл и си купих бекон, прошуто, рикота, камембер, кисело мляко Тертер (6%, много го харесвам), черен шоколад. Да имам за почивните дни. И свинско с праз лук съм предвидила. Утре мъжът ми има рожден ден, ще му правя торта. Може би ще съгреша с едно парче, но в неделя, защото тогава ще го празнуваме.

# 567
Някой друг спазва ли диетата?
Сутринта кантарът ми отпусна още 300 гр., та общо за четирите дни -2,100 кг. Вчера добре си похапнах, все режимни неща. Днес закусих лентички прошуто, намазани с рикота, тънко резенче камембер, едно сварено яйце и 250 гр. кисело мляко Тертер (6%). Обяда пропуснах, а вечерях малка свинска пържола, малко джолан и свинско с праз лук. Обаче наруших с парче торта. Мъжът ми е рожденик, а едното дете има имен ден. Черпя ви по този повод.

# 568
Аз не съм се записвала отдавна. Режима го спазвам стриктно, съгрешявам само с бира Simple Smile
До сега вървях с 3 кг надолу на месец. Е, в последно време не е така, но според мен причината е в много ниските калории. Много ми е натоварено и в повечето дни ям само веднъж на ден. Надявям се скоро това да се промени. Искам да сваля още 9 кг, но и на 5 ще съм доволна.

# 569
  • Русе
Даре Simple Smile, и аз спазвам този начин на хранене от около месец. Резултатите ми за момента са основно в минуси на обиколки, килограмите са само -1,5 до -2, които се смъкнаха основно първата седмица. Може би основната ми грешка е, че имам млечни (сметана и високомаслено к. мляко) всеки ден Sad...
Вчера бях на
з - кафе със сметана, о - пилешки хапки с гъби и топено сирене, в - свинска пържолка със зеле (готвено с прясно зеле) и 1/2 купичка десерт - заквасена сметана с ч.л. кокосови стърготини и замразени малини
Днес
з - кафе със сметана, около 1/3 кофичка к.мляко Ралица 8% (пише, че съдържа само мляко, бактерии и сметана),
о - кюфтета и малко домашна туршия,
в - свински вратни пържолки на фурна със салата айсберг и домати (това е план Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт