С хъс и страст започна 8 клас

• 70 078
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • столицата
При нас класната е казала, 4е тази година няма стипендии newsm78. Но това е било през първите дни. newsm78

# 166
Да ви попитам за стипендии нещо чули ли сте? Класната на Боби не им е казала нищо, но на съседния клас са им обяснили, че се кандидатства в края на първия срок и спрямо успеха от първия срок се изчислява стойността на стипендията и ако бъдеш одобрен, я получавап ежемесечно от февруари до юни. Да ви питам при вас така ли е?

# 167
Стипендиите са след завършено основно. Значи трябва да са още този срок. Кандидатства се срок за срок. Сега - с успеха от основното, втория срок - с успеха от първия. Не съм чувала постановлението да е променено, но не съм и ровила да проверявам.

# 168
  • София
На родителската среща ни казаха, че децата имат право да получават стипендия от тази година. През първия срок ще се взема предвид успехът от 7-ми клас. Трябва да има открита банкова сметка на името на детето и стипендията ще се превежда по нея. Към сметката трябва да има дебитна карта- предполагам, за да не се иска разрешение от районния съд за теглене на суми от нея.
В сайта на училището е качено заявление, което се попълва за получаването на стипендията. За успех 6,00 - стипендията е 50лв. За успех над 5,50 - 35 лв.

Утре ще ходим да откриваме банкова сметка. Няма значение коя ще е банката, но на родителската среща ни казаха, че ПИБ имат най-изгодни условия. Така като ги гледам - напълно ме устройва да няма никакви такси.  Grinning

Последна редакция: ср, 27 сеп 2017, 00:22 от Vivi

# 169
  • столицата
Vivi, твоето дете в СМГ ли беше?
Възможно ли е даването на стипендии да зависи от у4илището и разполагаемата сума? newsm78

# 170
  • София
За съжаление, моята има 5,43 среден успех /нали всички оценки си смятат/. Да й е за урок, да си натиска дупето по всичко, а не - това не ми трябва, онова не е важно.

# 171
  • София

Жълто цвете, хора в гимназията е на много високо ниво! Сашето среща наборите си всеки ден по пътеката към метрото. Тя се прибира и те се прибират Simple Smile Може да вземат да се запознаят Wink

Ваче, ако се (за)познаят няма да ги спираме я Wink
SatisfiedSatisfiedSatisfied

За стипендиите. Моята е подала заявление. Оказа се, че има успех 5,53 Smiley И аз се замислих как ще ги дават и явно ще вадим дебитна карта. Мъжът ми беше против, ама сега няма начин, ще вадим. Банката не ми е удобна, защото нямам сметки там, ама...

# 172
За стипендиите е такс, както е писала Дидева.
Предполагам, че всяко училище има нвкаква сума за целта заложена в бюджета му.
При нас класната еече направи списък на отличниците на база успех от свидетелстеото за основно образование.

# 173
И аз се замислих как ще ги дават и явно ще вадим дебитна карта. Мъжът ми беше против, ама сега няма начин, ще вадим. Банката не ми е удобна, защото нямам сметки там, ама...
Във вашия вилает до миналата година съобщението гласеше: " За получаване на стипендии - при касиера!" Joy

# 174
Като каза Дидева "вашия вилает"... От преди 2 седмици живеем вече до НПМГ, пък аз и шофьор и майка на тийнове - ама вбесяват ме тез деца Rage Излизат от метростанцията и тръгват по улицата (еднопосочна, движението идва зад гърба им!), тротоар слънце, и от двете страни на платното! Ама не - на улицата! И с тапите в ушите и като наведат глави, сънени сънени под качулките, ни чуват ни виждат! Ей вчера вечер спрях и овиках една девойка - заобикаля локва на платното, като излиза насред средата, ама не поглежда поне през рамо... "Ама има локва!", ми има, ама на тротоара няма! По тоя случай и моите младежи го отнесоха, овиках вкъщи и тях, ей така профилактично... поне на набора заплес съм му забранила да носи слушалките навън!

# 175
В ншия вилает пък още нищо не се чува нито за подаване на заявления за стипендиите, нито как ще им ги дават.
Чакаме.
Аз пък на нашия заплес нарочно не му купувам нови слушалки на телефона. Дори се радвам, че си повреди оригиналните, хи, хи.
За вървенето, пресичането навън мърморя преди всяко излизане.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2017, 08:59 от Чиби

# 176
  • София
Ей вчера вечер спрях и овиках една девойка - заобикаля локва на платното, като излиза насред средата, ама не поглежда поне през рамо... "Ама има локва!", ми има, ама на тротоара няма!
Със зелен суичър ли беше девойката? Да знам, да вадя гьостерицата. Моята твърди, че не е с тапи по улицата, ама аз не съм много убедена.
Мерси, Дидева за инфото за касиера. Да видим тази година...

# 177
Мартин и той ще взема стипендия.Снощи попълни заявлението,но още не са казали как ще ги получава.Преди чеше при касиера .

# 178
  • София
Моят младеж пише есе на тема "Съвременният герой".... Имал много идеи, ама не му хрумвало как да формулира изреченията. Дадох му хрумване за начало на есето, глупаво било и ако ме слушал, заради мен госпожата щяла да му пише двойка. Ами да си го пише сам тогава...

# 179
Ей вчера вечер спрях и овиках една девойка - заобикаля локва на платното, като излиза насред средата, ама не поглежда поне през рамо... "Ама има локва!", ми има, ама на тротоара няма!
Със зелен суичър ли беше девойката? Да знам, да вадя гьостерицата. Моята твърди, че не е с тапи по улицата, ама аз не съм много убедена.
Не беше зелен - черен, с черни дънки, привечер в сумрак! (явно след последния час 19:15ч... ) Не вади гьостерицата, само размахай пръст, че тротоарите са за ползване!
Ей, като видя млади хора изцяло в черно, кофти ми става, а дано моята девойка като порасне да не залитне натам в модните тенденции! Калоян категорично каза "Черна тениска от униформените - Не!" Взехмя бала, светло (галено) синьо и (условно) тъмно синьо, по скоро ярко мастилено наситено...

Общи условия

Активация на акаунт