С хъс и страст започна 8 клас

• 70 076
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • Русе
Мама Мими, сега спахме в Сепарева баня ( май сме били няколко наборки там Simple Smile ) и пак там мислим да отседнем следващият път. Близо е до всички местни забележителности, както и до езерата. Ще караме по лесните пътеки че не сме планинари, аматьори сме си. Хижите също не са ми страст. Вече съм възрастна жена, търся си удобствата  Mr. Green

# 151
  • София
Ех,че хубаво тръгнаха децата. Grinning
Все с това да се хвалим в темата-Шестички. Hug
Честито на всички, които имат своите така хубави оценки, дано тенденцията се запази Flutter Party
Ели-Дечкин, много познати направиха този преход и видяха езерата това лято. Казаха, че си струвало усилието. Бързо възстановяване и дано се оправи времето и успеете да направите тази екскурзия по-скоро Hug
И нашата девойка прави входящо по Математика. Днеска предстои входящо по ИТ. Какво ли пък ще е то,  акъла не ми го побира. Rolling Eyes
Чиби стискаме палци за входящото по БЕЛ. Flowers Four Leaf Clover
Габи ми подарете си, що да не си подарите.  Mr. Green След ремонта всяко разсейване си е позволено. Simple Smile
Vyara D интересна схема си измислила. Каката вече се надявам да е развила самосъзнание и не използвам нищо финансово стимулиращо ученето, но за малкия все още има наградки и то не малки. По-скоро е нещо голямо, което много иска и го получава за края на учебната година ако е слушал и внимавал.
Джобните ги давам и аз в началото на седмицата, да си мисли тя как ще ги харчи. Допълнително давам само ако излиза някъде или има Рожден ден на някое дете.

# 152
  • Русе
 Тук има много способни деца и ако може да представлява интерес за някого. Американска фондаиция осигурява стипендии на най-дорите в своята област деца . Подробности - тук
http://agruse.com/wp-content/uploads/2016/01/application-2017-2018.pdf

Днес трябва да излезе деитната му карта. По поводи и когато излиза на кино или пътува получава пари,които не винаги харчи и си ги събира - в момента за нов лаптоп, а след това е решил да събира за кола.Simple Smile Даже е започнал да избира. Това не му пречи да си изхарчи авоарите за много ефектна мишка или на лагера по химия за купища реактиви и съединения, дет седят забравени сега в една колба. Спестовен е, но не е стиснат.

# 153
  • Русе
Амбърче, чакам после отчет и от теб как се справя Светльо с картата и дали е полезна  Peace

# 154
  • гр. София
Тук има много способни деца и ако може да представлява интерес за някого. Американска фондаиция осигурява стипендии на най-дорите в своята област деца . Подробности - тук
http://agruse.com/wp-content/uploads/2016/01/application-2017-2018.pdf

Днес трябва да излезе деитната му карта. По поводи и когато излиза на кино или пътува получава пари,които не винаги харчи и си ги събира - в момента за нов лаптоп, а след това е решил да събира за кола.Simple Smile Даже е започнал да избира. Това не му пречи да си изхарчи авоарите за много ефектна мишка или на лагера по химия за купища реактиви и съединения, дет седят забравени сега в една колба. Спестовен е, но не е стиснат.

Амбърче, и ние имахме дебитна карта за ученичката - ДСК Старт, но сега не сме към банка ДСК и вече я закрихме Thinking
Благодаря ти за полезната информация за стипендиите  bouquet За голямо съжаление обаче, нашата гимназия не попада в Списък на училищата, с които Американска фондация за България работи по програма „Стипендии в средното образование“  #Cussing out

Цитирам от сайта на фондацията....
ВАЖНО! Досегашните стипендианти на Американска фондация за България могат да изпратят документите си за кандидатстване индивидуално.
Всички останали ученици, които искат да кандидатстват за Стипендиантската програма, трябва първо да бъдат одобрени от училището, в което учат.  Sick

Последна редакция: вт, 26 сеп 2017, 11:50 от Mama Mimi

# 155
Благодаря , но днес ще стискаме палци за рецитиране на стихотворение по избор наизуст.
Класната има прекрасна практика в началото на годината всички да се изявяват като рецитатори. Дори и тя самата се включва с участие.
Входното по БЕЛ ще е утре.
Мама Мими, освен това фондацията работи с доста ограничен брой училища. За Русе само с МГ и АГ. Нашето го няма в списъка.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2017, 11:57 от Чиби

# 156
  • София
Тези стипендии не са ли за ученици 9-12 клас?

# 157
За тези в средното образование или поне така аз го разбирам.
http://afbulgaria.org/

# 158
  • Русе
  Така излиза.

Амбърче, чакам после отчет и от теб как се справя Светльо с картата и дали е полезна  Peace
  Доста си говорихме за сметката му и за картата му. Той не осъзнаваше отначало доста. Винаги, когято пътуваше в чужбина му давахме наша карта и по принцип знае да я ползва, но се оказа че много от нещата не са му ясни. Първо му разбих илюзията, че по лесно се събират пари в сметката, защото на практика сега може да си поръча всеки боклук, който си хареса в интернета и има пари за него.И в повечето магазини, в които влезе с по-голяма лекота може да изхарчи всичко налично. Така че е добър урок за някаква финансова дисциплина и правене на избор.

# 159
А 8-ми клас принципно не е ли към средното образование?
Моят е далеч от даровитите деца. Просто си разсъждавам по темата.

# 160
  • Русе
А 8-ми клас принципно не е ли към средното образование?

За тази конкретно стипендия е отбелязано 'За стипендия могат да кандидатстват ученици от 9 до 12 клас включително – в тези класове учениците трябва да са през учебната 2017/2018".Което не бях прочела и аз. Но пък не е излишно да се знае

# 161
Амбър, ясно.

# 162
  • София
Да се отчета и аз. При нас учебната година може и да започне по някое време, ама за сега я караме спокойно. Програма имаме, ама то е само защото трябва да запишем нещо в бележниците. Казали са им, че най-вероятно ще я променят. Бележници още не са им искали. Медицинските картони също. Родителска среща може би ще има другата седмица. Събират пари за учебници, ама и това май не го бързат много. По английски са се представяли на английски, по биология са гледали някакви кости на снимка, по математика са правили преговор. Изобщо всичко е както миналата година. С две думи - няма за къде да бързаме, до класното има още цели два месеца.
Сприятелил се е с почти всички момчета, с момичетата - не. Явно се делят за момента.

# 163
  • Чикаго / София
Vyara D интересна схема си измислила. За мен е сложна, но като виждам какво добро дете си възпитала, явно работи Simple Smile

Ели-Дечкин, жалко, че не сте успяли да се качите до езерата. Дано другата година ви се получи. Бързо да им минава на Алекс и Гого.

Моите деца също си събират парите, които им дават - баби, дядовци, роднини. Дени каза, че си събира за кола. Тук нали започват да карат от 16 годишни и тя си е навила, че като стане на 16 ще си купи кола - усилено събира. Може и да й се получи.

# 164
  • София

Жълто цвете, хора в гимназията е на много високо ниво! Сашето среща наборите си всеки ден по пътеката към метрото. Тя се прибира и те се прибират Simple Smile Може да вземат да се запознаят Wink

Ваче, ако се (за)познаят няма да ги спираме я Wink

Общи условия

Активация на акаунт