НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 118

• 124 386
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Аз да се пробвам пак Simple Smile

Скрит текст:
Здравейте,
повече от 2 месеца съм на този начин на хранене. Днес си пуснах кръвни изследвания да видя как е холестеролът след толкова яйца и мазнини. Струват ми се добри стойностите, но ще помоля и за вашето мнение:

Общ холестерол   6.24 mmol/l    0-5.2   
HDL   2.45 mmol/l    0.9-2.66   
LDL   3.5   mmol/l    1.3-4.9   
Триглицериди   0.59 mmol/l    0-2.3

Чудни триглицериди. Браво. Моите са 0.8 ...искам като твоите..Grinning

# 601
Студено пресован е екстра върджина. Няма топлинна обработка при него. Просто се мачкат маслините....без да се загряват. Това е разликата.

Имах предвид, че  спокойно може да се ползва за готвене при температури до около200 градуса- така съм запомнила. Не съм задълбавала, не готвя/ пържа с него.

# 602
  • Велико Търново
teta75, благодаря за коментара!
Аз пък иска да започвам да свалям И килограми. Откакто се храня НВ-ВМХ не само на съм свалила грам, ами даже качих около килограм. За щастие сантиметрите на талията намаляват, та поне това ми дава стимул. Но така или иначе, за да изглеждам така, както искам, ще трябва поне 3-4 кг да сваля. Дано, дано!

# 603
  • Русе
Добро утро и умихнат ден Simple Smile
Имам въпрос - в рецептите за хлебни изделия, които видях, има Хуск. Аз имам Colon C, който до гояма степен има същия вид и действие - използвал ли го е някой вместо Хуск? Чудя се да пробвам ли или да си взема Хуск.

# 604
Аз да се пробвам пак Simple Smile

Скрит текст:
Здравейте,
повече от 2 месеца съм на този начин на хранене. Днес си пуснах кръвни изследвания да видя как е холестеролът след толкова яйца и мазнини. Струват ми се добри стойностите, но ще помоля и за вашето мнение:

Общ холестерол   6.24 mmol/l    0-5.2   
HDL   2.45 mmol/l    0.9-2.66   
LDL   3.5   mmol/l    1.3-4.9   
Триглицериди   0.59 mmol/l    0-2.3
Без да разбирам особено, на мен ми изглеждат перфектни.   Simple Smile   
Относно отслабването:ако имаш САМО 3-4 кг, които щом те дразнят, най-вероятно са основно мазнини, ще стане бавно.Та, въоръжи се с търпение.
При мен също останаха последните 3-4-5 кг, които вече трети месец ми се опъват.Т.е., застопориха се на едно ниво и не мърдат, пущините.Но аз и не правя нещо особено, просто се храня така, както последните почти 2 години вече.Когато паднат, тогава, не съм се разбързала....    Laughing

Готвенето със зехтин не съм го изключила заради загряването, а просто храна сготвена с масло/мас ми е по-вкусна.    Grinning   Обичам и вкуса на зехтина в салатата, така че него си оставих за това удоволствие.Аз, като видна чревоугодничка, доста наблягам на вкусовите удоволствия на храната.
А пък няма такъв кеф:ядеш вкусно, до засищане, а кг се топят ли, топят.....    Simple Smile   Еех, какво повече да иска човек от живота!    Joy

Заместители на хляба не правя (не ми липсва, не ям, ако случайно ми се прияде, купувам си една френска франзела, начесвам си крастата и забравям за хляба.), та нямам опит.
В началото си купувам едно пакетче протеинов хляб, но след като последните 2-3 пъти изяждах по 1-2 филийки, а останалия мухлясваше от стоене и изхвърлях, вече не купувам.А и без хляб усещам доста по-наситено вкуса на останалата храна, някак вкуса на хляба ми замаскира вкуса на другите продукти.

# 605
  • София-Младост

Amour*, а какво закусваш...на мен сутрин ми е трудно, хляб не ми липсва, просто не мога всяка сутрин да ям пържоли Simple Smile)) А никак не ми се иска да прекалявам с яйцата.

# 606
  • София
Момичета, ето точките на горене на различните мазнини:
https://www.bb-team.org/articles/5076_nauchi-se-da-gotvish-tochk … zlichnite-maznini

# 607
Основно закусвам яйца, не ме притесняват количествата.    Simple Smile  Варени, бъркани, на омлет, на очи...като добавя и бекон или кашкавал на тиган, после 4-5 часа не се и сещам за храна.
Днес например закусвах мазно кафе-аз слагам доста кокосово масло, и 2 варени яйца, намазани с краве масло и поръсени със шарена сол.
Закусвала съм и само бекон, или прошуто и сирена, или кисело мляко-около 100-150 гр с канела и орехи.
Също, чаша бульон-телешки или свински, с добавена 1 л масло.
Стремя се закуската ми да е задължително "мазна", за да ме засити.В следващите хранения не наблягам вече толкова много на маслото, гледам вечерята ми да е най-лека...

# 608
  • София
....

Преди 4-5 години, когато започвах режима не мръднах на килограми, а свалих 2 номера дънки.

А как се развиха нещата по- натам? Изведнъж отчете резултат И на кантара, или просто плавно свали, или така и не свали на кг, а само на обиколки?

Не свалих, а забременях Simple Smile След това кърмене, недоспиваме, не съвсем стриктно хранене, но все пак си държах почти същите килограми (1-2 над теглото от преди това). Сега съм 56 кг (при 54 преди да забременея) на 166 см височина, тренирам с тежести и съм качила мускулна маса. Все още нося малкия размер дънки Grinning

# 609
  • София
Краси, аз имам една чуденка отностно зехтина  newsm78

По принцип не съм от капризните, но горчивият вкус на екстра върджина просто не ми понася, разваля ми вкуса на всичко  Sick
Преди враме от чужбина съм си купивала зехтин с мек вкус и беше прекрасен, но тук каквото и да купя - горчи та се не трае.
И си купувам един зехтин, който е 15% екстра върджин и останалото помас. Знам, че е преработен, но нали в него преобладава Омега 3, за разлика от обикновеното олио? Или бъркам  newsm78

П.С. Знаше ли къде изчезна Камелот? Всичко наред ли е с нея? Много ми липсва  Sad

# 610
  • София
Камелот се мярка из ФБ групата Simple Smile Предполагам, че ако има нещо по-интересно или важно ще пише и тук.

# 611
Браво, КалинкеLaughing
На мен също хляб не ми липсва, от години съм свела консумацията му до минимум. Но като направя крем супа, домашните очакват към нея крутони. И за да не се обяснявам че това е "хляб, ама не съвсем", нежно им подбутвам "соления кекс", който често също правя на крутони впоследствие /запичам на малки парченца във фурната сиреч/. Или ако имам дълго излизане и зная, че няма да има къде да хапна подходяща храна- си правя сандвичи с него.
Яйца обичам, но да ям всеки ден- абсурд, това не мога да си го причиня. Често си сварявам по 5 яйца- за да си имам уж и после поне 2 хвърлям.

# 612
Вместо стандартните крутони може да запечеш слайсове бекон!

# 613
На мен пък ми е много тъжно, че трябва да спра млечните. Режимно ям, но като консумирам млечни просто не отслабвам.

# 614
  • София
Млечните лесно ги прежалих, обаче яйцата са ми голяма мъка, че поне още няколко месеца не трябва да ям Sad От скоро съм на АИП и закуските са ми най-трудни, защото хапвах предимно яйца под някаква форма.

Общи условия

Активация на акаунт