С хъс и страст започна 8 клас

• 70 095
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Габи, нали сам ти се е оплакал, че не може да се формулира изриченият?
Ама всичките са едни важни.
Аз само дадох насоки ог къде да си припомни снощи теорията за тригълници и признаците за еднаквост и го оставих да си решава задачите.
Няма да отида да правя заради него входно по МАТ.

# 181
При нас също ще има стипендии в размер на ..20 /двадесет/ лева..Моята докара успех 5.83 от седми клас и аз не пропуснах да и натрия носа, че всички предмети са важни. Не са казали как ще им ги изплащат, но ме съмнява банка да открие сметка на името на детето ако няма 18 год. В Райфайзен ни отказаха. Аз  направих сметка на мое име, но на дебитната карта, която е свързана към сметката пише името на детето. Така тя може да плаща в магазини и да си тегли пари на банкомат при нужда.

# 182
...но ме съмнява банка да открие сметка на името на детето ако няма 18 год...
Назад доста подробно обсъдихме тийн сметките и техните предимства Simple Smile На мен от една банка ми отказаха да направят карта на сина ми към моя сметка и аз направих негова си и тъй като няма такси за захранване на тийн сметка, ако си искам мога по 20лв седмично да му прехвърлям.

# 183
  • Чикаго / София
Като каза Дидева "вашия вилает"... От преди 2 седмици живеем вече до НПМГ, пък аз и шофьор и майка на тийнове - ама вбесяват ме тез деца Rage Излизат от метростанцията и тръгват по улицата (еднопосочна, движението идва зад гърба им!), тротоар слънце, и от двете страни на платното! Ама не - на улицата! И с тапите в ушите и като наведат глави, сънени сънени под качулките, ни чуват ни виждат! Ей вчера вечер спрях и овиках една девойка - заобикаля локва на платното, като излиза насред средата, ама не поглежда поне през рамо... "Ама има локва!", ми има, ама на тротоара няма! По тоя случай и моите младежи го отнесоха, овиках вкъщи и тях, ей така профилактично... поне на набора заплес съм му забранила да носи слушалките навън!

peneva_a значи сме съседи в София Simple Smile Като се приберем, не знам кога,  може да се запознаем. Иначе аз колко много съм се карала по децата там /това преди 10тина и кусур години де/ - и по улицата ходеха, и се събираха в градинката пред нас точно и едни бири, крясъци, цигари - мхм, пък аз с две бебета само това ми липсваше Simple Smile Ама тийнеджъри какво да ги правиш. Сега моите тогавашни бебета вече са  почти на тяхната възраст Simple Smile

Иначе донякъде разбирам ходенето по улицата, то баш в тази част повечето тротоари май са заети от коли. Може и да се е променило положението, но аз едно време редовно бутах количката по улицата.

# 184
[peneva_a значи сме съседи в София Simple Smile Като се приберем, не знам кога,  може да се запознаем.
С удоволствие Blush
Цитат
Иначе донякъде разбирам ходенето по улицата, то баш в тази част повечето тротоари май са заети от коли. Може и да се е променило положението, но аз едно време редовно бутах количката по улицата.
Ми не е така, заради подмяна на тръби на топлофикация изръшкаха почти всички улици в квартала... преди 2-3 години точно на Бигла оправяха, т.е. изцяло нов асфалт, бордюри тротоари... Само един двама "умника" (исках да пиша друго, ама не върви писмено) се качват на тротоара точно преди "Якубица"... Чудя се кой кога ще им покаже, че не са прави и майка им не е права и леля им не е права...
А иначе на тийновете и аз се скарах миния петък вечер... поседнали пред входа на блока на бордюрчето (40см високо) на "градинката" зад блока... от пролетта се мъча да захвана там цветенца, че никой не го е пипнал 15 години, сбито и... та хвана ми се здравеца... и те поседнали с по биричка с раницата на гръбчето, раничката лежи върху растенийцата, едва изкарали по 3-4 нови листенца... 4 от 8 зад гърба им бяха счупени в сърцевина... "ама госпожо те така си бяха, моята раница стои 5см над тях" Rolling Eyes ми като се наведе напред верно са 5см, ама при градуси (бедра/торс) клонящи към 90, разстоянието клони към 0, даже директно залепя нулата и има пръст по дъното на раницата... Не съм сигуна дали ме разбраха, но се впечатлиха Smiling Imp

# 185
  • столицата
Пенева, направо си ги сразилаSimple Smile
И мен много ме е страх като ходи по улиците със слушалки и все говоря, говоря, че нещо ще се случи и ще трябва да реагира бързо, а тя няма да е чула нищо в своя свят на музика. Това ми е голямо притеснение особено като пресича.

# 186
  • Русе
peneva_a Satisfied  , ако пък ъгълът стане > 90 градуса, не ми се мисли
   От снощи ме втресе един бяс и гимназистът беше насметен от тайфун, та и сутринта още го подмяташе. Цяло лято лежа на кълката, как е гледал Троя, знаел бил незнам си какво. Нищо не знае - това Одисей, Ахил и изобщо съвсем друго нещо разбрах за таз война.Госпожата питала имало ли някой да е чел Илиада - нямало такъв в класа. Била доста изненадана. Imp Иначе за разлика от предишния клас тук се пишат и обсъждат домашни в групата на класа.

# 187
  • Чикаго / София
peneva_a Grinning Grinning Grinning

Да, по Бигла май са оправили положението, а и на повечето места тротоара е доста висок и няма как да си качат колата там. Поне това лято като си бяхме в Бг по Бигла успешно се ходеше по тротоара. Абе влизат в час хората, не е като преди Simple Smile Дори свекър ми е спрял да паркира на тротоара  вече. Laughing

# 188
  • гр. София
Мами, какво бихте коментирали за тази информация?

https://offnews.bg/obshtestvo/mon-zabrani-prinuditelnite-darenia … telst-665808.html

# 189
  • София
Пенева, излишно е да казвам, че ако мернеш зеления суитчер да ходи по улицата с тапи и да седи с бира в ръка в градинката, да ми се обадиш Wink Разчитам на шпиони в квартала Simple Smile))

# 190
  • Гълъбово
Привет и от мен в новата темичка, успях да наваксам с четенето.
Набора е много доволен от класа си и учителите поне засега. Още първия ден се сприятелил с едно момче и стоят заедно. Учудващо за мен, но много се радвам, че с желание ходи на училище. Чак не смея да се зарадвам истински да не го урочасам Simple Smile
Започват в 7:30ч до 13:20 ч, когато имат по 7 часа. Всеки ден имат по 3 или 4 часа английски език. Почнали са от А Б и имат много домашна - писане по 2-3 реда всяка дума в тетрадката, отделно после същите в речника. Днес като се чухме по тел. каза, че имали ужасно много домашна по английски, но пише с мерак.
В понеделник са правили входно по БЕЛ, а днес по математика. Днес са им дали учебниците по английски език - 148 лв с отстъпката, че ги поръчваха за целия клас иначе излизаха 174 лв. Другите учебници като БЕЛ и МАТ ги купихме, философията госпожата им ги е поръчала. Класна им е г-жата по Предприемачество и Бизнес комуникации ще им ги поръчва тях, утре 16 лв за Информационни, музика остана само май. Каза, че има модерна класна, не била с моите разбирания, нищо, че е по-възрастна от мен.
За джобни му давам 20 лв в неделя, да си ги разпределя, засега има останали от миналата седмица, учудващо, но си иска за всяка седмица полагащите му се, независимо, че не ги е похарчил.
Трите почивни дни го ударихме на туризъм по линията - Сандански - Роженски манастир -Мелник - С.Златолист - Рупите - Стобски пирамиди и Сапарева баня.
Нашата РС е този петък, но ще ходи баща му и чакам с нетърпение да чуя какво са казали.
Това е засега при нас.

# 191
  • София

Мама Мими, какво да кажа? Като не знаят как да решат проблема, веднага спускат забрана. Така е по-лесно, отколкото да се предложи някакво работещо решение в полза на децата и училищата.  ooooh!
Това за курсовете! За даренията съм съгласна. От доброволни, станаха доброзорни.

# 192

Набора е много доволен от класа си и учителите поне засега. Още първия ден се сприятелил с едно момче и стоят заедно. Учудващо за мен, но много се радвам, че с желание ходи на училище. Чак не смея да се зарадвам истински да не го урочасам Simple Smile
Трите почивни дни го ударихме на туризъм по линията - Сандански - Роженски манастир -Мелник - С.Златолист - Рупите - Стобски пирамиди и Сапарева баня.

Дано и нататък да е доволен.
И вие добре сте се разходили и разпуснали.

# 193
  • София
Мами, какво бихте коментирали за тази информация?

Ха-ха, замазват скандала в СМГ, където се оказа че приходите от подготвителните курсове са над 850 000лв. за 2016г.. Настоятелството решило да дари на СМГ около 200 000лв. за ремонти, а останалите си ги поделили. Тази година родители са се редили от 3 през нощта, за да запишат децата на курсове.
На всичкото отгоре не са представили и отчет за 2016г..
Според мен е похвална инициативата за курсове, при условие че има търсене, но трябва да плащат наем и данъци. Много по-добре е парите да отиват в касата на училището, отколкото в касата на Общината, където ще потънат дълбоко.

# 194
Входното ниво на нашите по БЕЛ ще бъде утре, може би..

Общи условия

Активация на акаунт