На море в Гърция 2017 - IV

• 120 690
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • София
А, там ли беше този Завой? Помня обсъжданията Joy 

Значи за Волос ще решаваме на място, явно.

П.П. Преди малко разбрах от майка ми, че преди години сме обикаляли Пелион, а аз не помня нищо. Направо ме е срам от мене си Laughing

# 601
  • София
Здравейте!
Ако на някой му се плакнат очи с уникалното синьо на западните плажове на Лефкада - да заповяда!
https://www.flickr.com/photos/142885754@N03/albums/72157687511621530
Иначе снимките са на места, които доста хора вече са посетили и от тази гледна точка не са толкова уникални. Но местата си остават красиви... поне за мен.
За следващата година обаче съм избрала гръцко местенце, което не е посещавано от хора от форума (даже и от Параход Wink ) Живот и здраве, тогава по-интересни снимки...

Миленка, къде спахте в Лефкада? Би ли го препоръчала?
Друг дали може да се включи с препоръки- Търся място за нощувки за 3 семейства с по едно дете и май предпочитаме да е във Василики. Обикновено в Гърция взимаме стай на плажа , но разбрах от вас, че плажът там не е ок, освен за ветроходство, та може и в центъра. Simple Smile

Връщам се да чета, назад, едва в началото на трета тема съм още...
Спахме в една къща на края на Цукаладес - http://www.timoklia.gr/lefkada.en.html. Много ни хареса, с изключително гостоприемна стопанка - първата сутрин ни звънна на вратата с готова закуска. Но на плаж само с кола. Пефкуля е на километър и нещо и не е лош за ежедневен вариант. Милос бийч също не е далеч. През 2016г. спахме в Понди - Art Sailing. Къщата не беше лоша и домакинята беше любезна. А Василики е много приятно за вечерни разходки. Но пък повечето хубавите плажове са далече или по черни пътища. До Порто Кацики е 11 км май, но пътувахме близо час. Толкова беше като време  и от Цукаладес. Това е в общи линии. Ако имаш други въпроси, заповядай!

# 602
Здравейте, това лято имаме намерение да отидем до Лесбос, някъде в началото на август. ММ се чуди дали да минем през Турция или да вземем ферибота от Кавала. Има ли някой инфо за цените и разписанията от Айвалък и от Кавала и от къде е по изгодно да тръгнем. Ще се радваме и на всяко мнение за самия остров...

# 603
  • Варна
Здравейте, това лято имаме намерение да отидем до Лесбос, някъде в началото на август. ММ се чуди дали да минем през Турция или да вземем ферибота от Кавала. Има ли някой инфо за цените и разписанията от Айвалък и от Кавала и от къде е по изгодно да тръгнем. Ще се радваме и на всяко мнение за самия остров...
Лесбос съм го проверявала преди 2-3г., беше ни цел, но отпадна като вариант и не отидохме.
По това което четох тогава, пътя е по-добре да е през Турция, много по-бързо и по-евтино идваше. Вече нямам спомен за сайтовете на фериботите, но едва ли се е променило положението.
Имайте едно наум с размириците на Лесбос покрай емигрантите (там има лагери за емигранти), имаше и някакви пожари миналото лято.

# 604
Някой отсядъл ли е на Амулиани тук -http://eleftheriarooms.com? Моля, да сподели впечатления!

# 605
Може ли мнение за fourka beach, къде и какво може да се види, къде са хубавите плажове в района ?

# 606
Здравейте!
Някой ходил ли е на о. Сирос през Юли? Малко ме притеснява дали няма да е много ветровито.. обмислям почивка там втората седмица на месеца..
Ще съм благодарна и за отзиви за самия остров.. много ли са пренаселени плажовете.. гледам, че повечето са малки.. изобщо каквото се сетите.. Благодаря

# 607
През юли точно - не Simple Smile
Островът не е особено туристически, плажовете наистина не са големи,  но най-много Агатопес и Мегас Ялос да се препълнят във високия сезон. Винаги можете да си намерите някой по-закътан.
Аз съм била през юни и духаше доста към края (преди това пък не се живееше от жега) Simple Smile Но вятърът е въпрос на късмет, а и обикновено ако духа мелтемът от север, на южните плажове е ОК.
Столицата на Сирос Ермуполи е един от най-красивите градове в Гърция.

# 608
Почвам да се чудя дали няма да умрем от жега на Парос и Наксос края на август  newsm78
Първоначално мислехме да ходим между 17 и 27 септемвир, но щерката ще е първи клас и се отказахме, пък и се чудехме дали края на Септември е подходящо за плаж на Санторини.

За Парос ако някой е ходил на организиран тур с корабче, може ли да ми изпрати информация и препоръки.
За Санторини също разглеждам за тур на островът, но ми се струват много високи цените, по-добре да си вземем кола под наем и да обиколим сами, но много ми се ходи на плаване с корабче. И там цените са доста високи поне за мен, гледам вариантите с лодки с по-малко хора и стъпват на около 300-400 лв. за двамата. Има и по-евтини до вулкана, но пък там август сигурно жегата е нетърпима и няма да можем да отидем  newsm78
Мисля, че няма да е проблем жегата, защото през юли и август е пикът на мелтемите, а те доста разхлаждат. Миналата година бяхме първата половина на юли на Парос и си беше доста приятна температурата.
За организиран дей трип ходихме до о-в Куфониси с корабчето Наксос стар от Писо ливади. Морето беше доста бурно, поради същите тези мелтеми и пътуването не беше особено приятно. В тихо море, сигурно е доста по-добре. Цената е доста висока - около 40 € мисля.
От Парос можете да идете с ферито до Антипарос. Стига за около 5 минути и не се усеща дори при силно вълнение.
bouquet
Купих самолетните билети ще сме на островите в края на август и първата седмица на септември  Grinning
Може ли повече информация за този тур - ако изключим вълнението, останахте ли доволни от разходката? Цял ден ли е и в колко тръгва корабчето от Писо Ливади. Ние ще спим в Логарас и ще ни е удобно. Аз гледах турове с лодки около Парос, но май посещението на тези островчета повече ме влече, ще имам в предвид, това което казваш за времето.
Вярно ли е, че Пунда е на 500-600 метра от Писо Ливади? Може ли да се стигне пеш до там.
Ние ще пристигнем със самолет следобяд и мислим първия ден да го прекараме на плажа и на някоя приятна таверна в Логарас или Писо Ливади /пиремам препоръки  bouquet /
Втория ден мислим да отидем до Антипарос, не съм информирана освен пещерата има ли нещо друго което да разгледаме. Няма да сме с кола, как се стига до пещерата в този случай?
Планирали сме разходки и до Науса и Парикиа, където искам да видя музея. И ни остава един ден, който се чудя как да оползотворим, може да отидем на тази разходка до Куфонисия или да обиколим повече плажове за един ден на Парос.
За Наксос нищо не съм планирала освен, че искаме да се разходим поне до няколко плажа и да видим основните забележителности. И там имаме 3 дни, след което отиваме за 4 дин на Санторини и според това колко е горещо на място ще решаваме дали ще ходим до вулкана или не.

# 609
Здравейте на всички! Иска ми се тази година да отидем на море в Гърция. Но ще ни е за пръв път и съм доста неориентирана. С две деца сме на 3г и 7г. Търся вилички, бунгала или самостоятелна къща без изхранване. Искаме да си правим барбекюта, когато ни е кеф да ядем по ресторантите.  Искаме да избягаме от големите хотели с ол инклузив и милион души. Да е близо плажа и да е хуваб. Също да има в близост къде да се разходим, да хапнем. Да не е забутано мястото. Ще бъдем 2-3 семейства. Общо взето ми се иска по - спокойно местенце. Има ли изобщо такова място, което до отговори на всичките ми изисквания, че май станаха много хахаха. Благодаря ви Simple Smile

# 610
През юли точно - не Simple Smile
Островът не е особено туристически, плажовете наистина не са големи,  но най-много Агатопес и Мегас Ялос да се препълнят във високия сезон. Винаги можете да си намерите някой по-закътан.
Аз съм била през юни и духаше доста към края (преди това пък не се живееше от жега) Simple Smile Но вятърът е въпрос на късмет, а и обикновено ако духа мелтемът от север, на южните плажове е ОК.
Столицата на Сирос Ермуполи е един от най-красивите градове в Гърция.
Благодаря Параход!
А много ли неприятно духа все пак или е по-скоро приятно?
Чудя му се още..  и ферито не е много евтино.. та затова Simple Smile

# 611
  • София
Почвам да се чудя дали няма да умрем от жега на Парос и Наксос края на август  newsm78
Първоначално мислехме да ходим между 17 и 27 септемвир, но щерката ще е първи клас и се отказахме, пък и се чудехме дали края на Септември е подходящо за плаж на Санторини.

За Парос ако някой е ходил на организиран тур с корабче, може ли да ми изпрати информация и препоръки.
За Санторини също разглеждам за тур на островът, но ми се струват много високи цените, по-добре да си вземем кола под наем и да обиколим сами, но много ми се ходи на плаване с корабче. И там цените са доста високи поне за мен, гледам вариантите с лодки с по-малко хора и стъпват на около 300-400 лв. за двамата. Има и по-евтини до вулкана, но пък там август сигурно жегата е нетърпима и няма да можем да отидем  newsm78
Мисля, че няма да е проблем жегата, защото през юли и август е пикът на мелтемите, а те доста разхлаждат. Миналата година бяхме първата половина на юли на Парос и си беше доста приятна температурата.
За организиран дей трип ходихме до о-в Куфониси с корабчето Наксос стар от Писо ливади. Морето беше доста бурно, поради същите тези мелтеми и пътуването не беше особено приятно. В тихо море, сигурно е доста по-добре. Цената е доста висока - около 40 € мисля.
От Парос можете да идете с ферито до Антипарос. Стига за около 5 минути и не се усеща дори при силно вълнение.
bouquet
Купих самолетните билети ще сме на островите в края на август и първата седмица на септември  Grinning
Може ли повече информация за този тур - ако изключим вълнението, останахте ли доволни от разходката? Цял ден ли е и в колко тръгва корабчето от Писо Ливади. Ние ще спим в Логарас и ще ни е удобно. Аз гледах турове с лодки около Парос, но май посещението на тези островчета повече ме влече, ще имам в предвид, това което казваш за времето.
Вярно ли е, че Пунда е на 500-600 метра от Писо Ливади? Може ли да се стигне пеш до там.
Ние ще пристигнем със самолет следобяд и мислим първия ден да го прекараме на плажа и на някоя приятна таверна в Логарас или Писо Ливади /пиремам препоръки  bouquet /
Втория ден мислим да отидем до Антипарос, не съм информирана освен пещерата има ли нещо друго което да разгледаме. Няма да сме с кола, как се стига до пещерата в този случай?
Планирали сме разходки и до Науса и Парикиа, където искам да видя музея. И ни остава един ден, който се чудя как да оползотворим, може да отидем на тази разходка до Куфонисия или да обиколим повече плажове за един ден на Парос.
За Наксос нищо не съм планирала освен, че искаме да се разходим поне до няколко плажа и да видим основните забележителности. И там имаме 3 дни, след което отиваме за 4 дин на Санторини и според това колко е горещо на място ще решаваме дали ще ходим до вулкана или не.
Koрабчето до Куфониси всъщност е само транспорт до там, не е обиколка със спиране по разни плажове. Идва от Наксос, взима пътници от Писо Ливади и след около час и половина пристига на Куфониси. Мисля, че тръгваше някъде около 9:00 - 9:30ч. от Писо Ливади. На Куфониси си обикаляте сами. Там има водно такси в определени часове до плажовете. Когато ние бяхме, водното такси не стигаше до най-хубавия плаж на острова - Пори. До него стигнахме пеша от последната спирка на водното такси. Но духаше ужасно силен вятър и се губеше доста от красотата на този плаж. Иначе има и селски плаж на пристанището, там е доста по-закътано. Има и още 2 плажа, до които стига водното такси, но те не ме впечатлиха особено, освен с невероятно синия цвят на водата. Селцето на Куфониси е много симпатично и приятно за разходка и хапване. На обратно корабчето потегля някъде след обед - мисля около 17:00ч.
Таверна в Писо Ливади мога да препоръчам - Markakis https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g1028266-d6826070- … South_Aegean.html на пристанището. Другата, която ми хареса е между Писо Ливади и Марписа - Анна и Йоргос https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g1383423-d1501956- … South_Aegean.html
Много силно препоръчвам да отидете, ако има транспорт до едно село във вътрешността на острова - Лефкес. Много е живописно.
Ние не стигнахме до пещерата на Антипарос. Селото и там е много приятно за разходки. Има няколко плажа на източната страна на острова, но лично на мен не ми харесаха особено много.

# 612
Здравейте на всички! Иска ми се тази година да отидем на море в Гърция. Но ще ни е за пръв път и съм доста неориентирана. С две деца сме на 3г и 7г. Търся вилички, бунгала или самостоятелна къща без изхранване. Искаме да си правим барбекюта, когато ни е кеф да ядем по ресторантите.  Искаме да избягаме от големите хотели с ол инклузив и милион души. Да е близо плажа и да е хуваб. Също да има в близост къде да се разходим, да хапнем. Да не е забутано мястото. Ще бъдем 2-3 семейства. Общо взето ми се иска по - спокойно местенце. Има ли изобщо такова място, което до отговори на всичките ми изисквания, че май станаха много хахаха. Благодаря ви Simple Smile
Моите скромни наблюдения са че долната половина на Касандра и Ситония са по-малко населени с малки села. Миналата година бяхме в Торони и мисля че ще ти допадне. Има 2-3 ресторанта и няма някакви големи хотели. На север от Торони беше пълно с вилни зони покрай морето.

# 613
Здравейте,
Може ли да препоръчате хубав плаж на Иракли или наоколо?
Благодаря

# 614
Реших да питам за насоки. Търся хубав плаж с кристално бистра вода, готино място с ресторантчета и еста да се мотаем вечер. Искам да е нещо ново, където не сме били и да ни изненада колко е яко. Търся Greece vibe Simple Smile Сега ще кажа къде сме били- Лефкада, Закинтос, Тасос, Керамоти, Халкидики- Ситония и Касандра. Моля, дайте идеи за готини места, които да открием. Единият вариант е да идем с кола- да не е много далече, а другият до Атина със самолет и после фери.

Общи условия

Активация на акаунт